У Луцькраді обіцяють клопотати про статус пам’ятки садибі на Ярощука

0
-1
У Луцькраді обіцяють клопотати про статус пам’ятки садибі на Ярощука
Чиновники вважають, що є всі підстави включити будинок у програму обліків об’єктів культурної спадщини на 2019 рік.

У Луцькій міській раді обіцяють включити скандальну садибу на вулиці Ярощука, 12 до переліку об’єктів культурної спадщини.
Про це йдеться у відповідь на петицію, яку підготувала журналіст Олена Лівіцька і яку підтримав 251 лучанин та на відповідне звернення депутата Луцькради Павла Данильчука.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Калита би плакав: як у Луцьку зробили руїну з унікального маєтку

У відповіді за підписом в.о. міського голови Григорія Пустовіта, зазначають, що цей будинок справді є зразком садибної архітектури Луцька повоєнного періоду. А відтак є всі підстави включити його до програми обліку об’єктів культурної спадщини на 2019 рік. У Луцькраді підготують відповідні документи та надішлють їх на розгляд науково-методичної ради управління культури Волинської облдержадміністрації.



Якщо в ОДА включать садибу до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини, пакет документів згодом буде подано до Мінкультури.

Нагадаємо, садиба на Ярощука, 12 в жахливому стані, хоча має унікальну історію. Щоправда, будинок давно перебуває у приватній власності. Він був відчужений шляхом викупу ТзОВ "Каскад-Продакшин" ЛТД ще у 2000 році. Як повідомили у міськраді, договір купівлі продажу був укладений 24.01.2001 року і посвідчений приватним нотаріусом Луцького міського нотаріального округу Вірою Ващук.
Фото Олени ЛІВІЦЬКОЇ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні