--> Батько дитини, яку «покинули» через ремонт, показав свій дім | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Батько дитини, яку «покинули» через ремонт, показав свій дім

48
21
Батько дитини, яку «покинули» через ремонт, показав свій дім
21-річний Віктор Кошкарян охоче погодився розповісти свою історію і пояснити те, що багатьом іншим таким, як він батькам, здається неймовірним: чому вони з дружиною Олею лишили синочка на чужих людей.

Їх дворічний син Максим став героєм численних публікацій у ЗМІ мимоволі. Дитина ще з травня у будинку маляти. Коли хлопчик втрапив до інфекційної лікарні, його історію у соцмережах розповіла небайдужа лучанка.

Поки тисячі лучан обурюються, як ці молоді люди могли лишити дитину в будинку маляти, батько хлопчика має свою версію цієї історії.


«У НАС ІНШОГО ВИХОДУ НЕ БУЛО»

Віктор Кошкарян - батько хлопчика - захищає родину
Віктор Кошкарян - батько хлопчика - захищає родину


Ми зустрічаємося біля обласної інфекційної лікарні у Луцьку, де саме лікують 2-річного Максима.

Віктор пояснює: його дружина уже з сином і буде з ним, доки той перебуватиме в лікарні. А він саме прийшов провідати, приніс дещо.
Про те, що його дитина опинилася в лікарні, батьки, з його слів, дізналися після того, як через Фейсбук про це вже знав чи не увесь Луцьк.

«Так не можна писати! Там неправда! Треба знати факти. Ми не кидали його. І він там не рік. І нас не позбавляли батьківських прав. Я вам покажу факти. Невже можна висновки робити з того, що десь там прочитали?» - каже молодий чоловік.

Максимко в лікарні
Максимко в лікарні


Віктор Кошкарян і Ольга Міщук – подружжя з Луцька. Одружені вже років три. Йому - 21. Їй - 22. Мешкають у будинку Вікторової бабусі.

Віктор запевняє: ніхто з батьків не хотів, аби Максим опинився в будинку дитини. Так вийшло після візиту до них додому працівників соціальних служб. Побачивши умови, в яких проживає дитина, батькам запропонували варіант, на який вони після роздумів таки погодилися.

«Місяць шукали можливості. Зрештою, написали заяву про те, щоб Максима взяли до будинку дитини. Хоча я був проти. Я дуже цього не хотів! Шукав, пробував. Потім не виходило. Було так обідно! Навіть кумів просив у вільну кімнату пустити просив,» - додає Віктор.

У дитбудинок до Максима батьки і бабуся постійно приходили. У стінах установи хлопчик – п’ять місяців. Що підтвердив і головний лікар дитбудинку.

Як же сталося, що маля опинилося саме в лікарні?

Віктор на це каже ось що:

«Як мені сказали, дитина поступила в лікарню з 18 на 19-те. Ми про це не знали, бо це була ніч. Хоча в принципі могли нам подзвонити з будинку дитини. Я їм лишав номер свій. Наступного дня про те, що Максим в лікарні, я дізнаюся знову ж таки не від будинку дитини, а від свого директора. Він вже про це прочитав у Фейсбуці».

У БАТЬКІВ ХЛОПЧИКА ДИТИНСТВО – ПОДІБНЕ

Ось в цій оселі живе подружжя
Ось в цій оселі живе подружжя


Добротних умов проживання Віктор з дитинства не бачив. Ріс з мамою. Але та (а він це не приховує) пила. Тато помер, коли хлопцеві було 12 років. У хаті донедавна мешкала ще й бабуся, нині покійна.
«Мама бухала. Дядько бухав. Бабуля не могла мене прокормити. Бійки і все-таке в хаті…», - згадує.

Хлопець навчався і в Луцькій школі №3, і в школі-інтернат, і в навчально-реабілітаційному центрі. З 16-ти літ намагається працювати. Зараз, за його словами, трудиться промоутером. Роздає рекламні листівки і популяризує різні акції. Каже, на роботі його підтримують і допомагають. Хоча після новин про Максима почув від колег шквал критики у свій бік, «мало з роботи не вигнали».

«Так я не спорю: я підтримую свою маму. Але вона і мене також підтримує. Вона працює прибиральницею у Луцькому зоопарку. Отримує не так багато, але коли має ту тисячу-півтори, то вкладає їх у нас. А я коли маю, теж відкладаю», - розказує він.

Щодо дружини Віктора, то вона росла без батьків. Батько і мама у неї пили.

"Вона реально була в дєтдомі. Вона була ще в гіршій ситуації, ніж Максим. Ми ж то як-не-як намагаємося Максимчика забрати. Горимо бажанням швидше те все доробити і повернути його. А у неї колись була інша ситуація. Опікуном у неї була тітка. Але все одно вона прожила дитинство з психічною травмою. До речі, вона інвалід дитинства 3-ї групи пожизнєнно. Буває навіть щось типу епілепсії, коли перехвилюється сильно. Моя дружина зараз в декреті. Але іноді я пропоную і їй підробіток», - розказує чоловік.

«Я НЕ ПРОТИ, ЩОБ ПОМОГЛИ З РЕМОНТОМ. А ДИТИНІ ВСЕ МОЖУ ДАТИ САМ»


В одній із кімнат - ремонт
В одній із кімнат - ремонт


Хата, в якій подружжя донедавна мешкало з дитиною, - аварійна. За день-два там ремонт не зробиш, запевняє Віктор.

«Якщо люди хочуть – будь ласка, хай приїжджають до мене. Мають змогу, то хай поможуть: руками, матеріалами… Я зовсім не проти, щоб нам допомогли з ремонтом житла. Я буду вельми вдячний всім за це. Все, що стосується забезпечення дитини, я можу сам. Ви ж самі розумієте: в нашій країні, з нашими цінами це ж непросто. Я питаюсь вийти із ситуації. Уже дороблюємо ремонт. Щоб якось вийти із ситуації», - пояснює.

Хата, де живуть молоді батьки, розділена навпіл. В одній частині – добротний ремонт. Однак вона належить чужим цій сім’ї людям. В тій, де живе Віктор з родиною, ремонту не було десятиліттями.

«Ми давно думали про ремонт, але бабуля була проти. У нас тут було разногласія. Потім півроку ми знімали квартиру в знайомих у центрі міста. Недорого. Нам було це вигідно, бо мені до роботи близько, а я в центрі працюю. Але що платити тисячу за житло, а що її мати змогу відкласти на щось своє – інша справа. Ми вдома поговорили і вирішили повернутися у свою хату. Але це ж усе не за один день робиться. А дитині ж треба жити!», - переконує він.

…Він показує пісок біля оселі. Оббиту цеглу. Реманент, який винесли з хати на час ремонту.

«Ось – нові двері поставили», - показує.

Двері справді стоять нові. Правда, замість вхідних – міжкімнатні. У першій же кімнаті видно сліди ремонту. Поштукатурені стіни. На столі – інструмент… Віктор показує куплені шпалери.

«Оце проводка нова. Десь має бути нова люстра», - зазначає.

У сусідній кімнаті живе подружжя. Шафа. Одне ліжко схоже на нове. Тумбочка. Телевізор. На ослінчику – маленька електрична плитка. Газ – обрізаний…

«Он бачите там купили дверцята на грубку. Її розібрали, будемо перемуровувати», - додає.

Зими господарі цієї оселі не бояться. Зроблять грубку, а є ще й обігрівачі. У веранді демонструє газову плиту. Духовку. Соковарку. Куплені нові ринви, які ще мають встановити.

***
Віктор раз-по-раз вибачається за безлад. Зауважує, то поки ремонт.

Він вважає, що вони справляться з труднощами і заберуть Максима. Дружину Олю називає доброю мамою і такою, що може прогодувати сім’ю.

«От був сьогодні у службі в справах дітей. Там мене заспокоїли. Сказали робити ремонт, щоб дитині створити всі умови, зазначає. - Ми всі зусилля докладемо, щоб так було. Повірте».

Олена ЛІВІЦЬКА.
фото автора.

Передрук заборонено.
Хата, де жив Максимко з батьками
Хата, де жив Максимко з батьками
Світло є. А от газ обрізали давно
Світло є. А от газ обрізали давно
Розібрали грубку, каже Віктор, а цеглу склали під хатою
Розібрали грубку, каже Віктор, а цеглу склали під хатою
Встановили нові вхідні двері...
Встановили нові вхідні двері...
Ремонт він робить сам. Як може
Ремонт він робить сам. Як може
Розібрана грубка
Розібрана грубка
Обігрівач. Раптом - холодно...
Обігрівач. Раптом - холодно...
Стільчик Максимка у кімнаті, де спить подружжя
Стільчик Максимка у кімнаті, де спить подружжя
Іграшки є, каже батько
Іграшки є, каже батько
У веранді - стоїть плита
У веранді - стоїть плита
Дверцята на нову грубку
Дверцята на нову грубку
Це - кухня на всіх
Це - кухня на всіх
Поки їсти готують так...
Поки їсти готують так...
Продукти
Продукти
Серед недавніх покупок - нове ліжко
Серед недавніх покупок - нове ліжко
Купили і шпалери!
Купили і шпалери!
Кімната, де живе дядько Віктора. У цій же хаті
Кімната, де живе дядько Віктора. У цій же хаті
На подвір'ї - випрані речі
На подвір'ї - випрані речі
Меблі. Чекають, поки закінчиться ремонт
Меблі. Чекають, поки закінчиться ремонт


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
21

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
фото 22 , що це за каструлька срібленька з трубочкою чи шлангом????
Відповісти
Соковарка!!!
Відповісти
Це соковарка
Відповісти
Нащо дітей народжувати в такій ситуації? Тим більше такі молоді! Зробіть той ремонт,а потім народжуйте.
Відповісти
Ну по-перше, там ясно написано, що вони знімали квартиру і маючи вже дитину сім'я вирішила поселитися в будинок де проживала бабуся. Зараз дуже багато молодих сімей з дітьми винаймають квартири. І не потрібно таких різких коментарів бо ніхто з нас не застрахований. Люди, будьте трішки добрішими до чужих проблем! Батько дитини усіма своїми можливостями робить ремонт, він не відмовився від дитини.
Відповісти
Особисто я не підтримую те, що батьки здали дитину в дитячий будинок. Але вірю в те, що батьки заберуть свою кровиночку одразу по завершенні ремонту додому.
Відповісти
Як легко говорити, коли живеш, і все є. Цим дітям доводиться з нуля здобувати все те, що у інших зазвичай є саме собою. Молодці вини, стараються, як можуть. Не опустились руки. Треба підтримати і допомогти.
Відповісти
Ото є про що подумати Луцьким політикам...взяли ногі в рукіі допомогли
Відповісти
Чому політики мають допомагати в такій ситуації?! Чому люди спочатку не думають,на що жити будуть і дитину за що рости будуть,а потім всю вину звалюють на політиків?!
Відповісти
Не судите и не будете судимые. Просто подумайте, как они выживают, в доме малютки ребенок накормлен в тепле, на сегодня родители стараются, сделать все возможное что бы ребенка забрать. А политики идут на выборы с лозунгами, которых не выполняют. Сегодня 70% выживают Пенсии 1500 гр, это же насмешка каждый второй пенсионер в нищенском положении Выйдешь в город, море машин, вроде бы жизнь хороша и жить хорошо, но на этих машинах которые создают видимость хорошей жизни ездят депутаты их жены дети, чиновники Только тогда изменится жизнь когда депутатские зарплаты приравняют к пенсиям и зарплатам простого народа Только тогда кода депутат научится жить за 1500-3000 гр, возможно что-то изменить в стране Сытый голодного не поймет. Это не единственная семья на грани выживания таких миллионы Кто судьи? Вы один с другим?
Відповісти
Ага луцьким політикам... їм навіть культурно не знаю як і сказати ... байдуже.. як мінімум
Відповісти
Я все розумію, але віддавати дитину... хай би жила в одній кімнаті, засліпили вікно, аби чистенько було... тим більше літечко, тепленя... а то віддати і щоб дитина одягу чистого не бачила, мамочки любої, татка... плакати хочеться... чому ж ви кішку не віддали? Так навіть з тваринами не роблять! А ви свого СИНА, дитяточко... уявляю як йому... ви зрадили його!
Відповісти
Читайте в статті. Таку їм поставили умову. А так и лишали батьківських прав і забирали б дитину силою. Так, на жаль, у нас роблять. Ставлять таку умову, а допомагати, в першу чергу - моралльно та психологічно, ніхто не поспішає.
Відповісти
Так батько ж сказав, що соцслужба визнала умови для проживання дитини незадовільними. Дитину напевно взагалі могли відібрати. І це соцслужба запропонувала такий варіант. Та й літечко вже закінчилось. В таких умовах з дитинкою дійсно важко.
Відповісти
Зараз же є можливість замінити вікна за рах.держави і +кредит. Хоч потрохи одну кімнату зробити потім іншу..
Цікаво де мам???!!! В декреті?! А кого доглядає????! Щось там шито крито...
Відповісти
да,ладно)))за рахунок держави???сама ставила ,сплачуєш повну вартість,а потім,якщо все ок(а там є нюанси),через пару місяців,тобі повернуть 35%)))я рахую,можете допомогти-будь ласка,а нє,то ....всі зараз поговорити молодці...
Відповісти
Глядить кицьку)))
Відповісти
Для того, щоб взяти кредит- потрібно мати нормальну роботу
Відповісти
Я лежала в лікарні в той день коли привезли Максимка... Мамі байдуже до дитини, вона не залишилася з ним на ніч, а передивився всі речі які добрі люди дали і сказала" що це все ношене " і пішла додому. Вона ніде не працює сидить дома. А тато говорив якби можна щоб він сам виховував дитину то б було краще, але в нас так не можна і на роботу він не зможе ходити
Відповісти
Ця мати не залишилась на ніч з дитиною у лікарні? Тільки після розголосу прийшла до дитини?
Відповісти
Хлопець просить допомоги ,хто чим може,в нас така держава чудова,що тільки вміють умови ставити і засуджувати людей,тож давайте люди зберемось і допоможемо хто чим може,хто матеріалами,а хто руками ,а то лялякати всі добре вміють,а як до діла доходить то всі відразу стають диванними військами....
Відповісти
https://m.facebook.com/groups/145425409533878?ref=bookmarks група допомогти цій сім'ї
Відповісти
Допоможу матеріалом та консультацією нехай ридакція передасть мій номер 0505283600
Відповісти
Пробема цього молодого подружжя не поодинока, і щастя інших, що в них є батьки, на плечах в яких ще можна з десяток років після весілля посидіти. Справа в тому, що наша бл*дська державна машина зараз налаштована на геноцид свого народу і зменшення популяції. Саме тому жоден чиновницький апарат не створює навіть мінімальних умов для того, аби молоді сім'ї могли впоратись з відсутністю власного житла. Немає навіть елементарних соціальних кредитів на житло. А це ще якщо не говорити про тарифи на комунальні послуги. Озирніться, українці! Ви не потрібні своїй державі!
Відповісти
А молодим сім'ям тільки давай плодитись! Вам ніхто нічого не повинен, спочатку головою думайде,де жити будете. А то понароджують дітей,а потім винуватять всіх і вся, що їм жити нема де
Відповісти
Цікаво, в яких умовах з'явились на світ Ви?
Відповісти
Мої батьки були зрілими людьми, які перед тим,як народжувати дітей, мали нормальні умови для цього. Логічно, правда?
Відповісти
Умов може не бути десятиліттями, а вони молоді, їм сім'ї захотілося. Може трохи легковажні, як і вся молодь. Та не судіть. Не факт, що ті умови колись би з'явилися, а судячи з біографії батьків, ті умови що є, були для них нормою. Я бажаю, щоб їх синочок був гарним стимулом для покращення їх життя.
Відповісти
Вы Лучанка, как не сполна розума, наверно верующая, а несете такой судейский грех Кто вас уполномочивал быть судьей. Не все из нас родившиеся были запланированы, так случилось, ребенок есть и нечего нравоучения читать А пенсионеры которые на грани выживания тоже понароджувались лишними. Я прожила жизнь, на своем веку столько всяких судеб видела. В бедных семьях такие хорошие достойные люди вырастали. , Вы не знаете что ждет вас и ваших детей, судьба она такая штука, никто не застрахован....
Відповісти
"і нєчєва нравоучєнія чітать". От через таких, як Ви, шановна, в нашій країні і народжують в 12 років,як на Львівщині! "Нравоучєнія чітать" якраз і треба, щоб донести до всіх те,що завжди потрібно думати про наслідки,ясно?
Відповісти
Перестаньте писати дурниці, цей вчинок кращий ніж багато інших. Є такі будинки де ремонт не роблять 10-20 років, а потім горить будинок з дітьми через несправність електропроводки, чи обвалюється дах, тоді про це пишуть в ЗМІ як про нещасний випадок. Думаю, що батьки й так роблять, що можуть, щоб скоріше забрати сина додому. А Ви, хто може, вміє, має якийсь інструмент чи залишки будматеріалів - підіть і зробіть добру справу.
Відповісти
знаєте, хай би дійснр всі хто приніс хлопчику одяг іграшки їжу дали б краще ті 50 грн батькові на ремонт, або ж запитали, що саме потрібно і купили б. Тоді б хлопчик швидше повернувся додому.
Відповісти
Ніколи ця країна не буде в Європі. В європейських країнах дітей народжують,коли на ногах нормально стоять. А тут народжують в 20 років і звинувачують владу, що їм не допомагають. А ви знайдіть роботу нормальну,щоб було за що ту дитину виховувати. А потім народжуйте. А то лише винних шукаєте
Відповісти
Повністю згідна!!!Дивує той факт,як дорослий чоловік,батько маленької дитини працює промоутером за копійки?Якщо людина хоче заробити,вона шукає більш оплачувану роботу,а не чекає поки з неба в паде..мій знайомий (також 21 рік)працює на стройці тяжко,відповідно і отримує дньовку 400 грн,а тут ..просто немає слів..і ще дивує-чому мама не лягля в лікарню з дитиною?а залишили його одного,маленького в боксі
Відповісти
А то не цей "тато"-пацан раніше в піцеріях просив пару грошей за те що розкаже віршик\поспіває пісню?
Відповісти
Це триндец знама сімейка
Відповісти
Що дня прохожу біля їхнього будинку, нових дверей я там не бачу!
Відповісти
Люди,я з такою категорією людей-дітей алкоголіків,випускнтків інтернату,п рацюю 12 років.і ось моя думка:НЕ СУДІТЬ,БО САМЕ ЦЕЙ ХЛОПЕЦЬ РЕАЛЬНО ТЯНЕТЬСЯ ДО РОЗВИТКУ,а не пливе по течії,як його однокласники.допомога б їм не завадила.будь-яка.
Відповісти
Який бред бідна дитина батька і матір знаємо багато часу
Допоможіть краще найти нормальну сімю дитині не цю
Цю Вже не спасеш вона не благополучна
Відавати цій сімї нема сенсу
Мати пропаща
Батько повний розп.....й і Пох....с
Вибачте за лайку...
Звісно що почувши про домомогу вони чекають гроші
А не ваші нікому не потрібні матеріали
Гроші отримують на дитину
Мати походу має проблеми з головою
Допоможіть краще забрати дитину в нормальну родину не Цим батькам
Тут щастя їй небуде
Пянки сори крики....стороні особи
ОРГАНІЗУЙТЕ КРАЩЕ ДОПОМОГУ ПРОЕКТ ВРЯТУВАТИ НАЙТИ НОВУ РОДИНУ
НЕ РОМОНТ ......ОДУМАЙТЕСЬ
Відповісти
Гроші на руки ніхто недає тому що ясно шо хто їх знає куди частина подінеться
Відповісти
Який бред бідна дитина батька і матір знаємо багато часу
Допоможіть краще найти нормальну сімю дитині не цю
Цю Вже не спасеш вона не благополучна
Відавати цій сімї нема сенсу
Мати пропаща
Батько повний розп.....й і Пох....с
Вибачте за лайку...
Звісно що почувши про домомогу вони чекають гроші
А не ваші нікому не потрібні матеріали
Гроші отримують на дитину
Мати походу має проблеми з головою
Допоможіть краще забрати дитину в нормальну родину не Цим батькам
Тут щастя їй небуде
Пянки сори крики....стороні особи
ОРГАНІЗУЙТЕ КРАЩЕ ДОПОМОГУ ПРОЕКТ ВРЯТУВАТИ НАЙТИ НОВУ РОДИНУ
НЕ РОМОНТ ......ОДУМАЙТЕСЬ
Відповісти
Політики не мають грошей. Ми займаємось політикою, а не соціально-незахищенними. На це є відповідні служби, хай допомагають.
Відповісти
Люди просто люблять всю відповідальність звалювати на інших. Особливо на політиків, тут безпрограшний варіант - завжди вони у всьому винні.
Відповісти
Які копійки хай правду скаже
Достатньо но точно більше як настройці
Цей пацан прикидається дурачком
Він заробляв більше як банківській працівник
Не забувайте промоутер має в середньому 40 грн в час + Відсотки
Відповісти
Щось не "клеїться" - соц.допомогу на дитину отримують, мати - інвалід 3ї групи, значить ще якісь виплати має + зазвичай, такі сім"ї аж біжать оформлювати малозабезпеченість, ну і чоловік працює. Не кажу, що це великий дохід, але при розумному розподілі хоч щось можна було б зробити. А за пів року все, що зробили - то розібрали грубку і поставили двері?
Відповісти
Це просто жах. А вони ці батьки,звідки прийшли.Вони з дитячого будинку обоє, чиу них такі ж батьки,як вони.Це ледачі,нікому непотрібні люди,як пише сусід. Мати не хоче працювати,отримує гроші на дитину і де діває? Батько тако повний роз.......дяй.Але наша держава навчила,що таким ледацюгам,здоровим з руками і ногами,які не хочуть нічого робити давати допомгу.Нашу ж з вами, з наших податків.Це я повинна працювати на двох роботах,щоб жити нормально, а вони ні.Хай їде за кордон і заробляє гроші.Але,а ви таким допомагайте. Який це інвалід 3-ї групи,не гоніть дурні.Здорова жінка,яка без мозгов.Забрати в них дитя. Заставити працювати таку непотріб, а не жаліти.Розплодилось їх у нас зараз сплошь і рядом.
Відповісти
Теж знаю, що у матері щось трохи не в порядку з головою, як і в цього батька. А у матері є батько, який, до речі, і квартиру має. Наскільки мені відомо, то ця пара жила в тій квартирі. По якийсь невідомій мені причині, батько цієї дівчини вигнав їх звідти. Так що дід хлопчика має всі умови, щоб допомагти цій сім*ї. Так що журналістам необхідно нормально все взнати.
Відповісти
І дійсно не факт, що хлопчику буде добре із батьками, які трохи не в ладах із своєю головою!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні