Новини

Україна вступить в НАТО і ЄС після 2025 року – волинський журналіст

Україна вступить в НАТО і ЄС після 2025 року – вважає головний редактор газети «Волинь24» Святослав Лесюк.

Про це він написав в авторському блозі на сайті інтернет-видання «Волинь24».

Журналіст проаналізував виступ Президента України Петра Порошенка на святкуванні 27-ї річниці Незалежності України 24 серпня цього року у Києві.

«Як заявила канцлер ФРН Ангела Меркель після зустрічі з Путіним, Україна може розраховувати на прийом в Євросоюз тільки після вступу в це об’єднання країн Західних Балкан», – пише журналіст.

Він наголошує: «Як показує практика, ще жодна країна не стала членом ЄС без членства в Північноатлантичному альянсі». Отже, на думку Святослава Лесюка, Президент України у виступі на Майдані насамперед акцентував на вступі України до НАТО.

«А в разі прийому нас до у цей блок Росія просто змушена буде пристати на вимогу світової спільноти вивести свої збройні формування зі Сходу України, бо воювати з членом НАТО ще ніхто не наважувався, адже це – самогубство», – робить висновок журналіст.

Першою із країн Західних Балкан наблизилася до вступу в НАТО і ЄС Македонія, досягнувши порозуміння з Грецією про назву цієї країни, яку мають перейменувати на «Республіка Північна Македонія».

«Зміна назви цієї держави і вступ її в НАТО і Євросоюз покаже шлях іншим країнам Західних Балкан, насамперед Чорногорії, проти чого завжди виступала Росія. ЄС дає можливість цілому регіону стати членом союзу до 2025 року. А це означає, що шлях у НАТО і Євросоюз для України буде ще довшим. Хоча сучасний світ змінюється настільки швидко, що все може бути по-іншому», – зазначає Святослав Лесюк.