--> Опалювальний сезон у Луцьку під загрозою через борги | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Опалювальний сезон у Луцьку під загрозою через борги

0
6
Опалювальний сезон у Луцьку під загрозою через борги
Початок опалювального сезону в Луцьку може опинитися під загрозою через колосальну суму боргу за транспортування природного газу.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 15 серпня, - повідомляє ІА Волинські новини.

Як повідомив фінансовий директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак, заборгованість за послуги надані «Луцьктеплу» упродовж року становить 18,6 мільйона гривень, а рівень розрахунків становить лише 45%. Борг не знижується з початку березня і невідомі джерела, за рахунок яких він може бути погашений.

Сума боргу відповідає, до прикладу, тримісячному обсягу фонду оплати парці ПАТ «Волиньгаз», або всьому обсязі річної програми встановлення лічильників. Сума також перевищує обсяг сплачених ПАТ «Волиньгаз» податків. Зі слів керівництва підприємства, сума колосальна і з боку керівників ДКП «Луцьктепло» не відчувається бажання врегулювати ситуацію.

До слова, Господарський суд Волинської області задовільнив позовну заяву ПАТ «Волиньгаз» щодо стягнення понад 19 мільйонів боргу із ДКП «Луцьктепло» за розподіл природного газу.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев пояснив, що ДКП «Луцьктепло» мало значну заборгованість перед НАК «Нафтогаз України», тож усі кошти, відповідно до судових позовів, надходили саме на погашення цієї заборгованості, адже рахунки підприємства були заблоковані. Наразі підприємство може проплатити «Волиньгазу» 300 тисяч гривень, а минулого тижня сплатили мільйон. Зі слів посадовця, за можливістю заборгованість погашатимуть далі, якщо не буде чергового блокування рахунків «Луцьктепла».

У підсумку, звернення ПАТ «Волиньгаз» члени комісії вирішили взяти до уваги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні