--> Слідчі перевіряють скандальну фірму Були і Петрочука | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Слідчі перевіряють скандальну фірму Були і Петрочука

3
2
Слідчі перевіряють скандальну фірму Були і Петрочука
Фірмою Житловий квартал, якій нещодавно виділили два гектари на Рівненській, 119 у Луцьку, зайнялась поліція та прокуратура.

Навесні скандальна структура безкоштовно отримала майже ділянку під забудову. Фірму, якій Луцька міська рада зробила такий щедрий пордарунок, пов'язують з родичами та знайомими заступника міського голови Костянтина Петрочука та депутата Сергія Були.

Вартість земельної ділянки ріелтори оцінили щонайменше в мільйон доларів.


***

Натомість фірма, яка планує зводити багатоповерхівки, навіть не має власного офісу.

Скандальне виділення землі викликало чимало питань не тільки в журналістів, а й у правоохоронців.


ДІЛЯНКА З ТЕПЛИЦЕЮ

Перевіряти "Житловий Квартал" взялась Луцька місцева прокуратура. І навіть звернулась з позовом до суду. Зокрема, правоохоронці хочуть, аби фірма повернула у міську власність теплицю, яка розташована на Рівненській, 119. Її площа становить - 600,7 кв.м.

Волинський господарський суд прийняв таку позовну заяву.

Окрім того, прокуратура хоче залучити до розгляду справи Комунальне підприємство "Зелене господарство міста Луцька", яке раніше проводило свою діяльність саме на Рівненській, 119.

Суд же попросив у прокурорів надати обґрунтоване клопотання щодо залучення структури до розгляду справи. І призначив підготовче засідання, яке, до слова, має відбутися незабаром.

ЕКСПЕРТНА ПЕРЕВІРКА

Після відкриття кримінального провадження слідчі звернулися до суду щодо обстеження та оцінки споруди, яка розташована на Рівненській.

Слідчі мотивували таке прохання тим, що службові особи Луцької міської ради діяли в інтересах ТзОВ "Житловий квартал" з метою одержання неправомірної вигоди. Через це і допомогли фірмі отримати в оренду земельну ділянку на Рівненській, 119.

До експертизи споруди клопотали залучити представників ТзОВ "Волинь-експерт".

Зокрема, експерти мали оцінити площу та ринкову вартість цегляної споруди.

Суд задовольнив таке прохання слідчого.

Журналісти Волинь24 сконтактували з "Волинь-експертом", аби дізнатися, чи провели експертизу. Однак представники відмовилися надавати інформацію.

ІСТОРІЯ ГОРЕ-ДІЛЯНКИ

Нагадаємо, питання виділення землі "Житловому кварталу" на вулиці Рівненській, 119 на сесії Луцької міської ради наробило чимало шуму.

Опозиційні депутати були проти виділення земельної ділянки: блокували трибуну, вмикали музику та під час проведення сесії навіть дійшло до бійки.

Однак це не завадило все таки віддати землю "Житловому кварталу" під побудову багатоповерхівки. Фірму, до депутати якої проявили неабияку щедрість, пов'язують з рідними заступника міського голови Костянтина Петрочука та депутата Сергія Були.

Зокрема, засновниками підприємтсва є Віктор Мацюк та Ольга Москвич. Керівник - Мирослав Ришко. Останній є рідним братом дружини Костянтина Петрочука. А Віктор Мацюк - спільний друг Петрочука та депутата Сергія Були.

Згодом журналістам вдалося з'ясувати що у "Житлового кварталу", який планує зводити багатоповерхівки, навіть не має власного офісу. За юридичною адресою фірми - старий туалет та закинуте приміщення, де колись були розташовані очисні споруди дощової каналізації.

За словами ріелторів, вартість двох гектарів землі на Рівненській, 119 становить більше мільйона доларів.

Аліна БЕКЕРУК (для Волинь24)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На нари кінути обох в прес хату, до ранку закукурікують обоє, і Пустоцвіта і всю їх банду здадуть по всім розкладам
Відповісти
і коли закінчиться отой дерибан землі,коли вільна територія в місті закінчиться,чи коли народ візьметься за вила?!Чому на землі громади наживається купка злодіїв?!
Відповісти
Шановні лучани! Ми думали, що ви розумні люди в обласному центрі. Але помилилися. Ви - барани (мяко кажучи), якщо так довго терпите цю банду.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні