Олександру Товстенюку призначили наркологічну експертизу

2
-3
Олександру Товстенюку призначили наркологічну експертизу
У Волинському наркологічному диспансері мають перевірити чи їздив голова правління фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" Олександр Товстенюк нетверезим за кермом.

Наркологічну експертизу постановив провести Апеляційний суд Волинської області під час засідання 30 листопада, - пише ВолиньPost.

Нагадаємо, увечері, 30 липня, на проспекті Василя Мойсея за водіння у нетверезому вигляді патрульні затримали голову правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександра Товстенюка. Рівень алкоголю в крові чоловіка перевищував допустиму норму. Згодом він зізнався, що сів за кермо нетверезим.

Суд постановив переглянути запис із боді-камер, а опісля визначити,чи треба проводити експертизу.

Адвокат Вадим Матвіїв зауважив, що серед ознак сп’яніння Товстенюка були тремтіння рук та нечітку мову, тож треба уважно переглянути відео саме в цій частині. До слова, на відеозаписі чути, як Товстенюк звинувачує патрульного, що він «відсилає на засоби масової інформації». Натомість поліцейський зауважує, що робити цього у нього немає часу і потреби, адже це звичайне адміністративне правопорушення. Згодом Товстенюк говорить досить тихо та не чітко, тож патрульний навіть просить його відповідати голосніше.

На пропозицію пройти тест на сп’яніння Товстенюк відповідає «Та нє, е хочу». Натомість патрульний зауважує, що якщо водій алкоголю не вживав, то немає чого хвилюватися. Патрульний зауважує, що можна пройти тест на місці, а можна поїхати до наркодиспансеру. Якщо «нічого немає», то водія просто відпустять.

«А якщо є»? -питає Товстенюк. Патрульні пояснюють всю процедуру, що вони лише фіксують матеріали, висновок вже зробить суд. Зрештою, Товстенюк погоджується пройти тест, кажучи «можна на місці». Згодом у розмові він зауважує, що не вживає алкоголю за кермом, але «так вийшло».

«Залишили б автомобіль, якщо так вийшло», - відповідає поліцейський.

Далі на відео – сама процедура. Наступний запис стосується огляду Товстенюка в диспансері. На плівці він підтверджує що вживав «приблизно 2 бокали пива», загалом 0,3 літри. Лікар пропонує певні тести.

Після перегляду відео Матвіїв просив суд дати оцінку чіткості мови та рукам його довірителя. Товстенюк, на його думку, адекватно веде розмову, а руки не трусяться. Натомість у поліцейських- ставлення упереджене, а зупинку здійснили необгрунтовано.

Апелював він і до слів голосу особи за кадром, яку умовно назвав свідком – мовляв, чоловік зауважував, що знає, що Товстенюк не сідає за кермо нетверезим. У відповідь поліцейський зауважив, що водій сам визнав, що вживав. Мовляв, тут вже патрульний не апелює до запаху алкоголю та тремтіння рук. Адвокат підсумував: поведінка Товстенюка адекватна, а поліцейський у рапорті вказав невірні дані.

Зрештою, суд постановив зачитав постанову. У ній йдеться, що освідування на місці показало результат 0,23 проміле, а в диспансері -0, 29 проміле.

З метою своєчасного та всебічного розгляду призначили експертизу, провести яку мають лікарі із Волинського обласного наркологічного диспансеру. Експертиза має дати відповідь на питання, чи керував о 21:45 30 липня Товстенюк автомобілем у ставні алкогольного сп’яніння, а також відповісти, чи однаковими є поняття вживання алкоголю та стану сп’яніння. Якщо ж ні, експерти мають пояснити , в чому полягає відмінність.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Піпець.....
Відповісти
На хіба це новина, чи так просто повітря поганяти?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні