«Баптисти хоронять усіх», – волинський пастор про відмову священика ховати дитину

3
21
«Баптисти хоронять усіх», – волинський пастор про відмову священика ховати дитину
Волинський пастор Сергій Шараєвський прокоментував ситуацію стосовно відмови священика хоронити дитину.

Роздумами він поділився на своїй сторінці у"Фейсбуці".

Подаємо текст без змін.

У коментарі виданню Волинь 24 речник Волинської єпархії УПЦ Олег Точинський сказав: "...До прикладу, баптисти не йдуть до римо-католиків відспівувати своїх людей, римо-католики до баптистів не йдуть...". Відповім, як пастор баптистської церкви, оскільки про баптистів згадано.

Брате Олеже, не в образу вам, але Ви висловили помилкову тезу стосовно баптистів. Можливо, просто через незнання і не зі злого умислу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Волині священик відмовився ховати дитину, хрещену в Київському патріархаті


По перше, баптисти не відспівують покійних. Ми віримо, що людина робить свій духовний вибір, поки ще жива. Мертвому вже нічого не допомагає. Похорон — це виконання заповіді "порох повернеться до пороху" і також спосіб по християнськи підтримати родину.

По друге, баптисти хоронять всіх. Своїх, чужих, православних, католиків, інших протестантів, мусульман, юдеїв, індуїстів, атеїстів. Навіть самогубців, яких, на жаль, інші відмовляються хоронити. Бо мертвому все-одно, хто його тіло проведе в останню путь. Але це важливо живим. Тому, якщо родичі до нас звертаються, ми не зважаємо на їхню релігійну приналежність, а просто виконуємо своє християнське та пасторське служіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чужа, або Регіна не з того патріархату. РЕПОРТАЖ


І взагалі ще думка в контексті події. Я розумію, коли мова йде про хрещення чи причастя, то можна бути вибірковим. Вони для живих, для вірних, для спасених. Але те, що стосується хвороби чи смерті — це торкається всіх людей і тут не може бути жодного поділу на "свої" чи "чужі". Зрештою, пророки та й Сам Христос зціляли і воскрешали не тільки юдеїв, але і язичників. При цьому не запитували про їхній "патріархат".

Не подумайте, що я Вас вчу. Ви, як представник УПЦ маєте повне право говорити і вчиняти так, як Вас навчено. Але стосовно баптистів Ви помилилися, тому мушу пояснити. Хай Господь Вас благословить!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
21

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пописькові Точинському варто було б посипати голову попелом
Відповісти
Між людьми ? У Бога немає релігій.... А то все людські поділи християн в релігійні громади.... Хто куди йде молитися... Хто в яку громаду і якому керівникові громади несе гроші.... Боротьба за посади , гроші, прихожан.... Перестали б давати прихожани гроші, ніяких сварок не було б між релігійними громадами.
Відповісти
Слова заслуговують похвали. Хоча я православний, але підтримую ваше висловлювання.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні