Як не переїсти на Великдень

6
0
Як не переїсти на Великдень
Постити треба правильно, дотримуючись балансу у продуктах. Не менш важливий момент – вихід з Великого посту, який закінчується 7 квітня.

Якщо не дотримуватися правил, дуже легко отримати панкреатит чи інші хвороби травної системи, - пише 24 канал.

Останній тиждень посту
Перед Великоднім застіллям на християн очікує останній тиждень посту. За традицією, він найстрогіший. Обмеження у харчуванні дуже серйозні.

"Згідно з релігійними канонами, останній тиждень Великого Посту – період найжорсткішого утримання від їжі, а протягом п‘ятниці та суботи бажано не їсти взагалі. І, дійсно, уявіть собі стан вашого шлунку, коли після дводенного голодування до нього потрапляють свинина, холодець та котлети, запивається все це, у кращому разі, вином та закусується здобною паскою. Сказати, що це шок, це змовчати. Перетравити купу їжі важко, тому часто надвечір Великодня людям просто стає погано", – розповіла автор блогу treska.com.ua, амбасадор проекту Food Revolution Джеймі Олівера Дарія Дорошкевич.



То як же підготувати свій організм? Дарія Дорошкевич розглядає два варіанти:

1. Якщо ви людина релігійна та дотримуєтесь усіх обмежень, побережіть свій шлунок на Великдень: досить буде скуштувати одну-дві рибні страви, маленький шматочок паски, а решта страв нехай будуть овочеві. Від алкоголю та солодких напоїв варто відмовитись взагалі.

2. Якщо перший варіант вам не підходить, а доводити організм до серйозних проблем ви боїтеся, за тиждень до Великодня треба потроху вводити молочні продукти та яйця. Так організм підготується до святкового столу.

Великодній стіл
Дієтологи радять не накидатися на їжу. Протягом Великодньої неділі, понеділка їжте невеличкими порціями. Від одного яйця, звісно ж, шкоди не буде. Паску старайтеся їсти у першій половині дня. Цю святкову здобу радимо приготувати чи купити наперед (наприклад в четвер). Справа в тому, що трішки підсохла випічка менш шкідлива, ніж щойно з печі.



"Враховуючи той факт, що в Україні прийнято на Великдень накривати столи, які аж ломляться від їжі, важливо продумати меню, яке не зашкодить вашому здоров‘ю, але й дасть відчуття свята. Намагайтесь готувати більше страв з риби та птиці, ніж з м‘яса: традиційну ковбасу до великоднього кошика можна приготувати з домашньої курки. Котлети можуть бути рибними – це, до речі, буде ще смачніше, ніж зі свинини. Пропоную відмовитись від ковбасних та сирних нарізок на стіл, а замінити їх запеченою індичкою та молодим сиром", – ділиться порадами амбасадор проекту Food Revolution.

Шкідливі традиційні страви можна замінити на більш корисні

Також спеціалісти радять додати на стіл максимальну кількість овочевих салатів із зеленню. Важливо правильно їх заправляти. Звісно ж, ніяких майонезів.

"Не забувайте, що великодній стіл точно прикрасять різноманітні овочеві салати, заправлені оливковою олією з лимонним соком або бальзамічним оцтом", – радить Дарія Дорошкевич.



Як замінити майонез:
Розітріть 2 варених жовтки з 2 чайними ложками французької гірчиці, додайте солі та чайну ложку рідкого меду, а потім – 200 г нежирної сметани. За смаком додайте лимонного соку та заправляйте улюблені салати!

Чи варто до кави і чаю подавати кілька видів солодких кремових тортів? Однозначно ні! Але це не означає, що великодній стіл має бути без солодощів взагалі.

"З солодкого достатньо традиційної випічки або сирної паски. Раджу витратити час і приготувати їх самостійно, щоб бути впевненими, що великодні смаколики приготовані з якісних продуктів та без додавання трансжирів. Також раджу відмовитись від міцних спиртних напоїв на користь пляшки якісного сухого вина", – додала відома блогерка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добрэ, колы е шо исты. То, что на прилавках магазинов - потрава.
Відповісти
Якраз поради для українців, особливо тих хто живе у селі, так - вони вас послухають і візьмуть до уваги :)))
Відповісти
а покажіть того, хто в селі так вже постить - хіба окремі старші люди. Бо якраз кабанів колять, що запікають, а що коптять - як не спробувати? Та й культура їжі як у попередніх поколінь - самогону запасти, а під той натурпродукт ні сала, ні м'ясо не шкідливе!!!! І здорові люди, і роблять тяжко - і нічого! і кожен день на Паску поляни накривають, бо рідні багато.То в місті язвенніки, бо трезвенникі!
Відповісти
Рекомендую Вам отличную пасеку, на которой покупаю большой ассортимент продуктов для иммунитета как для себя таки для своих родных.
Пчеловоды делают всю продукцию пчеловодства на отменно, советы как употреблять по важным вопросам дают. Очень много нужных статей на интернет странице, Вот несколько из них:
https://med-na-dom.com/med/349-kak-prinimat-zelenuyu-redku-s-medom-ot-kashlya-dlya-detey-recept.html
https://med-na-dom.com/med/521-poleznye-svojstva-meda-s-mjatoj.html
https://med-na-dom.com/
https://med-na-dom.com/med/320-kak-pravilno-hranit-medovuhu-srok-godnosti.html
https://med-na-dom.com/propolis/478-lechenie-propolisom-zheludochno-kishechnogo-trakta.html
https://med-na-dom.com/propolis/489-kak-rastvorit-propolis-v-vode-masle-ili-mede-sovety-pchelovoda.html
https://med-na-dom.com/pilca-perga/417-yakiy-termn-zbergannya-bdzholinogo-pilku-yak-zbergati.html

Одним словом они молодцы и я их советую.
Вот их сайт где я покупал пчелопродукты - https://med-na-dom.com/
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю ТВ!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно руководству страны. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Ютуб и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отбрасывайте нежелательные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную статью, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/goroskop/goroskop-na-2017-god-dlya-muzhchin-dlya-vsex-znakov-zodiaka.html
Відповісти
Вы действительно представляете что происходит в стране?!
Мне кажется нам подставляют какие то лживые новости и мы часто не читаем статьи из первых рук.
Перебрав кучу источников попал на сайт https://ukrjizn.com/, где видно что СМИ дают хоть какую то реальность в которой находимся.
Очень важно в современном мире отбирать реальные средства массовой информации.
Вот еще одна свежая статья, которая меня зацепила: https://ukrjizn.com/kalkulyator-indeksaci%d1%97-zarplati-v-ukra%d1%97ni/

Надеюсь Вам поможет.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні