--> «Ми бачимо російський слід», - СБУ про теракт у Луцьку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Ми бачимо російський слід», - СБУ про теракт у Луцьку

7
-7
«Ми бачимо російський слід», - СБУ про теракт у Луцьку
Нічний теракт біля польського консульства у Луцьку в СБУ однозначно пов'язують з провокаціями з російської сторони.

Про це повідомили під час брифінгу у середу, 29 березня.

"Ми бачимо російський слід, враховуючи системність таких подій", - зазначив начальник Управління СБУ Юрій Фелонюк.

Пізніше голова СБУ Волині уточнив, що мова йде про схожі випадки, які сталися у містах Західної України впродовж останніх двох місяців.

Він додав, зокрема, що йдеться про провокації проти республіки Польща на території України, зокрема про нищення польських пам’яток.

"Вони вигідні тільки Російській Федерації", - сказав Фелонюк.

Справа розслідування знаходиться під особистим контролем Міністерства внутрішніх справ України та голови СБУ.

Начальник ГУНП у Волинській області Петро Шпига під час брифінгу додав, що у справі є "певні зачіпки".

Окрім того, Шпига заявив, що слідство не пов'язує теракт із нападами на російські банки у Луцьку.

"Це характерно не тільки для Луцька", - зазначив він.

У зв'язку з кваліфікацією обстрілу Генконсульства Польщі, як "теракт", справою займатиметься Управління СБУ.

Нагадаємо, у ніч на середу, 29 березня невідомі вистрілили з гранатомета у приміщення Генерального коснсультсва РП у Луцьку, що на вулиці Дубнівській, 22б.

Консул Кшиштоф Савіцкі заявив, що нічний напад на приміщення консульства був терористичним актом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
обстрілявші посольство та скачучі під банками це одні люди.якім просто потрібно президента дурнем виставити
Відповісти
ПРОВОКАЦІЯ ПО ЛЮБОМУ НАМ З ПОЛЯКАМИ НЕМА ЩО ДІЛИТИ ТИМ БІЛЬШЕ ПЕРЕД СПІЛЬНИМ ВОРОГОМ УЙЛОМ
Відповісти
Шановні сусіде, Поляки! Наш спільний ворог той, хто наступає і анексує європейську землю! Українські націоналісти спільно з польськими націоналістами воюють на Донбасі! Боронять нашу землю! Будьте певні, коли російський чобіт вирішить ступати крізь Волинь та на Любельщину, ми разом з вами цю російську гадину спровадимо до шеолу! Чи на українській землі чи на польській! Ми - добрі сусіди, коли поважаємо кордони! Культуру! мову! Окупанти усе це зневажають - їх тут чекає лише смерть! Слава Україні! Слава Республіці Польща! Слава нашим героям!
Відповісти
А кому з українців сподобався створений у 2016 р. поляками антиукраїнський пропагандистський фiльм про Волинську трагедiю 1943 р., ану признавайтеся? Напевно, серед тих, хто коментував, переважають фанати цього фiльму??? Згадайте ще, як правосек у 2013 р. розчавив яйце на плечах польського президента у Луцьку коло костелу. Це теж напевно велика любов до польщизни?
Відповісти
31 липня 2012 року "Gazeta Polska Codzienna" вперше оприлюднила новину про те, що польське консульство у Луцьку "кришувало" проституток, незаконно робило для них шенгенськi вiзи, й бували випадки, коли жiнок з Волинi через мережу фiктивних фiрм переправляли за кордон начебто на хорошу роботу домогосподарками, виховательками, прибиральницями, а реально дiвчат примушували ставати проститутками. Фактично, було утворено злочинний ланцюг, через який проституток переправляли не лише у Польщу, а й у Нiмеччину. За даними преси, у цьому ланцюгу важливу роль грав не лише генеральний консул у Луцьку Марек Мартинек та наближенi до нього працiвники спецслужб, що охороняли консульство, але й гуманiтарнi фонди та структури, частина з яких була пiд крилом у єпископа Маркіяна Трофим’яка, колишнього ординарія Луцької дієцезії РКЦ, у цей же час усунутого з кафедри. 10 серпня 2012 року настала очiкувана розвязка, генеральний консул Мартинек та 8 його колег з консульства було усунуто за "порушення в процедурі видачі віз". Волиняни, не забувайте про цю кривду! Кого ви беретеся захищати?
Відповісти
Чуєш ти хрунь , ніхто нікого не захищає , кришування проституток (якщо таке й було (в чому дуже сумніваюсь)) залиш правоохоронцям , а в даному разі бездіяльність СбУ (щей на фоні попередніх подій з памятниками) коштує нам закриттям (нехай і можл.тимчасовим) польських консульств . Я розумію тобі дорога Рассєя-Матка , а нам якось до Європи ближче
Відповісти
А ми бачимо , як СБУ ДРОЧИТЬ на стелю і шмарклі розмазує , замість того щоб справою займатись , скажіть но панове скільки треба було памятників польських розмадячити , щоб сбу щось почало робити , та в інеті гуляє купа роликів москальських які українці добрі і пальцем не рухнуть расєян в Україні , а ну чи часто ті ж гаївці зупиняють з расєйскими номерами а просто провірити що в багажнику - впевнений ні , гранату положи на бардачок і хер зупинять , та в раші вивернули б все до трусів .... А в Верховній Зраді скільки сепарів ? Та чого варте тільки призначення Амроськіна , коментарі думаю зайві
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні