У Луцьку подали позов до суду через рішення виборчкому

1
-7
У Луцьку подали позов до суду через рішення виборчкому
У Луцьку очільник ініціативної групи за відкликання депутатів Артем Запотоцький та депутат міської радиподав позов до адмінсуду на рішення ТВК.

Про це йдеться у спільноті "Громадської ініціативи "Депутати, на вихід" в "Фейсбуці".

Позов до Волинського окружного адміністративного суду подали у четвер, 7-го вересня.

Нагадаємо, у Луцьку триває процедура з відкликання 5 депутатів. Йдеться про обраних від БПП «Солідарність» Олександра Козлюка та Євгенія Ткачука, колишніх членів «Радикальної партії Олега Ляшка» Сергія Булу, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Згодом члени луцького виборчкому зупинили відкликання депутатів.

Причиною подачі позову стало рішення Луцької міської виборчої комісії щодо зупинки процесу відкликання 5 депутатів Луцької міської ради.

«Я подав позов до суду, щоб захистити право громади Луцька мати чесну та відповідальну владу! Весь час, поки йшла кампанія по відкликанню депутатів-«тушок», проУКРОПівські ЗМІ «Аверс» та «Волинські новини» намагалися ввести лучан в оману та представити цей процес як політичне протистояння "УКРОПу" та "Солідарності". Насправді це не так. Це протистояння світоглядів. Це боротьба між честю та безчестям. Зраджувати своїх виборців, торгувати депутатськими мандатами, обслуговувати інтереси збанкрутілих олігархів, захоплювати в неконституційний спосіб владу в Луцьку, дерибанити землю громади, міський бюджет, чиновницькі крісла, нападати на активістів, палити автівки та будинки, слідкувати за депутатами, погрожувати членам ТВК, ігнорувати закони України – ось це безчестя! Саме проти цього наша ініціатива.

Саме проти цього поставили свої підписи тисячі лучан, законним правом яких знехтувала проУКРОПівська більшість в ТВК. Тому я йду до суду, щоб повернути людям право самим керувати своїм містом. Право, яке гарантувала їм Конституція, і яке після смерті Миколи Романюка в них забрали деякі діячі, які загралися в дев’яності» - прокоментував Артем Запотоцький.

Також він пояснив, зокрема, чому судовий позов подається після майже двотижневої паузи. За його словами, цей час було використано для того, щоб зібрати для суду всі необхідні докази, які допоможуть отримати позитивне рішення.

Так, він зазначає, що за цей час активістам громадської ініціативи вдалося зібрати необхідні документи, які підтверджують що всі, хто підписався за відкликання депутатів є виборцями міста Луцька.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто просто так від влади відмовиться?Виборці дали ,виборці мають право відібратиКРАПКА!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні