Депутат Столяр подав в облраду звернення з фейковими підписами

7
53
Депутат Столяр подав в облраду звернення з фейковими підписами
Мальовниче озеро Забілля на Ковельщині стало причиною скандалу. Депутат і бізнесмен Василь Столяр заявив: люди кількох сіл страшенно обурені господарюванням підприємців на озері. Навіть пред’явив звернення селян, під яким – цілих 57 підписів.

Натомість, як виявилося, як мінімум частина людей вперше чують, що “підписалися” під зверненням, оприлюдненим Столяром. Ба більше: підприємець Роман Івасишин наводить докази того, що документ і підписи – сфальшовані.

ЗАБІЛЛЯ – ОЗЕРО ДЛЯ ПРОФЕСІЙНИХ РИБАЛОК

Користувачем озера з 2015 року є підприємство «Карпус». Його засновник Роман Івасишин запевняє, що три роки тому застав водойму в плачевному стані: вона заростала водорослями, рибу усю виловили браконьєри.

Роман Івасишин – риболов-спортсмен, член Львівської федерації риболовного спорту. Каже: давно шукав озеро, придатне для проведення змагань всеукраїнського і міжнародного рівня.

«Спортивна водойма повинна бути круглої або овальної форми, мати однакову глибину дна у всіх зонах ловлі, аби всі учасники змагань були у рівних умовах. Таку я шукав по всій Україні, мені непринципово було, в якій вона області. Зупинилися на Забіллі – воно підходило ідеально», - розповідає Роман Івасишин.

Роман Івасишин спільно з ентузіастами Федерації риболовного спорту взявся в рамках чинного законодавства приводити цей природній об’єкт в порядок. Почистили від сміття, ліквідували зарості, запустили рибу, облаштували помости, провели освітлення і навіть безпроводовий інтернет. Завдяки тренуванням на Забіллі минулого року кричевичівські рибалки у складі збірної України стали чемпіонами світу.

При тому Івасишин наголошує: ніхто не обмежує ні доступу до озера, ні права ловити рибу (будь-яку, окрім спеціально заселеної у водойму рибалками-спортсменами – карпа, амура, щуку та лина). «Не можна виловлювати ту рибу, яка представляє спортивну цінність. Ми ж її теж не їмо. Ловимо на змаганнях і назад відпускаємо», - запевняє Роман Івасишин.

Те саме озеро біля села Кричевичі. Зараз покрите льодом
Те саме озеро біля села Кричевичі. Зараз покрите льодом
Рибак-спортсмен Роман Івасишин
Рибак-спортсмен Роман Івасишин


ЗНОВУ ЗВЕРНЕННЯ, ЗНОВУ СТОЛЯР

Два роки тому, навесні 2016 року депутат Волинської обласної ради Василь Столяр озвучував на сесії звернення від мешканців сіл поблизу озера. Вони начебто жалілись на те, що їх не пускають на водойму, вимагають по 200 гривень за риболовлю, ба більше – б’ють.

Тоді «Карпус» перевіряли і правоохоронні, і контролюючі органи, однак порушень не знайшли.

Нарікань від селян теж не було чути. ...До появи нового звернення, яке теж видав “на-гора” Столяр: представив його 20 березня на депутатській комісії, опублікував на сайті облради.

Дата звернення – 12 березня 2018 року. Зміст – дуже схожий на позаминулорічний: не пускають, вимагають гроші, безчинствують. Під зверненням – 57 підписів селян.

ЩО КАЖУТЬ СЕЛЯНИ

Журналіст “Волинь24” відвідав село Кричевичі, аби поцікавитися у селян про причину появи нового звернення. Мешканка Кричевичів Тетяна Кравець, яка знайшла своє прізвище у списку, переконує: цьогоріч нічого не підписувала.

«Навіть не знаю, що то за підпис. В 2018 році я під цим документом не підписувалась. Я й не чула, щоб хтось виганяв з озера, не пускав рибалити. В мене син ходив, то ловив рибу, привозив додому», - розповідає жінка.

Її односельчанин Богдан Корецький також здивований тим, що побачив свій підпис у зверненні, датованому 2018 роком.

«Так, я підписував звернення – але ще два роки назад. Тоді колишній голова сільської ради казав, що людей не будуть пускати, не даватимуть дітям купатись, то я й підписав», - зізнається чоловік (а заодно відкриває “секрет” появи звернення минулорічної давності).

Його товариш Юрій Бороненко додає – рибу на озері ловить, і ніхто йому не зважає: «Мене ні разу не виганяли. І не били то точно».

Богдан Корецький та Юрій Бороненко кажуть, що нічого не підписували у 2017 чи 2018 роках
Богдан Корецький та Юрій Бороненко кажуть, що нічого не підписували у 2017 чи 2018 роках


Селянин Анатолій Вишневський також додає: «Нічого не підписував цього року. Та це й підпис не мій. Не пам’ятаю, щоб хтось ходив по селу їх збирав. Да, не всю рибу дозволяють ловити, то це мені не подобається».

«Треба, щоб людям можна було все, що їм положено. Закідушкі, спінінги, щупаковки, щоб лодками – на середині і де хочеш. Сєтками – ні в якому разі, але те, що положено, має бути. А так, щоб когось били, то я не чув», - каже мешканець Кричевич.

Директорка кричевичівської школи Галина Цибуховська теж стає на захист підприємців.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Хоче виселити нас і поділити рибу», - рибалка-спортсмен про депутата Столяра

«Багато з тих, чиє ім’я тут написане, мають ставок. Вони колись ловили рибу на озері сітками і робили на цьому бізнес. Нові власники озеро почистили, вивезли кілька причепів сміття. Сусіди весь час їздять відпочивати на озеро. Бувають там по кілька днів і ніхто їх не виганяє. Не дозволяють рибу ловити і купатись тільки, коли змагання. Але це лише 4 дні», - каже жінка.

«На озері порядок. Про нього знають не тільки в селі, а й в Луцьку, Києві. А в списку тих, хто підписався, є ті, які за 100 грам і батька продадуть», - впевнена освітянка.
Анатолій Вишневський запевняє - підпис не його
Анатолій Вишневський запевняє - підпис не його
А Галина Цибуховська переконана, звернення - справа рук браконьєрів
А Галина Цибуховська переконана, звернення - справа рук браконьєрів


ДЕ ВЗЯВСЯ ФЕЙКОВИЙ СПИСОК

«Очевидно, хтось просто взяв підписи дворічної давнини і прикріпив їх до нового звернення», - каже Роман Івасишин.

«Ні у 2018, ні наприкінці 2017 років ніякий збір підписів у селах не проводився», - наголошує він.

Івасишин демонструє бланк з підписами під зверненням дворічної давності. Коментує: "Якщо уважно подивитесь, то побачите ті самі прізвища і з тією самою послідовністю. Це два ідентичні документи. Ось такі методи роботи пана Столяра..."

Звернення селян у 2016 році
Звернення селян у 2016 році
А це - у 2018
А це - у 2018


Звертає увагу Роман ще на одну дивну ознаку: чимало прізвищ та підписів у написано надто схожим почерком. Що може свідчити, що й перший список - дворічної давнини - міг бути хоча б частково, але сфальшованим: заповненим однією рукою.

«В цьому питанні зацікавлений пан Столяр. Хоча, очевидно у нього немає мети розвивати у Кричевичах рибне господарство. У нього завдання – вигнати нас, поставити тут сітку, виловити всю рибу і продати її. Коли тут риби не було, водойма нікому не була потрібна. А тепер коли запустили рибу – всім стала потрібна», - наголошує рибак.

Видання "Волинь24" готове опублікувати позицію депутата Волинської обласної ради Василя Столяра.

Рибак на озері Забілля
Рибак на озері Забілля
Чоловік каже, що рибалить тут часто
Чоловік каже, що рибалить тут часто
Навколо озера - ліхтарі
Навколо озера - ліхтарі
На березі - відпочинкова база
На березі - відпочинкова база

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
53

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цікаво,коли вже цей Столяр наїсця? І не соромно фабрикувати підписи?
Відповісти
В Гаразджі нажереться 4 кубами землі в довічне володіння
Відповісти
Ну чувак ти і спозорився.....
Відповісти
Усе мало а 4 м3 сама враз хватить
Відповісти
Посадити жида за підробку документів.
Відповісти
Так за ним тюрма плаче і не тільки за підробку документів
Відповісти
Навіть не міг уявити, що саме на Західній Україні таке може статися, адже завжди вважав, що люди там особливі, але виявилося - не всі, або вони не звідти... (Столяр, звідки ви і які ваші корні?) Романові низький уклін за розвиток та популяризацію карпфішингу в нашій країні, адже спортивний підхід до рибної ловлі дозволяє берегти та примножити рибні багатства країни. Мені, як риболову -спортсмену дуже прикро таке бачити, але я сподіваюсь та впевнений, що правда переможе, і спортивна водойма Киричевичи ще буде радувати і нас, і наших дітей з онуками.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні