--> Польська прокуратура взялася за теракт у Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Польська прокуратура взялася за теракт у Луцьку

3
-12
Польська прокуратура взялася за теракт у Луцьку
Мазовецький закордонний відділ Департаменту з питань оргзлочинності і корупції Національної прокуратури Польщі розпочав слідство у справі обстрілу Генконсульства Польщі в Луцьку.

У Варшаві очікують на плідну співпрацю з українською стороною, - пише Укрінформ з посиланням на Національну прокуратуру Польщі.

“Мазовецький закордонний відділ Департаменту з питань оргзлочинності і корупції Національної прокуратури порушив справу за статтею 163 пункт 1 Кримінального кодексу Польщі, тобто вчинення небезпечного злочину”, - повідомила речник Національної прокуратури РП Ева Бялік.

Прокурор Мазовецького закордонного відділу Департаменту з питань оргзлочинності і корупції Національної прокуратури Анджей Міхальський, який вестиме цю справу, повідомив агентству про початок слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ми бачимо російський слід», - СБУ про теракт у Луцьку

“Ми щойно відкрили справу, оскільки незалежно від українського слідства, в Польщі у відповідності до статті 110 Кримінального кодексу Польщі, якщо злочин за кордоном спрямований проти інтересів Польщі і її громадян, ми зобов'язані відкрити справу”, - заявив Міхальський.

Він додав, що польська прокуратура розраховує на співпрацю з українським слідством — насамперед прокуратурою у Луцьку, але також поліцією та спецслужбами України.

Він висловив сподівання, що українське слідство знайде зловмисників, і вони в Україні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

“Але це не виключає паралельного ведення розслідувань, й очікуємо на плідну співпрацю з українською стороною”, - наголосив польський прокурор.

Міхальський зазначив, що у випадку, якщо зловмисники, яких буде встановлено, втечуть за кордон, то Польща може ініціювати європейський наказ про арешт.

Нагадаємо, у ніч на середу, 29 березня невідомі вистрілили з гранатомета у приміщення Генерального коснсультсва РП у Луцьку, що на вулиці Дубнівській, 22б.

Консул Кшиштоф Савіцкі заявив, що нічний напад на приміщення консульства був терористичним актом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А кому з українців сподобався створений у 2016 р. поляками антиукраїнський пропагандистський фiльм про Волинську трагедiю 1943 р., ану признавайтеся? Напевно, серед тих, хто коментував, переважають фанати цього фiльму??? Згадайте ще, як правосек у 2013 р. розчавив яйце на плечах польського президента у Луцьку коло костелу. Це теж напевно велика любов до польщизни?
Відповісти
31 липня 2012 року "Gazeta Polska Codzienna" вперше оприлюднила новину про те, що польське консульство у Луцьку "кришувало" проституток, незаконно робило для них шенгенськi вiзи, й бували випадки, коли жiнок з Волинi через мережу фiктивних фiрм переправляли за кордон начебто на хорошу роботу домогосподарками, виховательками, прибиральницями, а реально дiвчат примушували ставати проститутками. Фактично, було утворено злочинний ланцюг, через який проституток переправляли не лише у Польщу, а й у Нiмеччину. За даними преси, у цьому ланцюгу важливу роль грав не лише генеральний консул у Луцьку Марек Мартинек та наближенi до нього працiвники спецслужб, що охороняли консульство, але й гуманiтарнi фонди та структури, частина з яких була пiд крилом у єпископа Маркіяна Трофим’яка, колишнього ординарія Луцької дієцезії РКЦ, у цей же час усунутого з кафедри. 10 серпня 2012 року настала очiкувана розвязка, генеральний консул Мартинек та 8 його колег з консульства було усунуто за "порушення в процедурі видачі віз". Волиняни, не забувайте про цю кривду! Кого ви беретеся захищати?
Відповісти
невдале місце було вибрано для консульства попередньою владою -- на відшибі КОЛИ Б воно було в центр.частині ---цього не сталося б !!! === ТЕПЕР там має бути цілодобовий поліцейський наряд .
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні