--> Члени луцького виборчкому зупинили відкликання депутатів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Члени луцького виборчкому зупинили відкликання депутатів

1
-6
Члени луцького виборчкому зупинили відкликання депутатів
Члени Луцької територіальної виборчої комісії припинили процедуру відкликання п’яти депутатів міської ради.

Відповідне рішення 10 з 18 членів виборчкому ухвалили під час засідання 21 серпня.

Нагадаємо, 10 липня у Луцьку відбулись збори містян, які за народною ініціативою хочуть відкликати з міської ради п’ятьох депутатів. Йдеться про обраних від БПП «Солідарність» Олександра Козлюка та Євгенія Ткачука, колишніх членів «Радикальної партії Олега Ляшка» Сергія Булу, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука.

Пізніше у Луцьку зібрали більше трьох тисяч підписів за відкликання кожного з п’яти депутатів. Згодом підписи разом з супровідними документами відправили на перевірку до ТВК, однак та всіляко затягувала процедуру.

Так, згідно із законом, на перевірку підписів у територіальної виборчої комісії було 20 днів, втім за цей час її члени так і не змогли зібратись. Поперемінно не приходили на засідання то члени комісії від «Народного фронту», то від «Опозиційного блоку», «Батьківщини», то від «УКРОПу», «Європейської партії», тобто від тих політичних сил, які підтримують нову міську владу. На них навіть заявляли в поліцію.

Врешті, в повному складі комісія зібралась лише 21 серпня. Та й то за кілька годин засідання її члени так і не змогли проголосувати за протокол, що засвідчує перевірку документів ініціативної групи за відкликання депутатів.

Натомість більшість «протиснула» свій проект рішення – про припинення ініціативи за відкликання депутатів.

Таке рішення підтримали 10 з 18 членів комісії.

Основна мотивація – нібито не встановлено, що саме виборці міста Луцька залишили свої підписи за відкликання депутатів. Так, на думку деяких членів комісії, підтвердити це може лише Державний реєстр виборців, хоча представники останнього якраз відмовились це робити, бо закон не зобов’язує.

«Люди підтвердили у підписних листах, що вони проживають у місті Луцьку. Реєстр виборців – це один із способів перевірити, чи люди, які підписались, дійсно є місцевими виборцями, але він не єдиний. Тим більше люди прийшли і в присутності поліції підтвердили, що це саме їхні підписи. А поліція не знайшла жодних невідповідностей у підписах», - наголошує керівник виборчкому Леонід Будцев.

Читати також: У Луцьку 400 виборців підвердили свої підписи за депутатів-відкликанців

Водночас очільник ініціативної групи за відкликання депутатів Артем Запотоцький додає – він звертатиметься до суду, аби визнати рішення комісії незаконним, скасувати його та зобов’язати ТВК відправити керівним органам партії звернення про відкликання п’яти депутатів міської ради.
Відповідь Держреєстру виборців щодо його залучення до перевірки підписів лучан
Відповідь Держреєстру виборців щодо його залучення до перевірки підписів лучан
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Англії були "Бітлз", ліверпульська четвірка. У нас - "Жукі", Луцька пятьорочка. Хотя "П'ята точка" їм більш підходе)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні