--> «Герої АТО примусили знахабнілу владу це зробити», - Григоренко про фінансування реабілітаційного центру | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Герої АТО примусили знахабнілу владу це зробити», - Григоренко про фінансування реабілітаційного центру

3
13
«Герої АТО примусили знахабнілу владу це зробити», - Григоренко про фінансування реабілітаційного центру
Екс-заступник Луцького міського голови, експерт громадської організації «Волинський центр розвитку урядування» Сергій Григоренко вважає, що виділення 5 мільйонів гривень на будівництво реабілітаційного центру для учасників АТО – це спільна перемога ветеранів АТО та громади.

Про це він розповів у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, у понеділок, 14 травня, на сесію Луцькради прийшли обурені учасники АТО. Вони вимагали від депутатів виділити гроші на будівництво реабілітаційного центру на базі поліклініки №1.

Спершу депутати від «укропівської» більшості не підтримали ідею, однак коли учасники АТО заблокували виходи та не випускали їх із залу, передумали. Врешті на будівництво центру виділили 5 мільйонів гривень. Всього ж потрібно близько 15.

Сергій Григоренко каже, що ідея створення реабілітаційного центру належить покійному міському голові Миколі Романюку та нардепу Ігорю Лапіну. Вона народилась на світ ще у 2015 році.

«У 2016 році ми напрацювали концепцію, у 2017 планували замовити проект, зробити його за кілька місяців, потім почати будівництво і вже наприкінці 2017 – на початку 2018 року відкрити центр. Але у 2017 році у місті змінилась влада. Остання взагалі не піднімала питання будівництва центру протягом 2017-2018 років», - зазначив екс-заступник мера.

Нагадаємо, про те, що ідея відкрити реабілітаційний центр не втілюється у життя, говорили в середині квітня цього року на круглому столі за участю експертів «Волинського ЦРУ».

«Тому те, що сьогодні це питання піднялось – це спільна перемога атовців, опозиційних депутатів та громадськості. Спільними діями ми примусили знахабнілу укропівську владу Луцька, яка забула про проблеми героїв АТО, ухвалити це рішення», - наголосив Сергій Григоренко.

«Сміховинними виглядають аргументи УКРОПу про те, що 5 мільйонів гривень – це надто велика сума, адже бюджет Луцька – два з половиною мільярди гривень, до того ж щомісяця є перевиконання. Загалом на центр потрібно 12-15 мільйонів гривень. Частину суми обіцяє залучити з державного бюджету нардеп Ігор Лапін. Також висловив готовність допомогти голова ОДА Олександр Савченко. Думаю, в першій половині наступного року, якщо все буде добре, центр може запрацювати», - додав громадський активіст.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То що,для того щоб влада зробила щось для міста треба стояти над нею з кулаками..!
Відповісти
Прпоную влаштувати референдум та висловити недовіру Укропу та голові обласної ради. Це їхня позиція нехтувати в угоду собі інтересами людей, що боронили Україну в той час коли вони відсижувались по Швейцаріях та інших тилах.
Відповісти
Ну що ж, тепер ясно як змусити владу щось робити: блокувати виходи і не давати в туалет вийти, поки не проголосують що треба
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні