На Волині сквер пам’яті загиблих шахтарів «розгромили» під стоянку «АТБ». ФОТО. ВІДЕО

2
-1
На Волині сквер пам’яті загиблих шахтарів «розгромили» під стоянку «АТБ». ФОТО. ВІДЕО
У Нововолиньску на місці скверу пам’яті загиблих шахтарів облаштували стоянку супермаркету "АТБ".

Міська влада неофіційно дозволила проводити реконструкцію поблизу супермаркету, - пише Народна правда.

Спочатку у сквер приїхала комунальна служба. Працівники зрізали одне дерево, мотивувавши це тим, що воно аварійне і у них є дозвіл на зріз. Проте вже наступного дня ті ж самі комунальники вирізали ще 5 дерев. Роботи по знищенню зелених насаджень продовжилися і на наступний день.

Наразі зрізано більше 20-ти здорових дерев. Проте дозвіл на їх вирубку журналістам ніхто з комунальників так і не показав. Навіть тоді, коли небайдужі жителі Нововолинська викликали на місце події поліцію.

Після складених протоколів та фіксації правопорушення, прораб, який керував працівниками погодився показати план так званої реконструкції скверу.В документі хрестиками позначено 3 дерева, які потрібно зрізати, однак, вирізали майже 20 одиниць зелених насаджень.

Чоловік додав, що з міською радою все домовлено. Фірма, яка займається будівництвом магазину АТБ замовила всю документацію на сквер, погодила її у виконкомі та у відділі архітектури, а також все проплатила згідно з розцінками. Однак план реконструкції скверу, наданий прорабом, не був підписаний.

Місцеві будівельники, які працюють на завершальному етапі будівництва магазину АТБ, розповіли, що після того, як завершать роботи в середині, то перейдуть працювати на вкладання бруківки на стоянці АТБ.

“Нам сказали, що частину скверу ми маємо переробити під стоянку для автомобілей майбутніх покупців, а частину, яка залишиться, де стоять пам’ятник Загиблому шахтарю, взагалі обкласти бруківкою, так щоб її легше було прибирати”, – додав будівельник Сергій.

Частину скверу, де росли дерева вже заложили бруківкою.

“А з іншої частини – познущалися ще більше, – розповідають у соцмережах люди Нововолинська – ліхтарі, лавки, урни для сміття – усе повикорчовували. Готують вивозити на сміттєзвалище”.

На плані, який представив прораб ясно видно, що парковку розташують по периметру зеленої зони. На схемі вона позначена оранжевою бруківкою.

Теги: атб, сквер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це зробили бізнесмени
Відповісти
Ви б спочатку подивилися як зараз це місце виглядає а тоді писали дерева є, парковка є і не на місці скверу. Все гарно виглядає. Сквер зберігся навели красу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні