Новини

Що робитиме Луцькрада, якщо жодна маршрутка не вийде в рейс

Луцькрада пояснила, що буде, якщо всі перевізники міста відмовляться користуватися системою безготівкової оплати за проїзд.

Про це стало відомо у п’ятницю, 6 грудня, на пресконференції щодо запровадження в місті е-квитка.

Зокрема, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад розповів, що нині є перевізники, які не погодилися встановлювати у автобусах систему валідації. Так, члени виконавчого комітету міської ради розірвали договір з луцьким перевізником «АТП 10701».

Начальник управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов зазначив, що до 11 грудня – офіційної дати впровадження в місті безготівкової оплати за проїзд – маршрути №3, 9 та №26а обслуговуватиме цей перевізник.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад запевнив, що нині сформували тимчасові маршрути, які по максимуму будуть забезпечувати перевезення пасажирів по території міста Луцька.

«Це будуть комунальні автобуси. Крім цього, у нас є підприємство «Санрайз», яке встановило валідатори і почне виконувати безготівковий проїзд в тих маршрутках, в яких встановлена система», – сказав Недопад.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Влада VS перевізники: лучанам, можливо, доведеться ходити пішки

За словами радника Луцького міського голови Ігоря Поліщука, перевізники, які досі не підписали договір і не встановили в своїх автобусах валідатори, можуть до середи, 11 грудня, звернутися до Луцькради. Себто, на роздуми їм дали 4 дні.

На запитання, чи є в керівництва містом альтернативне рішення, якщо раптом усі перевізники, які займалися транспортними перевезеннями пасажирів у Луцьку, відмовляться від безготівкової плати за проїзд, Григорій Недопад сказав: «Перемовини ведуться, є напрацювання. Тільки у нас буде якась альтернатива, всі автобуси будуть закриті».