--> Владика Михаїл закликав волинян молитися за незалежність української церкви | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Владика Михаїл закликав волинян молитися за незалежність української церкви

3
-1
Владика Михаїл закликав волинян молитися за незалежність української церкви
Митрополит Луцький і Волинський закликав вірян молитися за створення єдиної незалежної української церкви.

Таке благословіння архієрей дав у зв’язку з офіційними повідомленнями про кроки, здійснені протягом останнього часу Президентом та Верховною Радою України щодо початку процесу ухвалення Томосу, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.

Як повідомлялося, 17 квітня президент Петро Порошенко повідомив лідерам парламентських фракцій, що звернеться до вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

Президент наголосив, що потрібна церква, незалежна від закордонної юрисдикції з країни-агресора.

Порошенко зазначив, що відповідне звернення уже підписали усі єпископи Української православної церкви Київського патріархату і Автокефальної церкви, і додав, що "двері відкриті" для єпископів інших церков.

Натомість волинський священик УПЦ МП Олег Точинський каже, що держава не може вирішувати церковні питання. До того ж, він переконаний - перш ніж вирішувати такі питання, потрібно це обговорити з представниками всіх конфесій в Україні.

"На моє глибоке переконання, церковне питання має вирішуватися церквою, а не державою. Це виглядає досить зухвало з боку влади. Це моя особиста позиція, я не кажу за всю церкву зараз. Враховуючи теперішню загострену політичну ситуацію, влада шукає, як отримати якісь дивіденди", - вважає священик.

Тим часом настоятель Жидичинського монастиря та речник Волинської єпархії УПЦ КП Костянтин Марченко переконаний, що об'єднання церкви потрібне для українського народу.

"Мені здається, тільки ворог миру, ворог стабільності може бути проти цієї ідеї. Якщо українська церква стане автономною, вона буде третя за кількістю у світі. Ось чому іде така війна іде і чому стільки думок проти цієї незалежності, адже втратити таку кількість вірян – це дуже погано. Але для нашого народу це потрібно", - вважає Марченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Президент наголосив, що потрібна церква, незалежна від закордонної юрисдикції з країни-агресора."
А чого ж він не хоче бути незалежним від країни-агресора??? Не хоче там завод свій закрити?? Чого не припинить ВСІ звязки з Росією?
Відповісти
Головне за добробут Михаїла.
Відповісти
Как и многие наши украинцы искал как поехать в Польшу и заработать денег.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много роликов на Youtube, но больше всего мне понравился сайт https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом пребывания в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/proizvoditeli/top-18-luchshix-magazinov-v-gdanske-dlya-shopinga.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні