--> У селі на Волині батьки не пустили дітей до школи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У селі на Волині батьки не пустили дітей до школи

1
-4
У селі на Волині батьки не пустили дітей до школи
У Стобихівці Камінь-Каширського району батьки 1 вересня не пустили дітей у школу

Причиною такого масового виступу став і аварійний стан приміщення школи, і те, що навіть у такому вигляді вона вже не вміщає всіх учнів, - пише газета День.

Три класні кімнати без ніяких дозволів (але виходу не було) облаштували і у місцевому будинку культури. Стобихівка - село багатодітне, тут не рідкість по 10, 12 і 14 дітей у родині.

Ситуація така, що через два роки банально не буде де посадити дітей у школі. Не пустити своїх учнів на 1 вересня у школу у Стобихівці погрожували вже кілька років тому.

Між тим, Стобихівку на Волині називають «селом мільйонерів». Свого часу тут діяло до сорока пилорам, і лише мізер із них працював офіційно.

Тому кажуть, що ось навколишній ліс нещадно вирізали, вивезли палетами у Європу, за зароблене облаштували собі «європейські» обійстя. Податків, звісно, підпільні пилорами не платили, а від держави селяни школу вимагають. Натомість селяни в Олениному, коли сталася біда з їхньою школою, толокою її відновили, допомагала матеріалами районна влада, але праця була людська.

Стобихівці кажуть, що усвідомлюють відповідальність за свій страйк. Але й іншого виходу не бачать, влада, вважають, повинна зрозуміти серйозність проблеми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оце молодці громада. а інакше недійде владі.... писати прохання, заяви, видно, шо до сраки.Діти, напевно, тільки раді)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні