В луцького УКРОПу - «подвійні стандарти», - політолог

3
5
В луцького УКРОПу - «подвійні стандарти», - політолог
Політолог Антон Бугайчук вважає, що найближчим часом у Луцькій міській раді буде період нових політичних "розборок".

"Навесні 2017-го року у Луцькій міській раді трапився “переворот”. Після смерті міського голови Миколи Романюка умовно опозиційні фракції “Укроп” та “Батьківщина” відмовилися визнавати право керувати містом в.о. міського голови та секретаря міськради Юлії Вусенко", - пише він на своїй сторінці у Фейсбуці.

За словами Бугайчука, щоб усунути Вусенко від повноважень, а також взяти на себе керівництво міською радою загалом, ці фракції сформували нову більшість у раді (23 з 42 депутатів). Для цього залучили 5 “перебіжчиків” із “Солідарності” та РПЛ: Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Булу, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

Через це ініціативна група у 2017 році розпочала процес відкликання згаданих депутатів.

Однак члени територіальної виборчої комісії систематично не приходили на засідання, а пізніше й зовсім зупинили процедуру відкликання депутатів.

Оскаржувати таке рішення ТВК вирішили у суді. Керівник ініціативної групи, депутат Луцької міської ради Артем Запотоцький подав до суду позов з проханням визнати постанову терчвиборкому протиправною.

Зрештою, Верховний Суд України визнав незаконним рішення Луцької міської виборчої комісії щодо припинення процесу відкликання 5 депутатів Луцької міської ради.

"Відтак, є ймовірність, що з міської ради відкличуть 5 згаданих депутатів “перебіжчиків”. Через це “гойдалка” серед більшості повертається у інший бік, бо 5 нових депутатів ймовірно не будуть підтримувати “Укроп” та “Батьківщину”. Отже владу собі можуть повернути пропрезидентська “Солідарність”, “Самопоміч”, “Свобода” та “Народний контроль”. Є шанс обрати нового секретаря, заступників міського голови та докорінно оновити владу в місті", - зазначає Антон Бугайчук.

Як стверджує політолог, для усунення Вусенко "укропівцям" свого часу потрібно було змінити регламент. Усе для того, щоб за відсутності міського голови та секретаря сесію зміг вести депутат (раніше це було неможливим).

Проте на позачергову сесію міськради (14 травня) фракція "УКРОПу" виносить проект рішення, яким хоче скасувати цю можливість.

"Якщо “Солідарність”, “Самопоміч” та інші фракції захочуть повернути собі доступ до реальних повноважень у місті, вони не зможуть це зробити, навіть коли зберуть достатньо голосів. Бо умовно Юлія Вусенок не зможе легально вести засідання так, як це колись зробив Пустовіт", - зазначає Бугайчук.

На його думку, вся суть ініціативи у тому, щоб втримати контроль на Луцькою міською радою навіть, якщо “перебіжчики” позбудуться мандатів.

"Насправді це вияв подвійних стандартів: коли норма вигідна, її приймають, коли - ні, усувають...А тому наше місто може чекати ще один період бійок, блокувань та “розборок” у міській раді", - резюмує він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в цьому і вся суть укропа і його васалів з батьківщини та депутатів зрадників. брехня, фальш, маніпуляція, підлість, подвійні стандарти.
Відповісти
Політолог?Ви серйозно?
Відповісти
Мандатів ніхто не забере бо немає законих підстав і ВСУ не зобовязав приймати комісію твк якесь рішення. Правова колізія
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні