--> Луцькі депутати не захотіли зупинити ріст тарифів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцькі депутати не захотіли зупинити ріст тарифів

0
-3
Луцькі депутати не захотіли зупинити ріст тарифів
Луцька «Батьківщина» пропонує ввести мораторій на підвищення комунальних тарифів до 1 жовтня, решта ж фракцій вважають це популізмом.

Про це стало відомо у середу, 27 липня, під час пленарного засідання Луцької міської ради.

Депутат від «Батьківщини» Валерій Бондарук запропонував встановити мораторій на підвищення цін і тарифів для населення на електроенергію, природний газ, тепло, водопостачання та водовідведення, гаряче водопостачання до 1 жовтня 2016 року.

Також обранець громади запропонував не стягувати з лучан пеню за несвоєчасну оплату комунальних послуг.

Його колега по фракції Андрій Козюра зауважив, що міська рада тричі зверталась до Верховної Ради, Уряду, інших органів центральної влади з приводу тарифної політики, однак жодної реакції не було.

«Коли ми тричі звертаємось, як горохом об стіну, а наші звернення використовуються в кращому випадку, як макулатура, а в гіршому – як туалетний папір – це і є популізм. Ситуація в суспільстві кардинально напружена – 88% людей живе за межею бідності. Розуміють це органи влади? Думаю, що не розуміють», - наголосив депутат.

З його слів, подібні мораторії ухвалили й інші міські ради, тому користь від такого рішення буде. Депутат запропонував міському голові протягом трьох днів створити робочу групу, завдання якої – перевірити доцільність підвищення комунальних тарифів, а також їх законність. Також Андрій Козюра переконаний, що такі процеси потрібно ініціювати по всій країні.

«Ми повинні захищати інтереси лучан, не споглядаючи на Київ», - наголосив представник «Батьківщини».

Однак, члени інших фракцій не підтримали цієї ідеї.

Зокрема, Микола Федік (ВО «Свобода») зауважив, що рішення міської ради ніяк не вплине на ситуацію, адже рішення щодо підвищення чи зниження тарифів приймає виключно Національна комісія з питань регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

Депутат Ігор Поліщук (УКРОП) додав, що поданий на розгляд сесії проект рішення суперечить чинному законодавству і не принесе реальних змін.

«Мене дивують такі популістські звернення. І ними ми самі себе можемо загнати. Якщо ми хочемо реальних змін, нам треба йти до Кабміну і протестувати», - підкреслив Сергій Була («Радикальна партія Олега Ляшка»).

Натомість Павло Данильчук («Народний контроль») запропонував відтермінувати втілення цього рішення на кілька місяців.

«Нехай центральна влада задумається над тим, що органи місцевого самоврядування не барани, які приймають усі рішення, прийняті зверху», - наголосив депутат.

Оскаржувати рішення національної комунальної комісії в суді запропонувала секретар ради Юлія Вусенко («Самопоміч»).

«Я проти таких високих тарифів, але маємо те, що маємо. Якщо ми приймемо таке рішення , створимо комісію, «Луцьктеплу» газ все-одно ніхто не дасть дешевше. Рахунки виставлятимуться згідно з тими тарифами, які ухвалили на вищому рівні. Якщо ми це зробимо, то зупинимо розвиток, роботи по садочках, школах, поліклініках, по всіх прибудинкових територіях, дорогах», - сказав міський голова Микола Романюк.

Зрештою, 13 депутатів підтримали введення мораторію на підвищення тарифів. Рішення не прийняли.

Водночас депутати підтримали два звернення до Верховної Ради та Кабміну, аби ті переглянули тарифну політику.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні