--> Держава не може вирішувати такі питання, - волинський священик УПЦ МП про єдину церкву | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Держава не може вирішувати такі питання, - волинський священик УПЦ МП про єдину церкву

12
-1
Держава не може вирішувати такі питання, - волинський священик УПЦ МП про єдину церкву
Волинський священик УПЦ МП Олег Точинський прокоментував звернення Президента до патріарха Варфоломія про надання грамоти про незалежність української церкви.

Про це священик розповів у коментарі інтернет-виданню "Волинь24".

Нагадаємо, 17 квітня президент Петро Порошенко повідомив лідерам парламентських фракцій, що звернеться до вселенського патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української помісної автокефальної церкви.

Олег Точинський каже, що держава не може вирішувати церковні питання.

"На моє глибоке переконання, церковне питання має вирішуватися церквою, а не державою. Це виглядає досить зухвало з боку влади. Наприклад, коли церква звертається до влади з проханнями чи зауваженнями до того чи іншого закону чи норми, то нам нагадують статтю Конституції про те, що церква від держави відокремлена. А коли політики на церковних питаннях хочуть заробити бонуси, то відверто втручаються в церковні справи і не розуміючи суті і складності всього питання, починають робити речі, які можуть призвести до серйозних неприємних наслідків", - розповів священик.

Олег Точинський переконаний, перш ніж вирішувати такі питання, потрібно це обговорити з представниками всіх конфесій в Україні.

"Сама по собі ініціатива єдиної православної структури не є погана і проти цього ніхто не виступає, але ті методи, якими сьогодні це нав'язується і мета, яку переслідує влада - далека від тієї, яка має бути в основі", - додав священик.

"Це моя особиста позиція, я не кажу за всю церкву зараз. Враховуючи теперішню загострену політичну ситуацію, влада шукає, як отримати якісь дивіденди", - переконаний Олег Точинський.

"Церква покликана до єдності, вона покликана, щоб бути єдиною. Коли ми молимося на початку богослужіння, є слова "за об'єднання всіх". Але треба думати, як це здобувати. Коли ми говоримо над перемогу над сеператистами на Сході України, ми ж не говоримо про те, що ми готові пристати на їхні умови. В подібній ситуації ми думаємо, як правильно поступити, щоб всі були задоволені", - сказав священик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Абсурд!!! Церква відділена від держави, що записано в Конституції (світська держава, ст. 35 Основного закону), а олігархи, які хрестяться дулею, вирішують це в парламенті.
Відповісти
Що можна було чекати від запоребрикового слуги гундяєва, все як пометодичці. А як податки полатити за свої віли, так відрасу, церква відділена від держави. Ти б айфончик подальше ховав в рясу, чи знов, миряни наколядували.
Відповісти
При чому тут відділена церква чи ні, визнана чи ні. Пороху рейтинги потрібні. От і згадав що в церковних ділах ще не нагадив, бабульки будуть за нього молитись. Може з того щось і вийде.
Відповісти
Це прості українці хочуть обєднання. Сектантів РПЦ ніхто не питає.
Відповісти
А ось Киріла і його державу ми мали в дупі
Відповісти
А йти в депутати різних рівнів, виконавчі комітети, "збивати" гроші у всіх хто попадеться на шляху, це не зухвало?!
Відповісти
А Сталин запитував,коли в 1943 роци створював РПЦ МП.
Відповісти
Микола,ви дуже розумно сказали,гундяєв у москві,а березовський у києві проводять політику сталіна під керівництвом путіна сьогодні,нічого не змінилась,а їхніх шавок в україні пора розганяти давно.
Відповісти
А чому він не скаже таке президенту краііни в якій та церква заснована?Напевно боііться за свою шкуру..
Відповісти
Життя будь якої церкви-матеріальне,а воно них головне,прямо пропорційне кількості "ідіотів",які їм вірять і несуть свої зароблені тяжкою працею гроші.Бо щоби вірити в щось "неосяжне",тобто непідвладне людському мозку,будь яку "церкву"відвідувати немає потреби,тим більше оплачувати якісь "проповіді".Просто ВІР,звертайся до чогось неосяжного,можна і до БОГА,але роби це свідомо і без посередників,щиро і наодинці вдома.І тоді всі ці "заробітчани" на людських слабкостях просто зникнуть.Так-це мрія,але вона реальна.
Відповісти
До дідо, у тебе забулись спитати.
Відповісти
Чи не звертались місцеві московскі прихвостні до Кірілла про припинення війни ?..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні