Більше 90 тисяч волинян підписали декларації із сімейними лікарями. ВІДЕО

0
8
Більше 90 тисяч волинян підписали декларації із сімейними лікарями. ВІДЕО
На Волині більше 92 тисячі людей підписали декларації із сімейними лікарями.

Луцьк - один з лідерів підписання декларацій у Волинській області. Станом на тридцяте липня кількість лучан, які підписали угоди з сімейними лікарями, перевалила за 42 відсотки від загальної кількості населення. Всього це 92 тисяч містян, - йдеться у сюжеті 12 каналу.



"Продовжує бути лідером підписної компанії центр первинної медичної допомоги номер два, який вже понад 32 тисяч декларацій уклав. Якраз в цьому центрі є лідери й серед лікарів", - каже директор департаменту охорони здоров'я Луцької міськради Микола Якимчук.

Рекордсменом у Луцьку наразі є лікар Володимир Скляров з поліклініки номер два, який має понад 1800 пацієнтів. Друге та третє місця ділять двоє сімейних лікарів з цієї ж поліклініки, які мають по 1700 пацієнтів. У департаменті охорони здоров'я такими темпами задоволені.

"Власне ми найближчим часом очікуємо, що до кінця того місяця ми перейдемо рубіж у 50 відсотків", - зазначає Микола Якимчук.

До слова, для нормального функціонування амбулаторій та поліклінік у наступному році необхідно, аби до кінця грудня декларації підписали не менше 70 відсотків містян. Це - важливо для них, оскільки відтепер їм нараховуватимуть субвенцію у розмірі відповідно до кількості зареєстрованих пацієнтів.

Тож лікарі закликають жителів міста не зволікати, а обрати для себе сімейного лікаря чи терапевта, а для дітей - педіатра.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні