Наступний конкурс ініціатив у Луцьку проведуть за новими правилами

0
-7
Наступний конкурс ініціатив у Луцьку проведуть за новими правилами
У Луцькраді внесли зміни до Програми підтримки місцевих ініціатив, аби наступного року уникнути зловживань та підробки голосів.

Про це стало відомо у середу, 27 липня, під час пленарного засідання Луцької міської ради.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев зауважив, що за час свого існування Програма підтримки ініціатив жителів міста показала свою користь, однак два роки поспіль містянам довелось зіткнутись з багатьма проблемами, які неможливо було передбачити.

Тож до правил конкурсу вирішили внести зміни. Для цього спеціальна робоча група працювала 2,5 місяці. «Зам» луцького мера озвучив напрацювання членів робочої групи.

З його слів, наступного року бюджет ініціатив планують не обмежувати 50 тисячами гривень, мовляв, якщо ініціатори можуть виділити більше грошей, нехай зроблять це. Обмежити планують лише суму, яку переможець може отримати з міського бюджету. Це якраз і будуть 50 тисяч гривень.

Також посадовець розповів, що опис кожної з ініціатив не повинен перевищувати 500 символів. Один лучанин зможе подавати лише одну ініціативу замість двох.

Окрім цього, передбачається збільшення повноважень та функцій координаційної ради конкурсу.

Вона складатиметься з представників громадськості, депутатів, працівників виконавчих органів міської ради пропорційно. Координаційна рада зможе визначати, які ініціативи того чи іншого року будуть в пріоритеті. Це може бути розвиток велоінфраструктури, фестивалей, благоустрій тощо.

Втім, основна зміна полягає в тому, що наступного року голосувати за ініціативи можна буде лише через систему BankID.

Зі слів Тараса Яковлева, в цьому випадку підробити голоси можна буде лише зламавши систему банку, що дуже складно. Це повинно допомогти уникнути зловживань та фальшувань голосів.

Нагадаємо, цьогорічний конкурс місцевих ініціатив «відзначився» масовою підробкою голосів за Фестиваль волинської журналістики, який зрештою відмінили.

Присутні депутати погодили зміни до Програми підтримки місцевих ініціатив.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні