Розповіли про стан собаки, якого знайшли виснаженим у Луцьку. ФОТО

0
10
Розповіли про стан собаки, якого знайшли виснаженим у Луцьку. ФОТО
Собака, якого знайшли виснаженим у Луцьку, набрав 10 кілограмів, однак ще понад рік мусить дотримуватися спеціалізованого харчування.

Про це у коментарі інтернет-виданню «Волинь24» розповіла ветлікар ветеринарної клініки «Кіт Леопольд» Яна Коханюк.

Нагадаємо, у Луцьку зоозахисники взяли під опіку собаку, який виснажений бродив вулицями. Колишнім господарем тварини виявився наркоман: у нього викупили захисники тварину за гроші. Собака Белла була з паспортом. На хазяїна написали заяву в поліцію.

За словами лікаря, Белла потрапила до медзакладу із вагою 14 кілограмів. Майже за чотири тижні вона набрала 10 кілограмів.

«В принципі, вона зараз дуже активна, грайлива, поводиться як маленьке цуценя. У неї починає відростати шерсть. В основному – це звичайна собака, просто із цікавою долею. Її оптимальна вагова норма – це 30 кілограмів. Думаю, цього було б достатньо, аби вона вела здоровий спосіб життя», - каже Яна Коханюк.



Ветлікар переконує, що у Белли тепер немає проблем зі здоров’ям, однак собаку продовжують годувати спеціалізованим кормом.

До слова, мішок такого корму вагою 17 кілограмів вартує 4,5 тисячі гривень, вистачає його приблизно на 40 днів.

«Спочатку ми капали її через крапельницю, потім впродовж декількох тижнів вона їла спеціальні біфідобактерії, вітамінні комплекси та дотримувалася дієти. Зараз ми досі на дієті, і вона харчуватиметься на цьому спеціалізованому кормі ще півроку, можливо рік», - розповідає лікар.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Вони відмовилися забирати Беллу»: для луцької собаки досі не знайшли господаря

Вона додає, що далі господар собаки зможе самостійно вирішувати, чим годувати собаку: чи то натуральне харчування, чи корм.

Яна Коханюк каже, що спочатку Белла не могла контактувати із іншими тваринами, зокрема із собаками, кролями, котами тощо. Однак нині цієї проблеми немає, вона не агресивна і дуже любить дітей.

«Хотілося б, щоб її взяли у сім’ю, де буде одна чи дві собаки», - додає Яна.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні