Його засудили зі всіма наслідками, - адвокат про Мігаса

10
4
Його засудили зі всіма наслідками, - адвокат про Мігаса
Луцький адвокат Артур Мартиросян каже, що Апеляційний суд Волинської області врахував побажання батьків Владислава Андрушківаі дав "умовне"Володимиру Мігасу, щоби той платив за лікування хлопця.

Про це він розповів у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, у грудні 2016 року п’яний луцький бізнесмен Володимир Мігас просто на пішохідному переході на вулиці Дубнівській на великій швидкості збив юнака.

Навіть через дві години після аварії в його крові виявили більше трьох проміле алкоголю (допустима норма – 0,2 проміле). Після того, як сталась аварія, Мігас робив спроби втекти з місця події.

Коли його затримали, водій виявився в автівці зі спущеними штанами, а поруч нього була супутниця. В салоні авто також знайшли пляшку коньяку.

5 грудня 2017 року Луцький міськрайонний суд виніс вирок – чотири з половиною роки позбавлення волі.

Тим часом, Апеляційний суд Волинської області виніс нове рішення: звільнити обвинуваченого від відбування основного покарання, якщо він протягом трьох років іспитового строку не вчинить нового злочину.

Батько Владислава Андрушківа Володимир у коментарі інтернет-виданню «Волинь24» розповів, що сам просив у суддів, аби винуватця жахливої аварії відпустити.

За словами юриста, кримінальне право дуже лояльно ставиться до винуватців аварій через те, що вони є неумисним злочином.

«Тобто, ніхто не хотів, щоб таке сталось. Навіть у випадку заглибелі потерпілого, у випадку наявності підстав визначених у ст. 75 КК України, підсудний отримає покарання з відсрочкою. Більше того, держава може взагалі звільнити від покарання осіб, які вчинили неумисні злочини шляхом амністії», - коментує Артур Мартиросян.

Він додає, що у справі Володимира Мігаса, Апеляційний суд Волинської області прийняв законне рішення – врахував позицію потерпілого. Мовляв, якби батьки Владислава Андрушківа хотіли інше покарання для Володимира Мігаса, суд би й це врахував.

«Хочу наголосити, що Мігаса не звільнено від кримінально відповідальності, він засужений до 5-ти років позбавлення волі. При цьому йому надано відсрочку від відбування на 3 роки. Якщо він, не буде виконувати покладені на нього обов'язки, то йому прийдеться відбути покарання у вигляді реального позбавлення волі», - пояснює адвокат.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Закон Божий таки вищий, - суддя, яка відпустила Мігаса

Він каже, що кримінальне законодавство нині побудоване за логікою: якщо винний відшкодовує завдані збитки, то держава відноситься до нього лояльніше. Тобто, у першу чергу держава має захистити сторону потерпілого.

«Зараз не йде мова про те, що Мігаса виправдали, він засуджений і відбуває покарання з відстрочкою, яка йому надана саме для того, що б він мав можливість забезпечити належне лікування потерпілого», - запевняє юрист.

Артур Мартиросян каже, що по-іншому зобов’язати Мігаса відшкодувати збитки можна було б, але цей процес дуже складний та неефективний.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Патрульні ловлять, а суд відпускає, - Володимир Пащенко про п'яних водіїв

«На жаль, суди оцінють моральну шкоду в подібних впадках в розмірі плюс мінус 300 тисяч гривень. А для того, щоб стягнути витрати на лікування, спочатку це лікування треба оплатити комусь, а тоді звернутись до суду з позовом про стягення цих витрат. Тут ще питання правового статусу чеків про оплату лікування за кордоном в українському суді», - зазначає він.

Адвокат переконує, що перед державою Володимир Мігас несе своє покарання і він засуджений зі всіма відповідними наслідками.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
який * написав отакі закони ,які можна трактувати як кому захочиться
Відповісти
закони пише Верховна Рада,на жаль там мало юристів
Відповісти
Устала.пиши що виноватий госдєп.вони нас отслідковують через віндовс.приляж з фігурантом..вже всі читали..
Відповісти
Причому тут Закон? Це адвокат нам говорить те, що він хоче сказати, а не те, що насправді. А насправді от що нам треба знати: суд не взяв до уваги ні те, що Мігас став винуватцем ДТП не в перший раз, ні те, що після наїзду на хлопця, він намагався втекти, ні те, що при цьому він був п'яний. Ось на це повинен був спиратися суд. А суд взяв до уваги тільки те, що Мігас витратив на лікування хлопця 2 млн. гривень. Але причому тут відшкодування шкоди здоров'ю до покарання за порушення ПДР в стані сп'яніння і спроби втекти з місця події?
Нам дуже сильно не вистачає суду присяжних.
Відповісти
життя безцінне .Гроші не важливі.вірно.Суду Лінча не вистачає.Присяжні в яких є діти дали би 25 років або електричний стілець.
Відповісти
Ворон ворона .... пальчиком насварить. Мігас сам "з колишніх", все поріша.
Відповісти
,У верховній раді збіговисько оліхархів, які пішли в політику щоб ще більше розбагатіти,а те що в законах виникають "юридичні колізіі" іім начхати,як на закони в цілому..на жаль!
Відповісти
панові югистові (мабуть учень вуценка) варто почитати ч. 3 Ст. 24, СТ.46, ПП 5), 13) Ч.1 СТ.67 ККУ. оце такий захисник потерпілого ?!!!!!!! по чем опиум для народа, нешановний ?
Відповісти
А поки працює щоб мати бабло порішати..адвакат розумний..вчився..куда нам..маладцов вискачило..простим растовскіх..вони бабла дадуть..расєя накормить..всьо так точно.спасібо мігасу що сьогодні не святкував за рульом.ещьо не вечір.
Відповісти
Самий гуманний і справедливий суд волинської області засудив ,суворо покарав,п'яного злочинця водія,за всіма обставинами окрім встановлення обтяжувальних фактів в самих обставинах,обставивши все без хабара величезного ,та без корупції ,на кінець в резонансних справах все в порядку денному .Не кожному так везе як Владиславу Андрушкову його розум на небесах ,а він ще на землі ,а вбивця його життя га свободі,а проститутка феміда в приварку.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні