Працівники заводу «Богдан» просять Гройсмана не купувати для Луцька швейцарські тролейбуси

2
6
Працівники заводу «Богдан» просять Гройсмана не купувати для Луцька швейцарські тролейбуси
Працівники луцького заводу "Богдан" просять прем'єр-міністра Володимира Гройсмана не допустити купівлі для міста швейцарських тролейбусів.

Заяву опублікувала прес-служба Луцького «Автоскладального заводу №1» АТ «АК «Богдан Моторс».

Нагадаємо, луцькі чиновники планують купити у Швейцарії десять бувших у використанні тролейбусів.

Раніше повідомлялося, що один швейцарський тролейбус, який планують закупити для міста, обійдеться лучанам у мільйон гривень. Натомість тролейбус з Польщі можна було б купити за 260 тисяч гривень.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Швейцарська схема: як Луцьку продають тролейбуси за завищеною ціною

Відтак, під стінами міськради працівники автозаводу «Богдан» протестували проти рішення міської влади купити вживані швейцарські тролейбуси.

Зрештою, працівники заводу звернулись до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із проханням недопустити купівлю швейцарських тролейбусів.

"Трудовий колектив підприємства наголошує на неприпустимості закупівлі списаного громадського транспорту з Європи за державні кошти, оскільки така техніка вже не перебуває на гарантії виробника і несе підвищену аварійну загрозу для пасажирів", - йдеться у заяві.

Крім того, працівники зазначають, що швейцарські тролейбуси перебували в експлуатації 21 рік, були списані і тепер підлягають утилізації або продажу на металобрухт. Однак це не зупинило міськраду від придбання такої техніки.

Колектив заводу наголосив на економічній недоцільності такого рішення. Оскільки списані тролейбуси – аварійнонебезпечні, потребуватимуть постійного ремонту та заміни запчастин, яких в Україні просто немає. Оплачувати видатки на технічне обслуговування техніки доведеться з міського бюджету, тобто за рахунок кожного мешканця міста.

"Персонал заводу звертається до Прем’єр-міністра з проханням звернути увагу на проблему і посприяти державній підтримці українського автобудівництва, оскільки воно є джерелом прибутку для державного бюджету та займає третє місце у структурі українського експорту за кордон", - зазначають у "Богдан Моторс".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Невже лучанам приємно буде їздити на 21річному металобрухті, коли є можливість мати транспорт тільки з заводу? З двох цих варіантів всеодно «хтось» збагатиться, як не крути!
Відповісти
Цей металобрухт буде без проблем їздити ще 21 рік,тоді як богданівський металобрухт через 5 років перетвориться на 100% у діряве корито.Подивіться на автобуси "Богдан" ,чим вони кращі?То де гроші на вітер?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні