«Ми не бюро ритуальних послуг, а церква», - священик про скандал на Волині

11
-2
«Ми не бюро ритуальних послуг, а церква», - священик про скандал на Волині
Священик, речник Волинської єпархії УПЦ МП Олег Точинський пояснив, чому в селі Озеро Ківерцівського району відмовились відспівувати 9-річну дівчинку, хрещену у Київському патріархаті.

Про це він розповів у коментарі «Волинь24» у вівторок, 4 вересня.

Нагадаємо, настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський відмовився поховати 9-річну дівчинку, бо та хрещена у Київському патріархаті. Дитина з сім’ї ромів кілька років хворіла на рак. Вона померла 2 вересня.

«Прийшли рідні дитини до священика. Він запитав, де вона хрещена. Люди сказали – у луцькому Свято-Троїцькому соборі. Батюшка відповів, що тоді потрібно звернутися до священика Київського патріархату і він звершить відспівування. Разом з тим священик запитав, чи є свідоцтво про хрещення. Він хотів пересвідчитись, де хрещена дитина. Рідні свідоцтво так і не принесли», - пояснив Олег Точинський.

«Якщо вірити словам про те, що дитина була охрещена у соборі, їм запропонували відспівувати там же. До прикладу, баптисти не йдуть до римо-католиків відспівувати своїх людей, римо-католики до баптистів не йдуть. Так само свідки Єгови не відспівують своїх людей у греко-католиків. Кожній людині, якщо вона знайшла себе в якійсь конфесії, там і повинна бути віддана остання шана. Ми не бюро ритуальних послуг, а церква», - додав речник Волинської єпархії УПЦ МП.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Священник правильно розяснив.
Є певні правила і люди йдуть з такими питаннями (хрещення, вінчання,поховання) в ті церкви які ходять і проблем не буде..
Ви не задумувались? Чомусь Грекокатолики,Римокатолики,Євреї, Штунди в нашу церкву не звертаються по таких питаннях то му що для них це неприпустимо і вони також би відмовились здійснювати таїнства якщо ти не хрещений в їхній церкві! то чому ви ходите в одну церкву, а як тільки щорсь станеться звертаєтесь в іншу а потім роздуваєте з цього проблему і скандал?? (вже не перший раз)!
Відповісти
"Всевишній не має ні національності ні державної належності. Він наш Отець і наш Пастир" Давайте не будемо лукавити ! На відміну від Всевишнього люди мають і національність і державну приналежність і партійну і конфесійну. А деякі церковні пастирі, взагалі на службі в деяких спецструктурах держави, причому не тієї, де вони виросли і де мають нести слово боже! Вони та їхні вівці служать сатанистам , які розпалють війну, благословляють террористів, ставлять своє церковне підпорядкування вище Віри і здорового глузду, виконуючи вказівки Гундяєва! Тому таку церкву, та її сестру комуністичну партію, на Україні негайно оголосити поза законом. Тому, що йде війна, на алтар дияволу постійно приносяться нові жертви , велика заслуга "п,ятої колони" московських попиків та комуніздів.! "І ні кому не дано права визначати яка церква правильна, а яка не правильна тому що люди самі визначають це відвідуючи данну церкву" - церква це інструмент, за допомогою якого ми наближаємось до Бога. І якщо той інструмент як поломана ручка від валізки, не допомагає нам у цьому, а навпаки заважає, його потрібно без найменшого жалю викинути на смітник!
Відповісти
Зате тарифи на послуги,як у бюро ритуальних послуг. РПЦ славиться своєю торговістю.
Відповісти
уж полночь блізітся, а Томаса всьо нет)
Відповісти
Церква та такі священики це бізнес. Бо що з ромів візьмеш нічого. Якби крутелик звернувся,то батюшка не питав би де хрестили. Кровопивці вони,а не священики
Відповісти
16:27 Бо прийде Син Людський у славі Свого Отця з Анголами Своїми, і тоді віддасть кожному згідно з ділами його.
Відповісти
Пха-ХА!!!!!!!!)) Без ПОПівського брЄда зеМЛЯ не прийме!??((( Подуріли люди, засатанились!(
Відповісти
земля-то прийме, а от куди душа дінеться ....... а це навіки
Відповісти
Московські попи обнагліли.Вважають себе вищими за Бога.Ісус не ділив людей ні по національності.ні по вірі.Гнати їх з України.
Відповісти
Це все поповский бред, я хрещений в Київському патріархаті і дружина а шлюб взяли в греко-католицької церкви в мене на Прикарпатті і отець Ігор мені пояснив, що такі поняття це чисто принципова точка бачення при бажанні і не змозі найти іншого. Провести ритуал можна в любій православні церкві. Я думаю було бажання... Вони ж не до бабтистів пішли чи до мусульман. В їхній бугор кричить, що православні едіно. Ну ось і висновок як на мене. Нафіг вони треба, і віра в нас буде одна...
Відповісти
Похорон – це не таїнство. Не треба плутати і маніпулювати. Батюшка міг ховати. Хай матеріали своїх колег з РПЦ почитає. Чомусь вони дозволяють собі хоронити інославних, а наші ні.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні