Топ-5 найважливіших рішень сесії Луцької міської ради

0
5
Топ-5 найважливіших рішень сесії Луцької міської ради
На останній сесії Луцької міської ради, що відбулась 27 липня, депутати ухвалили більше сотні різноманітних рішень, які стосуються розподілу бюджетних грошей, звернень до центральних органів влади щодо підвищення комунальних тарифів, виділення численних земельних ділянок та багато інших.

Ми відібрали для вас п’ять найважливіших рішень обранців громади, які вплинуть на життя містян.

ПОДІЛИЛИ 44 МІЛЬЙОНИ ГРИВЕНЬ


Депутати розподілили 44 мільйони гривень, отримані від піврічного перевиконання бюджету. Зокрема, 8, 7 мільйонів гривень вони спрямували у загальний фонд бюджету та 35, 5 мільйонів – у бюджет розвитку.

З загального фонду бюджету 300 тисяч спрямують на виплату нагород переможцям конкурсу «Успішний педагог», 50 тисяч – на лікування учасників АТО та членів їх сімей, 200 тисяч – на розробку Стратегії розвитку міста, 757 тисяч – на оплату праці додаткових штатних одиниць та реорганізацію відділів виконавчого комітету, 159 тисяч – на встановлення дорожніх знаків в Старому місті, 300 тисяч – на облагородження парків, 400 тисяч – на зарплати працівників ДЮСШ «Спартак». Ще 3 мільйони витратять на компенсацію пільгового проїзду в міських тролейбусах, 1,5 мільйона гривень – на ремонт доріг тощо.

НАСТУПНОГО РОКУ ЗА МІСЦЕВІ ІНІЦІАТИВИ ГОЛОСУВАТИМЕМО ПО-НОВОМУ


Обранці громади погодились внести зміни до Програми підтримки місцевих ініціатив, аби наступного року уникнути зловживань та підробки голосів.

Наступного року бюджет ініціатив планують не обмежувати 50 тисячами гривень, мовляв, якщо ініціатори можуть виділити більше грошей, нехай зроблять це. Обмежити планують лише суму, яку переможець може отримати з міського бюджету. Це якраз і будуть 50 тисяч гривень.

Один лучанин зможе подавати лише одну ініціативу замість двох.

А Координаційна рада конкурсу щороку визначатиме, які ініціативи будуть в пріоритеті.

Також лучани тепер голосуватимуть за ініціативи через систему BankID.

У ЛУЦЬКУ З’ЯВИЛИСЬ ЧОТИРИ НОВІ СКВЕРИ

У Луцькраді визначили межі чотирьох скверів, тож тепер на їх території заборонено вирізати дерева.

Сквери офіційно з’явились на вулицях Словацького (біля готелю «Україна»), Богдана Хмельницького (біля пам’ятника Святому Миколаю), на вулицях Ранкова – Цукрова, на вулиці Данила Галицького.

Мета такого рішення – охорона та збереження зелених насаджень.

НЕВДОВЗІ ВІДКРИЮТЬ НОВИЙ САДОК


12 серпня у Луцьку на вулиці Декабристів, 23 відкриють садочок, який припинив свою діяльність ще у 1995 році. Весь цей час приміщення використовували інші організації, а нещодавно у ньому провели реконструкцію.

ДНЗ №41 розрахований на 75 місць. Працюватиме заклад 5 днів на тиждень з 07:30 по 19:30.

Джерела його фінансування – кошти засновника, батьків, добровільні пожертвування та інші надходження, не заборонені чинним законодавством.

ЗЕМЛЮ «ЛУЦЬКТЕПЛА» ВІДДАЛИ ЗАБУДОВНИКАМ

ПАТ «Луцьксантехмонтаж» збудує нові житлові будинки на земельних ділянках, що раніше належали ДКП «Луцьктепло». Частину квартир обіцяють віддати учасникам АТО.

Мова йде про ділянки на вулицях Задворецькій, 13а та Арцеулова, 3б.
Площа ділянок – 0, 1973 та 0, 5238 гектарів відповідно.

Голова наглядової ради ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктор Чорнуха розповів, що збудувати нові житлові будинки та виділити у них квартири учасникам АТО його попросив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, мовляв багато військових не в змозі побудувати собі житло на виділених земельних ділянках.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні