--> Нічна гулянка: у селі під Луцьком – стрілянина за участі посадовців. ФОТО, ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нічна гулянка: у селі під Луцьком – стрілянина за участі посадовців. ФОТО, ВІДЕО

8
2
Нічна гулянка: у селі під Луцьком – стрілянина за участі посадовців. ФОТО, ВІДЕО
У ніч 26 вересня в Ботанічному заказнику загальнодержавного значення «Воротнів» відбулася стрілянина.

Тих, хто стріляв, супроводжували працівники державної лісової охорони підпорядковані Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, інформує «Громадське.Волинь».

Що зумовило кількадесят осіб зійти зі своїх постів на територіях інших лісництв та вдатися до тривалої оборони, так званої Школи рибалки, на території «Молодіжного лісівничого центру», спробували дізнатися й журналісти.

Власні джерела нашій редакції повідомили про те, що імовірно посадові особи (держслужбовці) увечері 26 вересня влаштували собі пікнік та розваги на території Молодіжного лісівничого центру, який кілька місяців тому пишно відкривали лісівники Волині у заказнику «Воротнів».

Наша знімальна група виїхала на територію із активістами «Самооборони Волині» та громадського руху «Народний контроль».

Уже при в’їзді до заказника (куди рух авто заборонено) ми перетинаємося із двома особами, які назвали себе представниками лісової охорони. Один з них назвався Михайлом.

В той же час приїхала група швидкого реагування із двох поліцейських Луцького районного відділу поліції. Втім, вони нічого не вдіяли, лише викликали слідчо-оперативну групу.

Охоронець Михайло почав забороняти громадським активістам перебувати у заказнику й наказав покинути територію.

Врешті активісти не почули законних аргументів з боку Михайла й вирушили до Лісівничого центру, а конкретніше Школи рибалки, де й саме відбувалося дійство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У реконструкцію «Воротнівської дачі» вклали більше 2 мільйонів гривень

Підходимо ближче й бачимо розпалене вогнище, буржуйки ресторанного типу та активістів «Самооборони Волині» й журналістку центру «Сила правди» Оксану Петрук.

Вони розповіли, що бачили у домі, який називають лісники «школа рибалки» або прес-центр, близько п’яти осіб. Один з них, чоловік, вештався біля будинку нагий, вони щось їли, пили. Усі дії цих людей нагадували про приватний відпочинок на території державного заказника та у державній нерухомості.

Згодом до будинку почали з’їжджатися цілі кортежі різноманітних автомобілів: маркованих як лісова охорона, на українській та іноземній реєстрації.

Врешті серед цього натовпу з’явився директор Ківерцівського лісгоспу Віталій Каращук. Останній зокрема сказав, що не знає, які люди знаходяться усередині Школи рибалки.

Приїхав, бо йому, нібито, повідомили, що зчиняється бійка на цьому місці. Також він намагався знайти лісничого, який відповідає за територію та будинки лісників.

Та йому це не вдалося. Активісти ж повідомили, що лісничий закрився у сусідньому приміщенні неподалік й не відчиняв нікому.

Віталій Каращук також повідомив, що приміщення, яке оточили як активісти, так і лісова охорона, не здається в оренду.

Він заявив, що не може його відкрити, оскільки ключі є тільки у лісничого, а до нього неможливо додзвонитися і на місці роботи його немає.

Згодом приїздить ще кортеж із п’яти автомобілів.

А очолює все зібрання заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Рибчинський.

Спершу він почав також виганяти активістів та заявляти, що вони не мають права перебувати у заказнику. Врешті він метався зі сторони в сторону, перешіптувався із різними особами в формі лісової охорони та в цивільному.

Згодом на місці з’явилася слідчо-оперативна група, яка зафіксувала повідомлення про злочин від самооборонівця Сергія Рижкова. Останній також переконував поліцію відкрити будівлю, в якій замкнулися невідомі особи, адже думав, що можливо всередині комусь погано.

Упродовж нашого перебування біля «школи рибалки» до нього з’їхалося кількадесят чоловіків та більше десятка автомобілів. Вони оточили будинок та спостерігали.

Згодом із будиночка, в якому здавалося, не було виявлено ознак життя, почали виглядати люди. Врешті два чоловіки відкрили вікно і заявили, що їх замкнули.

Один із чоловіків навіть повідомив, що втрапив до приміщення, адже взяв його в оренду.

Через певний час на місці інциденту з’являється особа із написом «Малиш» на бейсболці, дехто із присутніх його так і називають. Йому відчиняють вікно в будинку із серидини й він залазить туди через фіртку.

Згодом вилазить, бере із собою кілька осіб у цивільному (в народі такі особи ззовні нагадують тітушок) та знову лізе всередину будинку. Врешті усі працівники лісової охорони та інші особи у цивільному стають пліч-о-пліч під дверима будинку, а кілька чоловіків у капюшонах починають відчиняти двері будинку.

З будівлі виходять чоловіки, які відкривали вікна та ще кілька осіб. Активісти Павло Данильчук та Сергій Рижков засвідчили, що усередині будиночка був начальник ВОУЛМГ Олександр Кватирко.

І вся ця демонстрація була влаштована, аби вивести його з будівлі, щоб не «засвітити» обличчя.

Уся група людей перекрила доступ до осіб, які виходили. Згодом ця група сіла у авто та поїхала. Під час цього відбулося три постріли. Слідчий Луцького райвідділу Роман Будиловський зібрав гільзи.

В момент втечі групи відпочивальників, з’явилося три службовці роти поліції особливого призначення ГУНП у Волинській області на чолі з майором поліції Фурманом.

Згодом більшість присутніх почала роз’їжджатися. Опісля активісти «Самооборони Волині» виявили, що авто одного з самообороівців має два пробитих колеса.

Більше відповідей на запитання про законність діянь лісової охорони, працівників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, бездіяльності поліції та використання державного майна невідомими та відомими особами в особистих цілях ми чекатимемо від правоохоронців та лісівників.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
все шобло атавістів з зборі!! ой! - а де Ніколайчук з Кушнером були? мабуть у середині сиділи ((
Відповісти
і скільки ще бовдар буде покривати ту бикоту кватирка ?
Відповісти
Люди які мають постійну зайнятість і працюють - вночі у будні дні зазвичай сплять. А нечисть і активісти, котра байдикує шукає собі проблем на 5 точку
Відповісти
Кватирка гнати в шию, а лісника і директора Ківерцівського лісництва - судити!
Відповісти
Сором нашій доблесній поліції та керівникам державних структур.
Як кажуть: "Рука, руку миє." Доки "таке" буде управляти тією чи іншою державною структурою - не буде порядку в нашій країні.
Зате держава виділяє гроші на пошук призовників, щоб потім наші діти гинули за таке брехливе бидло!!
Відповісти
Зігнати всіх чиновників і спалити в тих будинках
Відповісти
Все правильно барижня звичайна,лісова охорона ловить тільки діда який не може опалити свою хижину дешевим газом а назбирав сухостою в лісі то і коня готові забрати .
А ці падали одно празнують кожен день!!!садити ліс на халяву учнів з шкіл зжинуть а потім тільки звіт скільки гактарів засадили а от подавати то самі!!!
Відповісти
А що там сталось такого що понабігало стільки активістів? Там що хтось ліс крав чи займався браконьєркою?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні