Волинський депутат, який їздив п'яним, заплатить 340 гривень штрафу

5
-3
Волинський депутат, який їздив п'яним, заплатить 340 гривень штрафу
Депутат обласної ради, який обирався від «Самопомочі» Олексій Панасюк оштрафували за аварію на 340 гривень. Проте невдовзі його зловили п'яним за кермом.

Про це стало відомо під час судового засідання у Апеляційному суді Волинської області, яке провів суддя Петро Борсук, - пише Перший.

Апеляційний суд відмовися задовольняти скаргу депутата Волинської обласної ради Олексія Панасюка у справі щодо ДТП за його участі.

Нагадаємо, в ніч на 21 березня поліцейські зупинили авто депутата обласної ради Олексія Панасюка, який керував у нетверезому стані. Олексій Панасюк намагався уникнути освідування на вміст алкоголю та сховався у туалеті дитячого відділення. На депутата обласної ради склади протокол за 130 статтею адміністративного кодексу (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння).

Раніше повідомлялося, що у мережі з'явилася відео освідування депутата обласної ради від "Самопомочі" Олексія Панасюка на алкогольне сп’яніння у Володимир-Волинському ТМО

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У волинського депутата за відмову від алкотесту відібрали водійське посвідчення

Згідно протоколу, складеного представниками патрульної поліції, водій Volkswagen Passat, завчасно скоїв поворот і здійснив зіткнення з мікроавтобусом Олексія Панасюка, який перед тим розпочав обгон двох бусів. Під час ДТП обидва автомобілі отримали механічні пошкодження.

Під час судового засідання Костянтин Бецко свою вину в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ст.124 КУпАП, не визнав. Чоловік каже, що перед поворотом знизив швидкість до 40 км.год., увімкнувши поворот, почав повертати на с. Антонівка, та під час здійснення маневру через зустрічну полосу його наздогнав автомобіль, що рухався в попутному напрямку, і вже на узбіччі відбулось зіткнення автомобілів.

Проте, в судовому засіданні Олексій Панасюк розповів, що рухаючись, він пересік переривчасту лінію, що розділяла зустрічні смуги руху, та виїхав на зустрічну смугу для обгону вантажних автомобілів, де почалась суцільна лінія, що розділяє зустрічні смуги руху.

Однак, за словами депутата, водій Volkswagen, рухаючись в попутному напрямку, завчасно не подав сигнал повороту і почав здійснювати маневр поворот ліворуч. Тож, за його словами, внаслідок цього сталось пошкодження його автомобіля.

«Я не здійснював обгін на перехресті, а уникав зіткнення», - наголошував у суді депутат Волиньради Олексій Панасюк.

У залі судових засідань під час розгляду справи Панасюк проти Бецко
Олексій Панасюк переконував суд у тому, що взявся робити обгін попутних двох автівок згідно ПДР, а третє авто, за його словами, виїхало не очікувано і всупереч правил.

Натомість Костянтин Бецко наголошував, що водій Mercedes-Benz робив обгін фактично на перехресті доріг. За здогадами водія Volkswagen, Олексій Панасюк рухався на великій швидкості.

«В даній смузі не можна було рухатись. Він мав би рухатись згідно ПДР один за одним. Крім того, він завершував обгін на перехресті до с. Антонівка через суцільну лінію», - переконував Костянтин Бецко.

Проте у Олексія Панасюка є на це власна думка.

За його словами, 22 березня суддя Луцького міськрайонного суду виніс рішення, не заслухавши його пояснень. Як відомо, депутат не з’явився на засідання, а суддя Василь Ковальчук доволі оперативно виніс рішення – визнав Костянтина Бецка невинним у скоєнні ДТП.

Проте депутат обласної ради Олексій Панасюк оскаржив рішення суду першої інстанції. За його словами, того дня він з адвокатом зарання прибули на розгляд, проте через технічну несправність дверей не змогли потрапити на слухання.

Разом з тим, варто нагадати, що саме у переддень судового засідання по цій справі, 21 березня, авто Олексія Панасюка було зупинено поліцейськими за підозрою у водінні в стані алкогольного сп’яніння. Депутат в ТМО відмовився проходити тест на алкоголь за допомогою драгера.

Згодом стало відомо, що Олексій Панасюк намагався уникнути освідування на вміст алкоголю, вибіг з кабінету і заховався у туалеті дитячого відділення.

Однак, через певний час вдалося встановити, що Панасюк керував автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. Зрештою, у Олексія Панасюка наіть відібрали посвідчення водія.

Наступного дня, за дивним збігом обставин він чомусь не з’явився до суду на слухання, яке мало відбутись о 9:00. Головний аргумент – двері при вході в приміщення фойє заблокувались.

«Я двічі намагався зайти у залу засідань судді, але мені не дали фізично потрапити на слухання», – наголошував неодноразово Олексій Панасюк.

Суддя вирішив залишити рішення першої інстанції в силі – закрити провадження проти Костянтина Бецка. Палкі суперечки зрештою звелися до звичних розбірок, за те, кого можна випускати на дороги, а кого – ні. І правила дорожнього руху відійшли на «задній план».

Зауважимо, що Олексію Панасюку в суді призначили покарання, – сплатити штраф, який становить всього 340 гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хм,а якже штраф в 10000 гривень за пяне керування...чи може для депутатів діють акційні знижки..?
Відповісти
У цьому випадку коли поліцейські безсилі, суди корумповані, прокурори імпотенти, в силу вступає самосуд. Вам можна їздити пяними і не платити штраф, плювати на закони, чекайте суд лінча. Вже скоро.
Відповісти
Я впевнений, що давно уже пора лінчувати тих, які погрожують всім і вся судом лінча. Я думаю, що простий народ уже розібрався хто є хто!!!. Хто добросовісний працівник і порядна людина, хоч і чиновник, а хто крикун, ледар, і нероба, який затесався у "активісти", бо там можна нічого не робити, а лише вдавати із активного "діяча" та ще й бабло віджимати!!!. А раптом щось: у крик - мене переслідують за мою позицію!!!. Повна Україна таких...
Відповісти
Я не активіст. Коли держава загниває, чиновники крім власного збагачення більше нічим не займаються, починає говорити вулиця. На деякий період це хаос, безвладдя, але винні в цьому не люди не активісти, а гнила корумпована верхушка, і деякі юристи.
Відповісти
Країна ідіотів...За те що вдень їдеш без світла поза населеним 500грн штраф, а нетверезому 340???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні