На Волині судили батька, який не пускав дитину до школи. ФОТО

1
4
На Волині судили батька, який не пускав дитину до школи. ФОТО
Камінь-Каширський районний суд розпочав розгляд справ волинян, які протестували за початок будівництва школи у селі Стобихівка.

Про це повідомляє «Район.Камінь-Каширський».

Нагадаємо, у понеділок, п'ятого листопада, батьки дітей, які вже понад два місяці не ходять до школи, вийшли на акцію протесту поблизу траси Київ-Ковель-Ягодин.

Тож, шостого листопада відбувся суд над одним із них – Сухацьким Сергієм Степановичем. Він притягається до адміністративної відповідальності за невиконання батьківських обов'язків по вихованню дітей. У складі суду – Борис Гамула.

Луцький активіст Володимир Бут-Гусаїм на своїй сторінці у "Фейсбуці" пише, що чоловіка прийшли підтримати односельчани.

«Батько 6 дітей, має хорошу характеристику від громади, не одноразово підтримував та підтримує наших хлопців, що перебувають в зоні АТО! На суд прийшли односеляни, щоб підтримати його!», – говорить Володимир Бут-Гусаїм.

В коментарях під постом активіст зазначив, що до суду подадуть апеляцію.

«Ми готуємося до апеляції! Суд не врахував жодного клопотання, де було багато порушень із боку поліції та влади!», – додає він.

Камінь-Каширський районний суд призначив Сергію Сухацькому 850 гривень штрафу та 300 гривень судового збору.

Учасник АТО Богдан Пташник зазначив, що подібна ситуація була за часів Януковича зі школою села Осівці, але тоді людей не карали за свободу волевиявлення.

Ця справа Камінь-Каширського районного суду не єдина. На ранок сьомого листопада заплановані слухання справ ще кількох батьків, яких також звинувачують в ухилянні від виконання батьківських обов'язків по вихованню малолітніх дітей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це так круто. Батьки не хочуть пускати дітей в школу в інше село, бо там в школі навчається більшість православних дітей. От таке пояснення. А ще в селі куча пилорам і ніхто не платить податки, всі отримують пільги, допомогу і нічого взамін. Якщо хочете школу в своїй громаді, дорогу, то щось же й платіть. Так же не можна тільки вимагати, А нашим активістам тільки б пагаваріть, а вдруг хтось їх примітить і десь на депутатство висунуть. А батькам хочу сказати - мені багато чого хочеться, але хто оплатить все те, що я хочу?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні