У «Богдані» пояснили, чому купували деталі у Росії

2
-5
У «Богдані» пояснили, чому купували деталі у Росії
Корпорація "Богдан Моторс" купувала деталі у Росії через контрактні зобов'язання.

«Ми не відмовляємося від того, що у минулому встановлювали російські двигуни. Вони були завезені за контрактами, підписаними ще до 2014 року, і як відповідальний партнер ми вимушені були виконувати зобов’язання за договорами», - цитує лист від корпорації Радіо Свобода.

У листі зазначається, що корпорація «Богдан» розпочала програму імпортозаміщення у 2013 році, а переговори з українським заводом «Електроважмаш», який тепер має постачати двигуни для тролейбусів замість російського ПЕМЗ, стартували рік тому.

Раніше журналісти програми «Схема» виявили, що корпорація «Богдан Моторс» закуповує двигуни для тролейбусів «Богдан» у «Псковського електромашинобудівного заводу», який виробляє, в тому числі, продукцію для військової техніки у Росії.

Нагадаємо, луцькі чиновники планують купити у Швейцарії десять бувших у використанні тролейбусів.

Раніше повідомлялося, що один швейцарський тролейбус, який планують закупити для міста, обійдеться лучанам у мільйон гривень. Натомість тролейбус з Польщі можна було б купити за 260 тисяч гривень.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Швейцарська схема: як Луцьку продають тролейбуси за завищеною ціною

Відтак, у Луцьку працівники автозаводу «Богдан» протестували проти рішення міської влади купити вживані швейцарські тролейбуси.
Теги: богдан
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"У листі зазначається, що корпорація «Богдан» розпочала програму імпортозаміщення у 2013 році, а переговори з українським заводом «Електроважмаш», який тепер має постачати двигуни для тролейбусів замість російського ПЕМЗ, стартували рік тому". Тобто щоб автобізнесюки стали трошки патріотичнішими потрібно три роки війни...
Відповісти
Зато до Надії Савченко претензії, що вона знає Медведчука. А хто його не знає? Може Порошенко? А бізнес мати президенту України в країні-окупанту це нормально?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні