--> Тільки ворог може бути проти, - волинський священик УПЦ КП про єдину церкву | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Тільки ворог може бути проти, - волинський священик УПЦ КП про єдину церкву

1
0
Тільки ворог може бути проти, - волинський священик УПЦ КП про єдину церкву
Настоятель Жидичинського монастиря та речник Волинської єпархії УПЦ КП Костянтин Марченко прокоментував можливе створення єдиної церкви в Україні.

Про це він розповів у коментарі виданню "Волинь24".

Нагадаємо, 17 квітня президент Петро Порошенко повідомив лідерам парламентських фракцій, що звернеться до вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

Костянтин Марченко переконаний, що об'єднання церкви потрібне для українського народу.

"Мені здається, тільки ворог миру, ворог стабільності може бути проти цієї ідеї. Грузинська церква є незалежною і автокефальною, хоч за розмірами менша за Волинську єпархію. Тобто якщо українська церква стане автономною, вона буде третя за кількістю у світі. Ось чому іде така війна іде і чому стільки думок проти цієї незалежності, адже втратити таку кількість вірян – це дуже погано. Але для нашого народу це потрібно", - каже священик.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Держава не може вирішувати такі питання, - волинський священик УПЦ МП про єдину церкву

"Лунає думка, що це мовляв, втручання Президента у справи церкви. І от коли кажуть люди, що за об'єднання, але проти вручанння глави держави у справи церкви, постає питання до самих людей. А свого часу Володимир Великий, який хрестив Русь, втручався у справи релігії чи все таки робив благу справу, що церква назвала його святим? А коли Президент, відчуваючи, що його країна розділена і робить все, щоб об'єднати людей - це вже втручання? Це просто подвійні стандарти", - додав Костянтин Марченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто проти Киіівськоіі митрополіі,то й і є наш внутрішній ворог...такі собі "партизани в рясах" які руйнують нашу краііну з середини..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні