--> Треба будувати нову, - Савченко про аварійну школу на Волині | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Треба будувати нову, - Савченко про аварійну школу на Волині

1
-2
Треба будувати нову, - Савченко про аварійну школу на Волині
Голова Волинської ОДА Олександр Савченко відвідав село Стобихівку Камінь-Каширського району, де дітей не пускали у аварійну школу на навчання.

Зустріч із селянами відбулась у середу, 18 квітня, - пише інформаційне агентство ВолиньPost.

Нагадаємо, 1 вересня 2017 року У Стобихівці батьки не пустили дітей у школу. Причиною такого масового виступу став і аварійний стан приміщення школи, і те, що навіть у такому вигляді вона вже не вміщає всіх учнів.

Селяни кілька разів звертались до влади прохаючи про допомогу. Проте безрезультатно.

Зрештою, ініціативна група батьків зі Стобихівки поїхала на прийом в Міносвіти. Вони підготували звернення до міністра освіти, де просять розібратися у ситуації, що склалася в Стобихівці, Оленине та інших школах району.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Щоб бачили, як інші вчаться: на Волині батькам, які не пускають дітей до школи, влаштували екскурсію

Згодом, 18 вересня 2017 року батьки знову відпустили дітей на навчання. Проте були налаштовані категорично: якщо чиновники не підготують документи на будівництво нової школи, діти знову не підуть на уроки.

У жовтні того ж року, батьки учнів вирішили "скинутись" на новий навчальний заклад та навіть будувати його власними руками.


Наразі школярі вчаться у крихітному приміщенні, вчетверо меншому за необхідне.

Приміщення школи тулиться у будинку, який збудували ще у 70-их роках. Тут пічне опалення, старі парти різної висоти, немає нормальної техніки та обладнаного санвузла. Комп’ютерний клас - це кілька застарілих комп’ютерів. Із сучасної техніки хіба телевізор, музична система та три ноутбуки, які колись подарував покійний Ігор Єремеєв.

За спортзал школярам служить кімната, у якій встановлені перемотані скотчем тренажери.


Нині селяни самі збирають гроші на школу, однак повну суму, яку оцінюють у майже 90 мільйонів гривень, не осилять.

«Проблема є в відсутності школи і ми її повинні в цьому році почати будувати, однозначно. Я не готовий сказати по проекту, є голова району, директор школи – проектантів викличемо, аби вони скорше зробили проект. Будемо шукати вихід, як розпочати. Я не готовий сказати, чи має вона коштувати 80 мільйонів гривень, сьогодні вже технології трохи інші», - зауважив посадовець.

До слова, селяни вважать: те, що з проблемою приїхав ознайомитися очільник ОДА особисто, вже вселяє надію. На зустріч із Савченком прийшла понад сотня селян, аби розповісти про свої нагальні проблеми.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Большинство из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/kalendar-svyat-u-kvitni-na-2017-rik-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/srednyaya-zarplata-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/novyj-rik/de-v-karpatax-mozhna-vidpochiti-na-novij-rik-2017.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/prognoz-pogody/pogoda-na-zhovten-2018-roku-v-ukra%d1%97ni.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні