Вирівнювання зубів без брекетів у Луцьку: найчастіші питання

7
-1
Вирівнювання зубів без брекетів у Луцьку: найчастіші питання
Після публікацї статті про ортодонтичне лікування елайнерами системи «Splintline» редакція “Волинь24” отримала чимало запитань від читачів, які просили розтлумачити окремі нюанси такого лікування. Стоматолог Олексій Мандич зізнався, що й сам прийняв величезну кількість телефонних дзвінків, листів на електронну скриньку та повідомлень у месенджерах і соціальних мережах.

Публікуємо відповіді стоматолога Олексія Мандича на найпоширеніші питання, пов’язані з лікуванням системою «Splintline».

Як саме проходить лікування системою «Splintline»?

Прозорі, тоненькі, непомітні капи кріпляться до зубів. Періодично проходить послідовна зміна серії кап. В результаті це призводить до поступового, запрограмованого переміщення зубів. Однією капою потрібно користуватись впродовж 7−10 днів.

Чи стануть зуби рівними, якщо ми використаємо систему «Splintline»?

Бувають поодинокі випадки ускладнень, коли зуб не піддається переміщенню. Хоча у своїй практиці я таких випадків не зустрічав. В цілому вдається не тільки досягнути запланованої позиції зубів, а й добитися потрібного співвідношення щелеп, аби усунути неправильний прикус (йдеться про нормалізацію функції скронево-нижньощелепового суглобу).

Наскільки це новий метод переміщення зубів?

Система елайнерів з подібним принципом була запатентована вперше в 1998 році. А система «Splintline», являючись сегментним інструментом для стабілізації положення скронево-нижньощелепних суглобів, була запатентована у 2013 році. Тому це – справді інноваційний крок ортодонтичного лікування у стоматології.

Яка тривалість курсу лікування?

У практиці лікаря-фахівця ортодонтичне лікування триває від одного до декількох років. Це – на 30−40 % швидше, ніж таке ж лікування за допомогою брекет-системами. Курс лікування є абсолютно індивідуальним, і залежить від величини переміщення. В середньому, один елайнер у нашій системі переміщує зуб чи декілька зубів на 0,33 мм, тому лікування неможливо передбачити заочно без проведення діагностики.

З якого віку можна лікуватись елайнерами системи «Splintline»?

Якщо говорити про дітей, то дуже часто в лікування входить видалення зубів мудрості. А це буває досить травматичним для дитини. Також важливим моментом є стадія прорізування зубів. А також бажання і дисциплінованість самої дитини (адже елайнери треба періодично міняти). Тому нижня межа вікового діапазону коливається в межах 14−16 років. Верхня межа, натомість, є необмеженою – якщо є потреба і нема протипоказів. Наприклад, маю 55-річну пацієнтку, яка лікується цим методом.

У мене один або два зуби криві, чи можна мені тільки їх вирівняти?

Як правило, зміна позиції одного чи декількох зубів свідчить про брак місця у всьому зубному ряді. Тому, в більшості випадків, раціональне лікування повинно бути комплексним.

Як часто треба ходити на прийом?

Після початку лікування – раз у 3-4 місяці.

Елайнери одягаються тільки на ніч?

Використовуючи систему «Splintline» в капах потрібно бути завжди, окрім моментів, коли пацієнт вживає їжу чи напої з барвниками, або коли чистить зуби.

Чи пошкоджується емаль зубів при використанні системи «Splintline»?

На відміну від брекетів, лікування елайнерами не передбачає оброблення кислотою емалі, приклеювання ортодонтичних апаратів і потім їхнього зняття (кожна така маніпуляція спричиняє стрес емалі, і навіть може її пошкодити). Метод знімних прозорих кап є абсолютно безпечним для емалі зубів пацієнтів.

Які принципові переваги системи «Splintline»?

Головною перевагою є корпусне переміщення зубів та прогнозоване співставлення оклюзійних контактів. Наслідком такого лікування є стабільний результат. З точки зору біофізики це дасть можливість раціонально розподілити сили, які виникають при скорочені жувальних м’язів (адже жувальні м’язи здатні розвинути навантаження до 300 – 350 кг)

Які, на вашу думку, недоліки має система «Splintline»?

Елайнери є знімніми тому головною умовою отримання результату є дисципліна пацієнта. У порівнянні із бюджетними брекет-системами – ціна «Splintline» вища. Проте, вона невелика, якщо порівняти її їз такими ж системами, які використовують за кордоном.

* * *
Як показує моя практика і відгуки пацієнтів, шлях лікування системою «Splintline» не легкий, але він цього вартий. Коли термін ортодонтичного лікування триває понад 1 рік, тоді азарт частково минає. Але ставлення пацієнта змінюється, коли в кінці лікування він бачить виправлену асиметрію обличчя, зміну профілю губ, розправлені зморшки, чи навіть розуміє, що зникли головні та шийні болі! З рівними зубами часто зникає нічне хропіння і апное (тимчасове припинення дихальних рухів). У пацієнта після погляду в люстерко з’являється щира посмішка. І це стає набільшою винагородою для лікаря!

097-116-11-16

Стоматолог Олексій МАНДИЧ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка вартість такого лікування?
Відповісти
Очевидно,до нього ніхто не хоче йти лікувати зуби,якщо він так себе рекламує. У Плескота дешевше.
Відповісти
Журналіст редакції «Волин24» попросив мене написати цю статтю, і назва її говорить про зміст. А на рахунок «дешевше» то ви праві, нажаль цифрові технології в стоматології, не набули широкого поширення то вартість досить вагома(колись мобільний зв‘язок теж був малодоступним)
Відповісти
А де це саме і на скількі дешевше?
Відповісти
Не рекомендую. Плескот - бізнесмен, в якого на меті заробити гроші любим чином. Консультувати не вміє, весь час кудись спішить, хам. Не відповідає на додатково поставлені питання і взагалі дуже непрофесійне відношення до клієнтів. Лікувала в нього прикус, то навіть не оглянуваши мене через півроку після носіння пластини за 3 тис, яку він виписав, послав зразу на реставрацію до стоматолога в його ж клініці. Молодий стоматолог кліп-кліп очима і не знає що робити)))
Звали звали пана Плескота , щоб сказав що робити. Соізволівши нарешті прийти, забігти і глянути на мої зуби аж 5 секунд щось пробурмотав і втік. Стоматолог розгублено просто полічив карієс і доростив передній надкол зуба і все. Я щось взагалі не зрозуміла навіщо я носила ту пластину)))
Хотіла нього це вияснити, але звичайно він втік вже до когось з клієнтів.
Тобто не було зроблено того, що планувалось. Таке було враження, що мене просто розвели з тим прикусом і пластиною і все. Ні ногою туди більше
Відповісти
120€ в середньому вистарчає на місяць лікування.
Відповісти
За якою адресою знаходиться ця клініка?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні