Знайшли ще одне підтвердження, що знайдений в Афганістані чоловік – волинянин Ігор Білокуров

2
1
Знайшли ще одне підтвердження, що знайдений в Афганістані чоловік – волинянин Ігор Білокуров
У знайденого в Афганістані чоловіка, який, імовірно, є зниклим 30 років тому волинянином Ігорем Білокуровим, на нозі виявили рубець від сокири, про який розповідала його мати.

Про це в ефірі каналу 112. Україна повідомив народний депутат Сергій Куніцин, координатор роботи спеціально створеної при президентові групи.

Нардеп розповів, що з Афганістану повертається пошукова група, яка вирушила до знайденого в березні Ігоря Білокурова.

"Він пережив 30 років таких, що… Я з хлопцями кожен день на зв’язку був, слава Богу, що вони повертаються, - він був контужений, коли роздягнувся - був у шрамах, його сильно били. Він пам'ятає тільки підрив на БТРі, у нього на голові шрам від прикладу, в нього амнезія, повна втрата пам'яті. Він по мірі того, як спілкується із нашими хлопцями – до нього повертається пам'ять. Коли він дивився звернення мами – два слова він повторював "Україна", "мама" і плакав", - повідомив нардеп.

Він також зазначив, що за роки життя в Афганістані українець заслужив повагу серед місцевих жителів: відкрив майстерню, в якій лагодить місцевим жителям техніку, і має п'ятьох дітей, двох синів і трьох дочок.

Наразі у Білокурова є лише внутрішній паспорт. Остаточно його особу буде підтверджено після проведення тесту ДНК, для якого він вже здав зразок. Результати очікуються через кілька днів, після чого буде розпочата підготовка документів, необхідних для його поїздки до України.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Мама волинянина, якого через 30 років знайшли в Афганістані, зробила йому символічну могилу

"Коли чоловікові 55 років, дивишся - в його очах біль, як у побитого цуценяти. У нього все тіло в шрамах, голова розбита була неодноразово. Ми сподіваємося, що тут попрацюють психологи. Мама, в якої ми брали інтерв'ю, просила "поверніть мені сина, будь ласка". Протягом місяця-двох вона його нарешті зустріне, і сім'я з'єднається", - розповів ветеран Афганістану Олександр Денисов.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як це сімя зєднається, а його діти, дружина вже не сімя?
Відповісти
а воно йому треба? це як доросле дерево викопати і пересадити в інший сад. Попіаряться і забудуть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні