Луцькрада хоче забрати в облспоживспілки землю на Центральному ринку, щоб облаштувати парковку

14
6
Луцькрада хоче забрати в облспоживспілки землю на Центральному ринку, щоб облаштувати парковку
У Луцькій міській раді вимагають від облспоживспілки віддати частину землі, яку вона орендувала на Центральному ринку, аби побудувати там парковку.

Про це йшлося 29 серпня під час круглого столу з підприємцями, облспоживспілкою та представниками міськради.

Секретар міськради Григорій Пустовіт зазначив, що завтра під час сесії міської ради розглядатимуть питання щодо продовження договору на оренду землі Волинській облспоживспілці на Центральному ринку.

«Розмови по ринку ми ведемо вже давно. Там є три земельні ділянки. Нас цікавить земля поблизу Луцького замку, де ми хочемо облаштувати паркову для автобусів за європейські кошти. Екскурсійні групи ми не можемо приймати без неї. Є багато туристів. Той Шанхай, який там є, майже не працює. Там 30 % контейнерів не торгують. Ми хочемо, щоб облспоживспілка відмовилась від цієї ділянки», - заявив депутат Сергій Була.

За його словами, частину земельної ділянки на ці потреби готове віддати й «Волиньобленерго». Там хочуть облаштувати й туалети та душові.

«Також ми пропонували пану Горгуту побудувати повноцінний комплекс, аби компенсувати втрачені підприємцями місця», - зазначив депутат.

Щодо другої земельної ділянки, то облспоживспілці готові продовжити оренду, однак лише до 1 квітня 2018 року.

«Через що? Ми хотіли б, щоб там у майбутньому була автопарковка. Ми маємо ситуацію, що цирки паркуються лише біля «Там-Таму». Там з наступного року розпочнеться будівництво і не можна буде ставити цирк. Ми хочемо повернутися до практики, щоб там була паркова. Якщо розуміння не буде, то рано чи пізно ми все одно до цього прийдемо. Миколі Ярославовичу не вистачало кардинального рішення для того, щоб цю проблему вирішити», - сказав Сергій Була.

Представниця ринку зазначила, що підприємці 24-26 серпня проводили соціологічне опитування відвідувачів ринку і всі вони погоджуються з тим, що є нині. Натомість, за словами Сергія Були, є «секретне» опитування міськради, яке свідчить про інше.

«Ми не можемо його показати, бо за нього платили гроші», - сказав депутат.

Жінка наголосила, що підприємці «стараються, як можуть» і не розуміє, чому в людей відбирають право працювати на ринку.

«Це все для комфорту лучан. Той стан, який залишається кожного разу після базару, ніхто ж його не прибирає. Усе прибирають комунальники. Не забувайте, що нам треба розвивати місто і шукати консенсус. А ще паркову для автобусів ми зробимо за європейські кошти, то давайте цей проект реалізуємо. Є новий ринок на ДПЗ, ми забезпечимо комфортний доїзд туди», - сказав заступник мера Луцька Григорій Недопад.

Натомість підприємці налаштовані рішуче, адже з ними не вели перемовини і не пропонували ніяких альтернатив, а ринок на ДПЗ є нерентабельним. За словами заступника голови правління Волинської облспоживспілки Володимира Горгута, сьогодні о 15:30 підприємці Центрального ринку вирішать, чи виходитимуть вони завтра на роботу.

«Ми не віримо в казку про білого бичка. Ми пам’ятаємо, як будувалось студентське містечко за європейські гроші. Де воно? Де ті коштти? Ви розказували, що обленерго готові забрати підстанцію. Я з ними зустрічався і вони кажуть, що це чималі гроші, ніякого бюджету не вистачить для облаштування нової. Це підступні дії. Треба робити все відверто, через громадські обговорення», - наголосив Володимир Горгут.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ТА ЗАБРАТИ ТОЙ РИНОК ДО ЧОРТІВ СОБАЧИХ
Відповісти
Продовжіть маршрутки які мають кінцеву на старому ринку (8, 16,17,17А, 18, 26А, 33) до ринку на ДПЗ, зменьшіть орендну плату за торгові місця і ринок буде рентабельний.
Відповісти
Ринок має там бути,модернізуйте його,а не робіть чвари.
Відповісти
Хай міська рада не продовжує оренду, а сама здає площу в оренду підприємцям і буде поповнення міського бюджету
Відповісти
Хочу убрати ринок щоб поставити цирк? Місця для цирку мало? На біля набережної два величезних луги. Вот вам місце і для цирку, і для парковки і для чого хочете. Вот вам і центр міста.
Відповісти
Я бачу деяким коментаторам начхати на місто, а особливо на центр міста, і на старе місто! вам подобається, те що робиться біля замка Любарта, Ви вважаєте, що це нормально, той срач, то лайно в центрі біля парку, та біля історії - да ви іздіваєтесь!
Там в корні з самого початку цього немало бути! Знестти нафіг, підприємцям дати бариганити в іншому місці і піти їм на поступки, щоб не скандалили, і провести соц.опитування що б місцяни хотіли на тому місці бачити, і да буде Луцьку щастя! Європейці мля!
Відповісти
Я навіть неможу підібрати слово, щоб описати цю ганьбу та срамище у центрі міста. Негайно знищити це бардачелло та сморід. про розвиток туризму годі й говорити поки це чудо існує. Всім подобається туризм в Європі. Пригадайте хоч одне місто в Європі де існує щось подібне поруч з історичними заповідниками?
Відповісти
Працюю в районі старого міста, кожного дня бачу десятки автобусів, що привозять дітей на екскурсії - ці автобуси паркуються на замковій площі (доречі як і більшість відвідувачів ринку), а це наша спадщина, та наша гордість до якої ні пройти, ні сфотографуватись на її фоні!!!
А от смердючий ринок з тоннами сміття в центрі Луцька саме те... Туристи піднімаються на мури замку, щою роздивитися "базар"... Тому я вважаю, що необхідно, частину ринку модернізувати, поставити нові контейнери (як, наприклад, на північному ринку) а з частини справді зробити нормальну парковку, адже місто розвивається...
Відповісти
Парковка була збудована і облаштована коли почався бардак в країні там поставили буди базарні. Порядок має бути тим більше в такому районі.
Відповісти
Я теж за цивілізоване,гарне місто. Щоб було що показати туристам. Альтернатива підприємцям має бути безумовно. Але не в тому місці
Відповісти
знищити можна все, але куди дітись тисячам людей які працюють на ринку ? Де їм шукати роботу? Шановні депутати, чому дорвавшись до державного корита ви забуваєте про простий люд, багато сімей, а особливо пенсіонерів кінці зкінцями не можуть звести, але вибачте ,вас це не особливо цікавить..... !!!!!
Відповісти
Йдiть ви вже всi в ато...
Відповісти
Заберіть нарешті той базар нарешті.
Відповісти
Давайте до Кромберга і всі з часом зникнуть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні