Новини

Голова Волиньради заявляє, що ліквідацію «Освіти» ініціювало керівництво книгарні

Голова Волинської обласної ради Ірина Вахович прокоментувала проєкт рішення про ліквідацію найстарішої книгарні Луцька «Освіта».

Про це вона розказала в коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, голова Волинської обласної ради Ірина Вахович зареєструвала проєкт рішення «Про ліквідацію комунального підприємства «Освіта». Його ухвалення на сесії облради означає фактичне знищення найстарішої книгарні Луцька.

У ньому, зокрема, йдеться: «Припинити юридичну особу комунальне підприємство «Освіта» (код ЄДРПОУ 13360473, юридична адреса: пр. Волі, 8, м. Луцьк, Волинська обл., 43025) шляхом його ліквідації».

Підставою ліквідації зазначені рекомендації постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яких на сайті Волиньради немає.

Голова постійної комісії Волинської обласної з питань комунального майна, спільної власності територіальних громад, сіл, селищ, міст, області Микола Буліга відмовився озвучити рекомендації, на підставі яких хочуть ліквідувати найстарішу книгарню міста.

«Це підприємство в центрі міста останні три роки є збитковим. Ми не отримуємо в бюджет жодної копійки, навпаки – одні збитки. Виходить, це підприємство, можливо, у зв’язку з конкуренцією, можливо, у зв’язку ще з чимось, не справляється зі своєю діяльністю. Тобто воно неефективно працює. А майно – не наше, і виходить, що це підприємство ще й оренду платить», – розповіла Ірина Вахович.

За словами, чиновниці основним аргументом ліквідації книгарні є її неефективна діяльність.

«Приміщення на Волі неефективне і воно не має зараз естетичного вигляду. Підприємство взагалі неефективно працює. Приміром, є «Знання», воно завжди ефективно працює. Тим паче, зараз є книжковий пасаж на вулиці Лесі Українки, «Знання», є інші приватні книгарні. Одне слово, на превеликий жаль, «Освіта» втратила свою ефективність. Більше того, ми будемо гроші виділяти на те, щоб «Освіту» ліквідувати. Вони мають величезні заборгованості. Словом, ціла морока», – сказала Ірина Вахович.

Голова Волинської обласної ради зауважила, що керівництво книгарні «Освіта» саме звернулося до облради, мовляв, не хочуть продовжувати діяльність.

«Це є рішення керівництва книгарні. Вони нам написали, що не будуть продовжувати свою діяльність. Вони нам показали свої фінансові звіти, свою збитковість», – додала вона.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Вона доручила скласти приблизний кошторис на ліквідацію», – директорка луцької «Освіти»