--> На Волині масово судять батьків через невиконання батьківських обов'язків. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині масово судять батьків через невиконання батьківських обов'язків. ВІДЕО

2
-2
На Волині масово судять батьків через невиконання батьківських обов'язків. ВІДЕО
За два дні на лаві підсудних районного суду на Волині було понад два десятки людей. Там судять майже все село, а саме батьків, які від першого вересня не пускають своїх дітей до школи.

Про це йдеться в сюжеті інформаційного проекту «Перші про головне» на телеканалі ZIK.

Багатодітний батько Сергій Сухацький один із тих, хто не пустив своїх синів та доньок до школи у селі Стобихівці. Його звинувачують у неналежному виконанні обов’язків щодо виховання дітей.

«На нас тиснуть, бо хочуть, аби ми замовкли. Та ми не здаватимемося, а за потреби – трасу перекриємо», – каже батько школярів Сергій Сухацький.

Біля стін районного суду кілька десятків селян. Вимагають не судити їх, а почати будівництво. Переконують, тутешня влада роками годувала їх обіцянками звести нову школу замість аварійної і переповненої. Тому вже два місяці місцеві мешканці не пускають своїх дітей навчатися.

«Звісно, я хочу, щоби мої діти навчалися, здобували освіту. Але нехай школа і умови в ній будуть нормальними», – говорить матір школярів Інна Дем’янюк.

Наразі батьки переконують: вчаться із дітьми вдома.

«Освіта в школі була б якіснішою. Проте основне діти освоюють вдома, детальніше – мають пояснити вчителі», – зазначає педагог-організатор Олеся Осадчук.

У районному відділі освіти батькам пропонували автобусом возити понад дві сотні дітей у сусіднє село, але ті відмовились. Адмінпротоколи про ухиляння від виховання дітей написали в поліції і передали до суду.

«Ми всі старалися вирішити проблему мирно, але в батьків ультиматум – поки не почнеться будівництво школи, діти в школу ходити не будуть. Незабаром проведемо тендер. Хто виграє його – буде будувати школу в Стобихівці», – наголошує голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: На Волині батьки взяли дітей і пішли перекривати дорогу.

Тим часом судове засідання щодо одного з батьків Сергія Сухацького сьогодні тривало майже п’ять годин. Зрештою чоловіка визнали винним і зобов’язали заплатити штраф – 850 гривень.

На розгляді у суду – ще сім справ про адмінпорушення щодо інших батьків. Вони, тим часом, обіцяють і надалі стояти на своєму, аж доки будівельники почнуть заливати підмурівок. Школа нині зачинена на замок.

Нагадаємо, раніше на Волині затопило школу, бо відремонтувати дах до осінніх дощів не встигли.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Валерій Дунайчук, якщо тебе пару разів добре пере.бати, то проблема буде вирішуватись набагато швидше. Ультиматум вам бачите поставили? Скажи дякую, що поки що, раком не ставлять і на стовпах не вішають. А суддя штопаний durex.
Відповісти
А якщо в старій школі завалиться стеля і приб"є людину оті чиновники сядуть в тюрму?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні