Найстарішу книгарню у центрі Луцька хочуть закрити?

7
2
Найстарішу книгарню у центрі Луцька хочуть закрити?
У самісінькому центрі Луцька хочуть продати приміщення, де знаходяться книгарні «Освіта» і «Планета».

Про це стало відомо у понеділок, 25 червня, під час засідання комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів. Однак директор «Освіти» Оксана Грінченко каже, що про намір позбавити книгарню приміщення дізналася з преси. Про це вона розповіла у коментарі виданню «Волинь 24».

«Учора ми читаємо, що вони хочуть продати приміщення «Освіти». Нас про це ніхто не повідомив, нічого не сказав. Взагалі, ми в шоці: і працівники, і я, як директор. Покупці, громадяни міста стурбовані, ходять, питають. Бо для них був шок, що закрили «Планету», а тепер шок, що можуть закрити «Освіту», - обурюється Оксана Грінченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава VS знання: у Луцьку замість книгарні хочуть зробити кав'ярню

У депутатів Луцької міської ради - своє бачення на вирішення проблеми. Ласий шматочок у центрі міста загальною площею близько 200 «квадратів» хочуть продати на аукціоні до кінця року.

«Це єдине вільне приміщення в центрі, тому його можна буде дорого продати», - заявив депутат Сергій Була на комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів.

«Освіта» орендує площі міської комунальної власності уже 60 років. Все життя ця книгарня у центрі міста нікому не заважала. Стільки людей завжди приїжджає з інших міст. І, вибачте, в області не залишилося майже книжкових магазинів! У Луцьку їх усього 8, а було 19! Це ж не серйозно!», - каже Оксана Грінченко і додає, що за життя найстарішої книгарні Луцька буде боротися до останнього.

Нагадаємо, в історії з «Планетою» крапку поставили ще у 2017 року. Тоді підприємство, яке орендувало площі комунальної власності міста Луцька, реорганізували, приєднавши до книгарні «Освіта». Щодо приміщення, у якому вона знаходилась, члени майнової комісії обласної ради були одностайні: використовувати лише для потреб книгарні.

«Хорошу ідею реалізували в Івано-Франківську, започаткувавши читальне кафе. Для такої ж цілі можна би було використати й приміщення, яке орендувала «Планета». У свій час, і обласна, і міська ради приклали вдосталь зусиль, щоб ці площі в центрі міста не були відчужені і залишилися для книжкового магазину, а не для бару чи кав'ярні», – казав у лютому 2018 року депутат Святослав Кравчук.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нехай вони міську раду продадуть-хата велика більше грошей виручать,бо толку з тої ради як з "козла молока"!
Там через дорогу є кафешка,через майдан з фонтаном ще одна кафешка...скільки їх ще потрібно?!
Відповісти
Але продати в нагрузку з тими мешканцями пустоголовими.
Відповісти
А шкільну бібліотеку в підвал, як вам?Єдина умова переселення щоб бібліотекар самотужки переніс бібліотечний фонд. Важко, тендітна жінка, яка не в силі це виконати?! Заява на стіл - відповідь .Так, що дивуватися нічому.
Відповісти
Скільки вже тих барів в Луцьку на душу населення? Завжди була книгарня. Ще ученицею купувала книги для навчання.
Відповісти
Це не Була , а "дебула"! Скільки його можна терпіти?
Відповісти
Що ви хочете від того Були, як воно не знає,що таке книгарня і що таке книга! Він, мабуть, крім будинкової книги і інструкції до Порш Каєн нічого більше в руках не тримав.
Відповісти
Так, жодна влада, до сьогодні, не забирала приміщення в центрі ні у книжкових магазинах ні у бібліотек. Думайте виборці кого вибирати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні