У Луцьку страйкують базарники

43
-2
У Луцьку страйкують базарники
У Луцьку працівники Старого ринку зібрались під стінами міської ради, аби відстояти власні робочі місця.

Акція протесту розпочалась 30 серпня о 8 ранку.

Зауважимо, сьогодні у Луцькраді відбудеться сесія. Одне з головних питань – непродовження договору оренди землі обласній спілці споживчих товариств. Якщо це рішення буде прийнято, частині підприємців доведеться «з’їхати» з Центрального ринку. Натомість на цьому місці у мерії пропонують облаштувати парковку і місце для пересувних цирків.

Працівники ринку обурені такою пропозицією депутатів і чиновників оголосили страйк. У середу, 30 серпня, Центральний базар не працює. Натомість торговці прийшли під стіни мерії.

"Ми сподіваємось, що це питання знімуть з порядку денного або хоча б продовжать його розгляд. Потрібно вести перемовини і з керівництвом облспоживспілки, і з підприємцями, аби зрозуміло було всім, як ми впорядковуватимемо цю територію. Всі підприємці за те, щоб там був порядок. Ніхто не хоче сміття чи не законної торгівлі", - наголошує керівник Асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу "Бізнес Волинь" Ігор Дильов.

З його слів, сьогодні у Луцьку - мирна акція протесту, однак додає - якщо договір таки розірвуть, підприємці "цього так не залишать". Адже мова йде про 500 робочих місць.

"Прийшли сьогодні підприємці не лише з тієї частини ринку, яку можуть перенести, а зі всього. Тому що всі розуміють - сьогодні їх виженуть, а завтра - й нас. Не можна дозволяти владі такого робити", - наголошує представник підприємців.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди треба всі ринки винести на гпз і буде нікому не образливо а центр треба зробити для туристів та контролювати щоб ніяки женіки там своі мафи не пхали ото і буде чесно
Відповісти
У мене хресна торгує на цьому ринку допомагає двом своїм дочкам отримати «безкоштовну» освіту… уявляю що це «мудре» рішення буде значити для неї та її сім’ї… Доречі хресна в свій час подавала документи в міську раду щоб поставити ларька і ви не повірите їй сказали, що ВІЛЬНИХ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК НЕМА….хоча після того я сама нераз читала як то одному то іншому депутатськомуродичу виділили земельку… тому я підтримую підприємців для яких ЦЕ ЄДИНЕ ДЖЕРЕЛО КУПИТИ КУСОК ХЛІБА ТА ЗАБЕЗПЕЧИТИ СВОЮ СІМЮ…
Відповісти
та нахєр він там взагалі потрібен! насиділи місця, а тепер невиині морди роблять. на дпз - гарної дороги!!!
Відповісти
Засрали Старе місто...
Відповісти
Шановні ті, що говорять про туристичну привабливість …. А ви знаєте що гіпотетичні туристи не телепортуються в замок … спочатку вони приїжджають на обдерті автостанції, потім їдуть розбитими дорогами в прокурених маршрутках в старе місто, звичайно не дивляться на облуплені та інколи прикриті тряпками халупи в старому місті та відсутність БУДЬ ЯКОГО СЕРВІСУ в туристичній меці луцька а відразу йдуть в замок і якщо їм вдається піднятись на вежу замка (бо ж як правило вона постійно на ремонті) вони відразу, оминаючи поглядом зруйновані будівлі біля замку та елктро підстанцію під замком з кучею проводів та стовпів, пристально вглядаються в ринок :) ))) ….
P.S.
А в той час в багатьох нормальних ДУМАЮЧИХ ПРО ГРОМАДЯН країнах дрібний бізнес в тому числі на ринках доповнює колорит туристично привабливих об’єктів і турист відвідавши такий об’єкт йде на ринок і там теж лишає кошти поповнюючи бюджет міста та держави….
Відповісти
Де на тому ринку колорит? Алканавти біля генделиків, чи контейнери з китайським та турецьким товаром?
А як виглядає той ринок - все обдерте, туалети - жахливі та й користуються ними не всі, бо деякі не знають де вони, а інші жмуть гроші, або вже звикли справляти потреби де прийдеться.
Адміністрація ринку - тільки збирає гроші (не малі), жодної копійки не вкладає в розвиток - так має бути?
Відповісти
Скажи будь ласка ти вишиванки часто купуеш?Або мотлох мотанки луцьк мое місто кожну кімнату прикрасила?який ти хочеш колорит,)як його нема в масштабі,він не рятуе ситуацію?Чи ресторан корона вітовта,площа чим не стоянка ,всім місця хватае ще й пара едельвіки банкрутовати торгувати зможуть.
Відповісти
Там була стоянка поки не прийшов Кривицький з своєю бандою
Відповісти
ДО ЗУСТРІЧІ НА ГПЗ !! ВСІХ !
Відповісти
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ РОЗДУМІВ
Територія ринку на ГПЗ це не територія міста Луцька… відповідно податки будуть йти не в бюджет міської скарбниці… ПИТАННЯ чому деякі депутати так лобіюють перенесення ринку СМЕ НА ГПЗ ;)? Як підприємець Пахолко зацікавлює цих людей ;)?
Відповісти
тому що на ДПЗ вже декілька років пустує територія під назвою "Новий Ринок"
Відповісти
ВОНА НЕ ПУСТУЄ ВОНА ПРОДАЄТЬСЯ ПІДПРИЄМЦЕМ ПАХОЛКОМ..... ПРОДАЄТЬСЯ!!!!
Відповісти
На ринку - місця здаються в оренду, по ціні яка в десятки разів перевищує ціну, яку адміністрація ринку платить Луцьку, і що на це скажете?
P.S. Так, місця продаються на новому ринку, а ви як, безкоштовно хотіли?
Відповісти
Як вже надоїли, звикли "майданами" всього добиватись... Сказано - договір оренди закінчився - нафіг на ДПЗ. Ну це ж не власність в них забирають і не забороняють торгувати....
От згадайте, коли на Ювілейному був стихійний ринок ринок і зробили Північний, теж ніхто не хотів перебиратись. Одного дня, зігнали техніку на Ювілейний і все, на Північному - ніде було яблуку впасти.
Відповісти
Ви читайте уважно, договір продовжили на рік!!! А для того щоб вкласти гроші в порядок який всі так хочуть люди повинні бути впевнені в завтрашньому дні. Тому і вимагають продовження на 10 років, щоб хоча б зроблячи той плорядок за власні кошти якось їх відробити.
Відповісти
А чому тільки зараз пішла мова - про наведення порядку? Чому до цього не робили?
Відповісти
Підприємці там поклали бруківку, купили контейнери, кришу накрили, платять спілці всі внески, а якшо муніципали деруть гроші з бабусь які торгують і не наводять лад, то вже інші питання. Чи підприємці розганяти мають ті стихійні ряди, від яких сморід і вигляд страшний.
В нас так малий бізнес ніколи не розвинеться, людей які чесно платять податки клюють самі ж люди які зарплати отримують від цих податків. І платять порядніше чим більшість з громадян.
Відповісти
для підприємців які вклали в товар кошти перенесення на інше місце це все рівно те, що закрити ринок, оскільки є напрацьовані клієнти є сезонний товар який продається в певну пору тому депутати МИ НЕ ПІДЕМО!!! ДЛЯ НАС ЦЕ ЄДИНИЙ СПОСІБ ПРОКОРМИТИ СІМЇ!!!! А якщо Вас турбує як ви кажете «незаконність виділення певних місць» то давайте поговоримо про «законність» як ВИ отримували земельні ділянки як ВИ ведете зараз будівництва як ВИ проводите реконструкції СПРАВЕДЛИВІСТЬ Є ??? ЗА НЕЇ ВАРТО БОРОТИСЬ???
Відповісти
Домовлятися, з ким? З бидлом. Скільки себе знаю там стає тільки гірше і гірше, цей гнійний чиряк на лиці міста повинен зникнути назавжди. Хто ім не давав там порядок навести, ніхто палець о палець не вдарив роками, той ринок тільки відразу несе і сморід, одне страхіття і дрантя. Не може купка людей терирозувати все місто. Щось неподобається хай йдуть взадницю.
Відповісти
ТАк міська рада ДО ЦІЄЇ ПОРИ НЕ ДАЄ ДОЗВІЛ НА РЕКОНСТРУКЦІ!!! ЧОМУ ??? БО дупутатики планують там свій бізнес центр аля чеполіно поставити???
Відповісти
Якщо хочеш бчити бидло ,дивись в дзркало ,я б з таким бидлом ояк ти і рядом не сктала.Ніщезгой ображений долею з зарплатой 3.200,ехай щастить в дупі.
Відповісти
Ну не дві сотні, а п'ять сотень, і не торговці, а підприємці, і не проти наведення порядку на ринку, а проти позбавлення їх робочих місць. Волинські новини як завжди, подача інформації подається не зовсім достовірно.
Відповісти
Дайош базар по всьому городу!
Відповісти
Порядок там повинні наводити муніципали, які деруть з бабок гроші і закривають на все очі. А тепекр страждають підприємці які вклали гроші в контейнери, бруківку, накриття, платять податки за які багато живуть. Хто проти навести там порядок, підпртиємці наводять, а бабульок і стихійні ряди повинні розганяти поліція і муніципали ва не гроші заробляють!!! В нашій країні так завжди!!!!
Відповісти
В це повинна була вкладати гроші адміністрація ринку, а не вимагати їх з підприємців
Відповісти
Ринок модернізувати і залишити!
Відповісти
Метод Палиця-ЦУМ. За одну ніч спалити і перебіжать на ДПЗ. Ще не з'явився "конкретний" чел, щоб зацікавитись територією Центрального ринку.
Відповісти
Тих хто цікавиться цією територією вдосталь, просто поділити не можуть. А оце мабуть дійшли якогось компромісу між собою, то потихеньку частинку за частинкою будуть чистити від підприємців.
Відповісти
Вже на жаль ,рік як є.Тільки не може проплачене забрати,а кому його торг.уентр треба,як Варшавський бпнкрутуе на очах.та ія на порт сті охочіх мало,мажорів мало,сина в Женеві...
Відповісти
Провести поетапну реставрацію/реконструкцію та залишити людей на місці. У Львові 3 ринки в самому центрі міста. Навіть в Єрусалимі біля Храму Гроба арабський охайний ринок.
Відповісти
Саме цікаво що це готові самі підприємці зробити, за власні кошти, але тут питання в іншому, що ті кошти потрібно відробити, тому і хочуть продовження оренди хоча б на 10 років
Відповісти
Хто поверне вкладені підприємцями гроші в торгові місця!!!??? Бекоштовно хтось надасть в іньшому місці?
Відповісти
Адміністрація ринку ))
Відповісти
Ні ні ні,ви бариги маете купу бабок,ділиться з чесно заробленими держ.планктоном,вони на ващі взятки розраховують,ім на Емірати з з.п.3.200,вам на Маневічи на картоплю з 10000 з налогом на іх утримання,і хто бидло?
Відповісти
Розумні вже давно б бізнес перекинули на інше місце, домоклів меч вже давно там завис, та й Лучанам цей Шанхай надоїв...
Відповісти
Ну не всі ж є родичами депутатів що направо та на ліво отримують кіоски....
Відповісти
Людей які чесно платять податки клюють самі ж люди які зарплати отримують від цих податків. І платять порядніше чим більшість з громадян.
Відповісти
Всі наймані працівники на цьому ринку - належним чином оформлені?
Та не смішіть....
Відповісти
В тебе зарплата скільки?Підеш на 2800.з оформленям,дупу своім диплом о в.о.підитреш сама,добре,він майже у всіх є.тгоже мені вищий клас1,ха,я з квартирою і машиною вважаю себе бідною,а воно з держслуж круте ...Чхати базарнники на тебе хтіли
Відповісти
Люди нe робіть з мухи слона у нас на Старому ринку одиниці людeй тих що просто там торгують і цe іхнє єдинe джeрeло доходу а більшість ті що самі мають щe нe однe місцe на других ринках алe просто нe хочуть пeрeіжджати на ДПЗ бо вжe там приілися


Відповісти
Ви дебіли ринок ше був за часів королів він там не просто так а знесуть ринок то поставлять ще один порт або ювант і доберуця до вашого ветенухту
Відповісти
Дограються підприємці ринку своїми страйками. Спалять точно!!!!!
Відповісти
Старий базар був,є,і буде,а кто не долизав дупу Гаранту хай лижже дпльше,всім можна.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні