У Кватирка прокоментували стрілянину у ботанічному заказнику біля Луцька

5
-5
У Кватирка прокоментували стрілянину у ботанічному заказнику біля Луцька
У Волинському обласному управлінні лісомисливського господарства прокоментували ситуацію зі стріляниною у Воротнівському лісництві 26 вересня.

Відповідне повідомлення з'явилося на сайті відомства.

"Перш за все, зазначаємо: на працівників як державного підприємства, так і державної лісової охорони покладені обов’язки із забезпечення порядку на ввіреній території. На виконання цих директив група працівників державної лісової охорони ДП «Ківерцівське ЛГ» повідомила керівництво підприємства, а згодом відповідне звернення було направлене на працівників лісової охорони Волинського ОУЛМГ – про те, що на території ботанічного заказника «Воротнів» о 20.00 перебуває група агресивно налаштованих осіб, серед яких були люди, які представлялися журналістами та тримали відеокамери. Працівники державної лісової охорони, представники лісгоспу, управління та поліції оперативно прибули на місце за викликом", - зазначають у прес-службі лісівників.

Як запевняють лісівники, згадані посадові особи діяли в межах, встановлених законодавством повноважень. До того ж, стверджують, будь-які спецзасоби та зброя не використовувалися.

Також наголошують, що право на законне використання майна у господарській діяльності належить безпосередньо підприємству, як і право на використання приміщень, що є на балансі лісогосподарських підприємств.

"Саме такою господарською діяльністю у вигляді надання послуг рекреації на підставі відповідного договору, як пояснив директор ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталій Каращук, і було перебування фізичних осіб на території. Яке, відповідно, було санкціонованим", - стверджують в лісомисливському господарстві.

Запевняють також, що начальника ВОУЛМГ Олександра Кватирка чи будь-яких інших посадових осіб державного підприємства чи ВОУЛМГ, "окрім тих, які прибули на виклик у зв’язку із загрозою конфлікту", там не було.

І додають: "Оскільки окремі громадські активісти очевидно були озброєні та агресивно налаштовані".

"Волинським ОУЛМГ постійно і повною мірою забезпечуються права журналістів на отримання інформації. Управління регулярно висвітлює усі аспекти своєї діяльності. У зв’язку із цим переконливо просимо представників ЗМІ та громадських активістів здійснювати свою діяльність цивілізованими способами та в рамках закону", - наголошує прес-служба лісівників.

"У зв’язку із тим, що вищевказаний інцидент набув суспільного резонансу, детальна інформація щодо обставин буде надаватися після юридично-правової оцінки подій і виключно у правовому полі", - зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, у ніч 26 вересня в Ботанічному заказнику загальнодержавного значення «Воротнів» відбулася стрілянина.

З приводу цієї ситуації голова Волинської обласної державної адміністрації Олександро Савченко звернувся до СБУ та поліції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А не забагато ті "активісти" почаи на себе брати? Це вже перетворюється на повну анархію. Ніби трохи заспокоїлось, ні - вони знову повилазили і на манеже все ті ж особи Данильчуки, Рижкови... замовлення отримали?!
Відповісти
Як гарно назвали бухаловку в бані - послуги з рекреації!
Відповісти
Бреше як путін
Відповісти
це важке виконання тягару відповідальності на користь народу: бухати з вечора до ранку за державний кошт. і нема чого тому народу про це знати
Відповісти
Пір під час чуми!!! Хлопці в окопах, а бидлота жирує! Кватирка з лісу - в квартиру загратовану!!!! _
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні