--> Скільки могли заробити волиняни на форумі в Росії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скільки могли заробити волиняни на форумі в Росії

3
1
Скільки могли заробити волиняни на форумі в Росії
Лучани, які поїхали на форум у Брянськ, могли отримати за це чималі гроші.

Про це у коментарі Волинь24 розповів активіст, керівник «Нацкорпусу» на Волині Андрій Дяченко.

Нагадаємо, напередодні Дня Перемоги п'ятеро відомих волинян поїхали на «Форум Победителей» у Брянськ. Серед членів української делегації опинилися голова Волинської обласної організації ветеранів України Олександр Булавін, екс-член виконавчого комітету Луцька, голова правління ОСББ на вулиці Карпенка-Карого, 9 Валерій Корпач, голова організації «Російський культурний центр» Ольга Саган, голова організації «Авіалюбителів» Ілля Сметанін, голова громадської ради при Волинській ОДА Олександр Волянюк.

Так, після повернення в Україну волиняни зазначали, що їздили у Брянськ на історичний форум та виступали там, як «волонтери миру».

Детальніше про поїздку волинян у Брянськ читайте у розслідуванні: «ВОЛОНТЕРИ МИРУ»: ЧИМ ЗАЙМАЛИСЯ ЛУЧАНИ НА РОСІЙСЬКОМУ ФОРУМІ.

Однак Андрій Дяченко переконаний, що форум, організований в Росії, має відверто пропагандистський характер.

«Це не та ситуація, коли людина поїхала у Брянськ, бо у неї, скажімо, дід десь там воював. Вони поїхали поклали квіти, повернулися. Це не вшанування пам’яті, ми всі чудово розуміємо, що це пропагандистська акція. Вони туди поїхали представлятися як делегація від України. Не зрозуміло хто їм дав таке право», - каже Андрій Дяченко.

Окрім того, активіст переконаний, що за поїздку у Брянськ волинянам заплатили «кругленьку» суму.

«Була інформація, коли вони організовували фільм «Право на крила», що ціна питання організувати такий кіноперегляд - це в районі від 7 до 10 тисяч американських доларів. Ну я думаю, що подібна поїздка приблизно в такому ж районі варіює», - додав Андрій Дяченко.

Натомість, керівник організації ветеранів України на Волині Олександр Булавін запевняє, що ніяких грошей вони за таку поїздку не отримували.

«Ніхто нам нічого не платив. Тільки за проживання. Єдине, що за проживання. Зрозуміло, що приймали нас, вони ж організатори», - розповів Олександр Булавін.

СБУ поки не оприлюднює офіційну позицію з приводу участі волинян у «Форуме победителей», хоча ситуацією, однозначно, зацікавилися.

Наразі триває перевірка, а про прийняте рішення в управлінні обіцяють повідомити додатково.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бандери на них немає
Відповісти
https://www.volyn24.com/
Відповісти
Я думаю, що крім безкоштовного ліжка в готелі і халявного обіду, їм ніхто і копійки не дав. ФСБ не дурні платити, вони вишукують серед українців "ідейних".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні