Бароко в бур'янах: чому старовинна садиба у Луцьку занепадає. ВІДЕО

2
8
Бароко в бур'янах: чому старовинна садиба у Луцьку занепадає. ВІДЕО
На вулиці Ярощука у Луцьку заростає бур'янами давня садиба у стилі бароко. Реставрувати її не можуть, мовляв пам'ятка - у приватних руках.

Проблема збереження історичної спадщини для Волині не нова. Про це говорять усюди, але тільки не в кабінетах чиновників. Для білих комірців тема минувшини – невигідна: на ній не заробиш політичних дивідендів, лише потратишся, - йдеться у сюжеті Народного контролю.

Будинку на вулиці Ярощука під сотню років, він пережив десяток власників, однак виявився безсилим перед безгосподарністю сучасників. Заростає бур’янами, тріщить, протікає, словом - розлазиться на очах. Люди кажуть – втрачаємо історію.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Калита би плакав: як у Луцьку зробили руїну з унікального маєтку

Нагадаємо, у Луцькраді обіцяють включити скандальну садибу на вулиці Ярощука, 12 до переліку об’єктів культурної спадщини. Про це йдеться у відповідь на петицію, яку підготувала журналіст Олена Лівіцька і яку підтримав 251 лучанин та на відповідне звернення депутата Луцькради Павла Данильчука.

Врятувати колись величну садибу ще можливо – але чи є на це воля керівників міста?

Дивіться у сюжеті про схему передачі архітектури в приватні руки і про те, як суспільний розголос змусив міську владу звернути увагу на забутий історичний об’єкт.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Важлива тема. Треба частіше піднімати такі проблеми то може чиновники будуть боятися і перестануть дерибаном займатися. А будинок певно назад вже і не повернеш а шкода. Дякуємо антон федорович.
Відповісти
якщо це архітектурна памятка то навіщо передавали в приватні руки? А раз це памятка і теперішній власник довів оту "памятку" до такого стану,то чому управління охорони історичних памяток не подасть на теперішнього власника до суду?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні