На Волині скажений кіт покусав свого господаря

1
-1
На Волині скажений кіт покусав свого господаря
У селі Бережці Любомльського району скажений кіт покусав свого господаря, який зараз проходить вакцинацію проти сказу в територіальному медичному об’єднанні.

Про це стало відомо 14 червня під час засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, - повідомляє сайт РДА.

За результатами експертизи Волинської регіональної державної лабораторії ветмедицини встановлено, що тварина хворіла на сказ.

Головний державний інспектор ветеринарної медицини району Микола Вавриш розповів, що епізоотична ситуація щодо захворювання на сказ в районі залишається напруженою.

Населений пункт оголосили неблагополучним щодо сказу тварин і ввели карантинні обмеження на 60 днів. Загрозливою зоною визнали територію Вишнівської об’єднаної територіальної громади та лісомисливські угіддя навколо сіл Старовойтове, Коцюри та Римачі.

Довідково:

Сказ - це вірусна хвороба людини і тварин з виразними ознаками ураження центральної нервової системи та 100% летальністю. На сказ хворіють всі види теплокровних тварин, а також людина. Хвороба дуже поширена.

Резервуаром збудника у природі є, насамперед, дикі тварини, зокрема лисиці, вовки, гризуни, бродячі собаки, коти та інші. Зараження відбувається переважно через укуси хворих на сказ тварин.

Причиною поширення захворювання є порушення правил утримання собак і котів, безвідповідальність власників домашніх тварин, зростання популяції бродячих собак та котів, збільшення популяції червоної лисиці та відсутність системи контролю за кількістю і міграцією цих тварин.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Господар покусав кота
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні