Борги «Луцьктепла» гасить міський бюджет

0
3
Борги «Луцьктепла» гасить міський бюджет
Кошти на часткове погашення боргу перед «Волиньгазом» передбачили у змінах до бюджету міста.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів у четвер, 22 вересня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

3 мільйони гривень для ДКП «Луцьктепло» на погашення частини боргу перед ПАТ «Волиньгаз» передбачили у змінах для бюджету.

Нагадаємо, ДКП «Луцьктепло» з почату року боргує 16,6 мільйона гривень за розподіл газу. Борг виник за січень-лютий цього року, коли цю послугу вивели окремо. Поки тривав процес підпису договору, доки затверджувалися тарифи, фактично «штучно» накопичився борг. Це дало підставу газівникам щоразу погрожувати відключенням підприємства від газопостачання.

Цього місяця сторони домовилися, що до 1 жовтня «Луцьктепло» заплатить 3 мільйони гривень і погасить потону заборгованість. Проте, як свого часу інформувала директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна, додаткових 3 мільйони гривень до 1 жовтня підприємству взяти ніде. Тож пропонувалося виділити ці кошти з міського бюджету, аби газ не відключили напередодні опалювального сезону. Урешті, згадані кошти в проекті змін до бюджету включили.

До слова, одна з проблем «Луцьктепла» в розрахунках з «Волиньгазом» полягає в тому, що газівникам потрібні «живі» гроші, а субсидії і пільги «Волиньгаз» не приймає. Тоді як в структурі надходжень теплоенергетичних підприємств субсидії і пільги складають практично половину.

Майже усі рахунки «Луцьктепла» арештовані, і всі кошти, які на них надходять йдть на погашення боргів. Щоправда, як стало відомо, валютні рахунки підприємства, які використовуються для реалізації проекту ЄБРР днями розблокували.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні