--> На Волині - конфлікт через доступ до озера | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині - конфлікт через доступ до озера

43
-72
На Волині - конфлікт через доступ до озера
Волинська обласна рада оприлюднила звернення, у якій, як стверджує депутат Василь Столяр, жителі сіл Кричевичі, Черемошне, Ломачанка Ковельського району та села Стобихівка Камінь-Каширського району Волинської області заявляють: у них незаконно захопили озеро Забілля у Ковельському районі.

Редакція Волинь24 наголошує: видання не стоїть на стороні будь-якої з конфлктуючих сторін, і готова надати слово усім, хто хоче заявити свою позицію у цьому конфлікті.

Наразі подаємо текст заяви, оприлюдненої на сайті Волиської обласної ради:

"Ще з початку 2015 року невідомі нам люди перекрили доступ до водойми. З часом ми дізнались, що до цього причетний львівський підприємець Роман Івасишин спільно з Волинською федерацією риболовного спорту.

Вже не одне літо наші діти не мають можливості покупатися, ловити рибу, відпочивати на нашій улюбленій водоймі. На наші прохання дати доступ до озера і припинити незаконну діяльність реакція неадекватна. Людям погрожують, були випадки побиття.

Неодноразові запуски риби у водойму без дотримання будь-яких екологічних та санітарних норм призводили до масового вимирання різних видів риб, особливо влітку, коли вона вспливала та гнила прямо на поверхні води, а запах було чути в усіх найближчих селах.

Охоронці тим часом швидко намагались позбутися мертвої риби,
спочатку дістаючи її з поверхні води, викидаючи її прямо на берег, а потім закопуючи. Проте згодом перестали це робити. Можна собі тільки уявити скільки її залишилось гнити на дні. Ми навіть викликали санепідеміологічну службу для того щоб взяла проби води.

По цілому озеру незаконно побудовано багато пірсів, з нашого, знову таки незаконно вирізаного лісу, постійно курсують різні машини по дамбі, хоча на це треба спеціальний дозвіл від управління водних ресурсів, кому насправді вона належить.

Неодноразово працівники управління приїздили на наше прохання, та люди з охорони їх просто ігнорували, не показуючи жодного дозвільного документу і не пояснюючи, що вони там роблять.

Зараз з нас ще й намагаються здерти гроші по 200 (двісті) гривень за рибалку або просто відпочинок біля води, змушуючи підписувати договір про вилов риби в спеціальному товарному рибному господарстві «Кричевичі», де з однієї сторони підписується рибак, а з іншої користувач водних біоресурсів «Карпус» громадянина Івасишина, хоча як нам відомо він не має на це юридичного та й морального права.

Посадові особи Управління водних ресурсів неодноразово намагались вжити заходів до порушників, але все марно.

Всі наші попередні звернення до правоохоронних органів наразі залишаються без відповіді. Також звертались і до засобів масової інформації.

Ми громадяни України і згідно Конституції теж маємо право користуватись водоймою. Нас його незаконно позбавили, захопивши озеро".


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-72

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До 2015го року "ваше" озеро було схоже на болото, браконьери з сітками і єлектровудками добивали водойму як тільки могли. За три роки озеро не впізнати, охайно, чисто! До водойми їдуть рибаки зі всієї України і ближнього зарубіжжя, по дорозі часто скуповуються у місцевих магазинах, а на зворотньому шляху купують у місцевих сільські продукти - молоко, м'ясо, картоплю і т.д. Дуже сумніваюсь що місцеві "обурені" діями орендатора! Сам спілкувався з багатьма людьми з вищевказаних сіл - усі задоволені, багато хто особисто знайомий з Романом Івасишинм, знають його як честну і порядну Людину! Скоріш за все якийсь місцевий царьок поклав око на врятоване, облагорожене і зариблене озеро.
Відповісти
Шановна редакціє! Ви, як поважне видання, мали би перевіряти інформацію перед тим, як її публікувати.
Відповісти
Заказуха і брєд. Нічого спільного з реальністю
Відповісти
Водойма зарибленаю Хтось має око.
Відповісти
Рідко зустрінеш статтю яка схожа і написана в стилі російської пропаганди,все перекручено з ніг на голову, і ні слова правди.Стаття не те що попахує а відверто смардить замовною.
Відповісти
Прикольно, вся риба виздихала, а водойма внесена в графік рейтингових змагань по карповій ловлі " Кубок України" під егідою федерації риболовного спорта.
Ой хтось бреше :)
Відповісти
Перед тим як писати нісенітниці моглиб зустрітися з Романом Івасишином особисто і перевірити в якому стані озеро! І своїми очима подивитися скільки було вкладено праці грошей в дану водойму! А потім писати єрість яка була викладена в даній публікації! Грош вам ціна!!!!!!!!
Відповісти
Газета не розібравшись пише брехню!!! І взагалі видання брехливе. Ганьба! Редактора на нари за наклеп!!!
Відповісти
Да озеро стало краще і що з того якщо там не можна купатись воно наше озеро а не для чужих
І там дійсно сдихала риба дуже велика кількість риби
Як ми приїхали купатись нас почали знімати на відео ті що ловили рибу і звони кому-то потому прийшла охрана і можна сказати що вигнали нас
Сказали що ті люди плати гроші 1000 грн за сутки і вони хочуть половити риби ідіть на інший бік озера
Ми звичайно що послухали і пішли ну там було неможливо купатися поганий запах сдохла Риба
Відповісти
Жовта преса. Переймаєте досвід Росія24? Слловьев вам на допомогу...
Відповісти
Пострелять селян, отдать озеро спортсменам.
Відповісти
Ти спочатку іди вивчи Українську мову
Відповісти
Прочитавши дану статтю та коментарі, підртимую п,Дмитра.
Романа Івасишина знаю особисто, та не один раз хочеться йому по дякувати за створення такоі водойми. На яку приіздять спортсмени за для участі в змаганнях зі всіх куточків Украіни, що є база для тренувань та відпочинку з родиною.
Відносно статті, не розумію людей які пишуть таку не правду,
замість того, щоб підтримати підприємців які роблять все для того, щоб зберегти озеро щорічно його зариблюють, наводять лад та порядок на даній місцині.
Та не вірю тому як сам особисто бачив як для дітей проводились турніри з риболовлі і як дітлахи з сяючими оченятами отримували нагороди та подарунки.
То мабуть організували ДЕПУТАТИ, або ОСЕРЕДОК ЗАЦІКВЛЕНИХ ЛЮДЕЙ, чи я можливо не правий то поправте.
Чи всеж таки Влинська ФРС Украіни з Романом Івасишиним.
Романе бажаю тобі натхнення досягти мети яку ти собі бачиш,
щоб в невдоволені зайнялися більш продуктивними справами для даноі місцини,
для редакціі та журналістів які не підписали даного матеріалу .
Відповісти
Дуже цiкаво автора того щедевра? Люди мають знати свiх героiв!!!
Відповісти
Почитал вашу статейку-поржал от души. Это один из лучших водоемов в Украине и Европе! Человек туда вложил уйму труда и Душу!!! Рыболовы со всей Украины а сейчас и из Беларуси едут туда чтоб отдохнуть и порыбачить. Но видать кому-то очень хочется "отжать" этот лакомый кусок,и превратить в то,во что превратились многие водоемы Украины-сети,электроудочки и уничтожение всего живого! Вот реальная цель тех,кто заказал эту статью!!!!
Відповісти
Ви би мали совість, писати весь цей моразм. Люди вложили душу, зробили з болота де жаби тільки квакали, водойму, не побоюсь цього слова відому на увесь світ, де приїздять риболови з всієї України і закордону. А вам слабо було "невдоволена громадо" створити таку водойму, чому не згуртувались, не вложили працю, кошти, не боритесь з браконьєрством, а тому, що ви тільки готові прийти на все готове, вам тільки дай волю то у водоймі не залишиться навіть синявки, бо ж як ви без тушонки з риби проживете.
Відповісти
коли вже настануть часи в нашій країні коли ми будемо підтримувати таких людей як Івасишин Роман які за свої гроші намагаються хоч щось робити
Відповісти
Автору цієї замовної статейки потрібно мати хоч краплю гідності. А місцевій громаді не завадило б подякувати Роману за те що через ваше задріпане село будуть нарешті проїзджати люди з усієї Європи. Можливо і дорога з'явиться... а можливо і світло...а можливо Ви зрозумієте щось...
Відповісти
Пару дебілів збираються пишуть всяку херню бо їм не дають ловити сітками електровудочками
Відповісти
Ото сама суть це заздрощі селян, бо хочуть похоронити вже й цю водойму як і багато інших сільських ставків, бо їм бач не дають сітками рибу тягати, а воно ж бидляччя сільське й обурюється. Розстріляти то бидло може було б занадто, але нагайками періодично відшмагати б не завадило, щоби знало своє корито і не зазіхало на панське жито!!!
Відповісти
Наше село не задрипане і нам не треба люди з Європи і слідкуй за словами
Відповісти
Дуже смішно і водночас сумно читати такі статті. Шановний автор, хоча б, задля загального розвитку, перед тим як писати даний текс, поцікавилися б, що таке риболовний спорт, що таке федерація цього самого спорту, що популяризує і для чого, взагалі, те все робиться? Але навіщо, можна просто облити брудом людину яка власними зусиллями і власним коштом, перетворила нікому невідому і непотрібну водойму на одну з найкращіх в Україні. А для місцевих жителів, Роман Івасишин зробив більше ніж всі наші Волинські депутати. Я сподіваюся що ця стаття викличе потужний резонанс у риболовній спільноті, хоча б якась буде з неї користь.
Відповісти
Солдати на сході захищають нас в окопах...
Кожного дня когось з них забирає війна ...
Виборюють нам - тим хто за спинами, час для того, щоб щось змінити, щось побудувати, краще ніж є ...
І коли комусь вдається, вдається так, що не соромно перед тими юнаками, які йшли з деревяними щитами проти куль ...
Зрадники дають про себе знати.
Прикриваючись благими намірами, використовуючи службове становище - їм байдуже на усе і усіх.
На що сподіваються замовники статті, важко зрозуміти.
Дуже очевидно, що таких методів на сьогодні ніхто терпіти не буде.
Як тоді дивитись хлопцям в очі, коли вони повернуться?
Відповісти
Да.Такої несінітниці я ще не чув. Скільки я приїзжав на озеро рибалити мені завжди надавали місце для риболовлі, безкоштовно, взяв вудку та й рибачиш.
Відповісти
Завдяки таким людям як Івасишин Роман та його спортивна команда Кричевичі- це озеро має чудовий вигляд і гарну рибу. Тим паче рибу постійно привозять. На цьому озері проводяться Всеукраїнські змагання по ловлі коропа. Та відбіркові змагання Європейського рівня. Люди які пишуть такі заяви то є безвідповідальні, брихливі, просто заздрісні скоти.
Хочу подякувати від себе команді Кричевічі за здобуток Чемпіонів Світу. За те що вони прославили нашу країну на ввесь Світ.
Відповісти
За таку заказуху треба автора позбавити статусу журналіста,
пожиттєво
Відповісти
А краще дати п...ди і кинути в ополонку нехай на власні очі подивиться на стан рибки
Відповісти
Доброго дня, редакція"якщо Вас ,так ще називають", і активісти вас ще незакрили за абсурдний наклеп!
От цікаво прийшла людина , вклала купу грошей , зарибила озеро на мільони гривень , навела порядок , уся країна їздить туди відпочивати, проводяться національні змагання , в чомуж проблема- проблема одна ,нащо щось робити?, краще віджати , вкрасти , і гордо бігати в вишиванці і кричати Слава Вкраїні!
Успіхів Водоймі Кричевичі - Ромкові терпіння !
Відповісти
Дуже важко коментувати маячню...
Відповісти
Чесно кажучи, люди Ви такі злі та завидні! Це менталітет українців. Коли було болото, то ніхто його не чистив, не зариблював, а думали рибка сама розведеться,
а коли Роман Івасишин взявся за власні кошти зробити з того болота - озеро, щоб проводити змагання, культурний еко відпочинок, де сам платить за охорону, рибу, електроенергію, то Вас Всіх жаба почала давити!!!!! Бо не зможете сітками в иловлювати чи піти і біля того озера насмітити? Я була свідком, коли Ваші місцеві рибалки ловили рибу і безперешкодно. Була всього лише 1 раз, мені дуже сподобався еко відпочинок, планую ще раз побувати там!
Ви всі думаєте про свої наміри, а не про людей і про гарне озеро та безмежно красивий краєвид та чисте повітря.
От цікаво про яке моральне право Ви пишете??? Ви просто хочете забрати все готове! Вам від цього озера є більше є плюсів, коли проводяться змагання, то всі навколишні села, де є магазини, отримують місячну виручку за декілька днів.
Ви, як наша влада, далеко від неї не втекли!!!! Приходить туди, де все зроблено і хоч є якась добра репутація!
Ви хочете Європи, для чого Вона Вам, там немає зависних людей! І Всі люди живуть по правилам!!!
Не потрібно їм то озеро, їм треба накрасти риби і забрудними це озеро пляшками та пакетами!
Відповісти
Люди имейте совесть, не трогайте честь человека который из болота, сделал один из лучших спортивных водоемов Украины!!! Благодаря таким людям и развивается спортивная рыбалка!!!
Відповісти
Человек, которого вы обвиняете, привёл сборную Украину по карпфишингу к золотым медалям Чемпионата мира!!! Редакция Вам не стыдно???
Відповісти
А може комусь угря захотілось "знову" покуштувати...
Відповісти
та ви не навіть не "жовта" навіть не знаю як вас ще звеличити. ліпше самі відмовтесь від своєї статті повне лайно
Відповісти
Альо ,гараж?
Ви там з глузду зїхали?
Людина зробила з болота- "цукєрку" .....з бо-ло-та!
Ганьба таким авторам,що не вивідавши всіх подробиць пишуть таку ахінею!!!

Піднімайте рейтинг контори реальними досягненнями а не бредовою писаниною!!!
Відповісти
Тут і коментувати немає чого,усі адекватні люди й так все розуміють....Заказуха.Стидоба і ганьба таким статтям і тим хто опублікував це.Побільше би таких людей,як Роман Івасишин який вкладає свій час і душу в те,що було би знищене за лічені роки,якщо не місяці.Завдяки йому оз.Кричевичі без перебільшення одна з кращих водойм в Україні.Роману терпіння і наснаги,а заздрісникам зайнятись чимось корисним для людей
Відповісти
Имейте совесть такое печатать, уважаемые...Человек озеро облагородил и рыбу запустил,карповый спорт развивает в Украине, и что получил???
Відповісти
Пропоную колективу редакціі зібратись і поїхати в Кричевичі, на власні очі побачити озеро і зроблену справу. І повірте, якщо знайдете у всій Европі краще, можете писати такі статті надалі. А от якщо не то мусите на всіх своїх ресурсах добезтями рекламувати спортивну риболовлю.
Відповісти
Це рівень журналістики в Україні? Де був автор цього твору в 2017 році коли Україна стала чемпіоном? Стільки говорити про розвиток регіону, залучення інвестицій і популяризацію у світі і Европі - на обсіралося на першому ж волинському ламаку який за сало отримав диплом.
Відповісти
Парни держитесь, искренне за вас переживаем. Дай бог, что бы озеро осталось у вар. Роман, держитесь, Беларусь с вами.
Відповісти
Озеро гарне нема слів рома гроші вклав непогані да є результат але він дещо забув про договір співпраці з сільською радою первинний пацанський. витрати на рибу на благоустрій да пішли не погані.але треба забувати про громаду і хоч деколи давати ,якусь копійку для людей.зроби дорогу хоч біля озера .замости декілька ям по дорозі до забільля .а для писак рибаків зкілометровими сітками і електро удочками хай вас задавить жаба . договір писав в иконуй рома.
Відповісти
Была уже как то такого рода мероприятие.
В начале были вбросы, потом собрание местных жителей о том что им не дают право ловить или отдыхать. Все это было красочно украшено словами что все это "Народное" и другими яркими словечками.
Потом пришли разного рода власти и забрали озеро.
По факту что там сейчас - Водоем выбитый местными под 0. берега заваленные мусором от отдыха на озере.
Если уж так охота местным жителям отдыхать и ловить рыбу то пусть возьмут водоем под общество ( сель совет в помощь!!) и создадут для себя лично свой водоем. За которым они будут смотреть... ухаживать и самое важное зарыблять.

Есть и другие примеры в 90 когда все государственное разрушалось очень многие водоемы превратились в болота и мусорники. Виной всему стало "Все народное". каждый тянул с водоема все что хочет и оставлял мусор там где ему вздумается.
(( таких примеров и сейчас хватает когда народ сам разрушает то что было построено кем то)). Рыбалка должна быть платной!!! Водоемы только в аренде!! по другому будет - разворованное и замусоренное. 95% местных жителей любого города, городка, населенного пункта - если народное Украсть потому что украдут другие... Так и живем((((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні