Воює з талібами та має 5 дітей: як живе волинянин, який 30 років тому зник в Афганістані

0
5
Воює з талібами та має 5 дітей: як живе волинянин, який 30 років тому зник в Афганістані
30 років тому у Кандагарі (Афганістан) зник волинянин Ігор Білокуров. Нині його знайшли. Він живе у кишлаку, має 5 дітей, кілька магазинів, говорить на фарсі і хоче додому.

Про це пише УНІАН.

Як відомо, наприкінці березня поточного року одна з українських геологічних експедицій, яка здійснювала пошук водоносних пластів на території Афганістану, випадково натрапила на чоловіка родом з Волині. За десятки років перебування у чужій країни він забув українську мову та не зміг згадати своє ім'я, втім за допомогою перекладачів розповів свою історію.

За словами чоловіка, він потрапив у полон до моджахедів під час бойової операції і щоб вижити, згодом прийняв іслам, обравши собі нове ім'я Амредіна.

У своїй розповіді чоловік повторював слово "Волинь", завдяки чому геологи зрозуміли, що чоловік родом саме звідти.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Мама волинянина, якого через 30 років знайшли в Афганістані, зробила йому символічну могилу

Нині влада працює над поверненням в Україну волинянина Ігоря Блокурова.

За словами заступника голови Комітету ВР з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Куніцина, президент доручив встановити особу Білокурова, і для цього українські фахівці чотири рази виїжджали в Афганістан.

"Хлопці кажуть, що коли він потрапив у полон, то його, мабуть, сильно били, він увесь у шрамах на голові від приклада... Мабуть, є втрата пам'яті. Але чим більше ми працюємо з ним, тим більше ми бачимо, що це він", - сказав Куніцин.

Він зазначив, що чоловік надав волосини для проведення ДНК-експертизи, а також у нього виявлено особливі прикмети, про які говорила мати.

"Зараз він воює з талібами. Живе у кишлаку. У нього 5 дітей", - повідомив Куніцин.

Він додав, що Білокуров також має кілька магазинів, спілкується на фарсі. За словами Куніцина, Білокуров хоче приїхати на Батьківщину та побачити матір.

"Зараз ми займаємося оформленням візи до України. По-друге, він громадянин Радянського Союзу ще... Наша мета - довести, що солдата Батьківщина не кинула. Президент доручив розібратися, чи дійсно це українець, чи дійсно він в полоні", - сказав Куніцин.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні