У волинській лікарні двом пацієнтам поставили нові клапани серця. ВІДЕО

0
10
У волинській лікарні двом пацієнтам поставили нові клапани серця. ВІДЕО
Двом пацієнтам Волинської обласної клінічної лікарні встановили нові клапани серця, куплені за гроші Світового банку.

Ці апарати в лікарню доставили на початку липня, а через два тижні провели перші операції. Лікарі кажуть: вживлення клапанів пройшли успішно, пацієнти зараз на реабілітації, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

"Відчувається, ще трошки все, ще не в такому стані як здорова людина, це зрозуміло, бо це досить серйозна і досить складна операція. Бігати ще поки рано, але проходжуватися, то я проходжуюсь", - розповідає пацієнт Іван Бурка.



100 клапанів серця і 250 оксигенаторів - апаратів, які забезпечують кров киснем під час операцій - це нове німецьке обладнання, яке для області закуповують за кошти Світового банку. Раніше частину їх постачала держава, але медики кажуть, їх було утричі менше від необхідної кількості.

"Якість тих клапанів була гірша і їх не було у такій кількості, тобто всеодно всім їх на рік нам не хватало, пацієнти мусили докуповувати", - каже завідуючий відділенням кардіохірургії Волинської обласної лікарні Володимир Пецентій.

За словами лікарів, роздрібна ціна клапана серця - більше тисячі євро.

Волинь - одна із восьми областей України для якої за кошти Світового банку закуповують необхідне медичне обладнання.

Ініціатива діє з 2015 року. В рамках проекту вітчизняна система охорони здоров’я отримала позику у розмірі майже 215 мільйонів доларів.

Також, фінансують реконструкцію та будівництво медзакладів. Відтак, до кінця року на Волині запрацює 40 капітально відремонтованих та новозбудованих амбулаторій. На сьогодні сума підписаних контрактів на будівельні роботи складає 12 мільйонів гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні