--> Як волинські нардепи голосували за єдину українську церкву | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як волинські нардепи голосували за єдину українську церкву

13
3
Як волинські нардепи голосували за єдину українську церкву
Українські нардепи підтримали звернення Президента до патріарха Варфоломія надати грамоту про незалежність української церкви.

За це рішення проголосувало 268 народних обранців, - пише Українська правда.

Нардепи з Волині Степан Івахів, Ірина Констанкевич, Ігор Гузь, Сергій Мартиняк, Юрій Савчук, Ігор Лапін проголосували "за" таке рішення.

Як повідомлялося, 17 квітня президент Петро Порошенко повідомив лідерам парламентських фракцій, що звернеться до вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

Президент наголосив, що потрібна церква, незалежна від закордонної юрисдикції з країни-агресора.

Порошенко зазначив, що відповідне звернення уже підписали усі єпископи Української православної церкви Київського патріархату і Автокефальної церкви, і додав, що "двері відкриті" для єпископів інших церков.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На чому грунтується держава? Воно засноване на мові, на церкви, на звичаях, на традиціях...
Відповісти
Держава грунтується на економічних ,правових,та зовнішньополітичних засадах!
Відповісти
І на патріотичності кожного громадянина. Однак вам це не знайомо отєц
Відповісти
Хм,цікава ситуція,коли хрестилася Киіівська Русь то москвою і не пахло....А тепер виникають такі звернення.Хочу запитати,": А куди поділася канонічність церкви Киіівськоіі Русі,і хто цьому допоміг?
Відповісти
Дивний збіг оцієї возні на темі церкви. Війну вже припинили, економіка запрацювала, люди почали жити заможно, лишилось тільки питання церкви владнати. Су*ки, немає нормальних слів на адресу влади... Не політикам займатись об"єднанням, пряме порушення Конституції президентом. Отак у нас все.
Відповісти
А от скажіть мені брати і сестри, а як же мені у випадку об"єднання ставитись до отого Міхаїла, котрий будучи монахом живе як звичайна людина маючи стосунки з жінками, як мені його сприймати після того як на проповідях і на офіційних світських тусівках він собі дозволяє такі жарти що ні на яку голову не налазить... Я не уявляю як це має бути, там не духовного ні морального ніц. Я сприймаю все це звичайним піаром депутатів і президента. Напевно вибори скоро.
Відповісти
А ти Захар подивися як святі отці "мурку" в піст виспівують, тобі це на голову налазить? Як Кирил живе це налазить? Як щось не налазить то не насилуй. Вийми скалку зі свого ока.
Відповісти
Священники і упц і упц кп теж люди і життя у них теж одне,не треба нікого судити писакам,самі то які?
Відповісти
Відповім віршем. * * *
Для мене священик – від слова «святий»,
Посередник між мною і Богом.
На жаль, вже давно не стрічався такий,
Тож готова сурмити тривогу.
Я вся, як-то кажуть, «погрузла» в гріхах:
Говорю забагато, пліткую,
Лукавить можу, сумніваюсь в думках,
Що безгрішні ще люди існують.
Не можу на зло відповісти добром,
Не жалію байдужих, жорстоких…
Боюсь, що у мене гордині синдром,
Тож давно вже утратила спокій.
А «святії» стяжають багатство земне
І безсоромно брешуть ув очі.
На істини шлях хто ж наверне мене?!
Я смирення й очищення хочу.

Відповісти
Якщо слабкий духом і не готовий служити Богу і людям немає чого йти у священики. В кожному селі селищі місті священик це взірец, приклад для наслідування (так має бути). Тому життя у них не таке як простих мирян.
Відповісти
Це у кого там подачки просити збираємось? У продажного Константинополя, який за шкурки та золоті бабоси продав ординській москві ті права, якими вона зараз понтується? Та вони ж у одну дудку з москалями й дують, от хай... дують далі, куди очі бачать. Не дадуть - фіг з ними. Потрібно набратися рішучості й проголосити Українську Народну Церкву типу англіканської, яка головне буде для своїх, без огляду на заскорузлі, писані грішними людьми, а не Богом канони та догми. У якій паства буде обирати серед себе достойних священиків, а не вирощуватимуть їх патріархати у своїх догматичних інкубаторах. Коли Церква стоятиме за дану й бережену Богом Вітчизну - Україну. Церква, яка буде поза партіями та політикою, але між людьми та за права людей і їх достойне життя. Яка визнаватиме прогрес та розвиток, а не висітиме історичним баластом на шиях людей. Яка об'єднає на своїй землі свій народ. Питання за рішучістю та прагненням змін. Христос кликав руйнувати старий храм - позолот , мінял і бариг-попів. Прислухаймося.
Відповісти
я за!!))) даєш українську нео-реформацію! пора звільнятися від темного середньовіччя!) Лекс, лупаш 95 тез!)))
Відповісти
Как и многие наши украинцы искал как уехать в Польшу и заработать денег.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много фильмов на Youtube, но больше всего мне понравился ресурс hochuvpolshu.com.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и истории тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом работы в Польше. Так же узнал как подготовить документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/robota-dlya-simejnix-par-v-polshhi-v-2017-roci.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні